ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες

Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, με βάση τα δεδομένα που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τις κατοικίες, το κεφάλαιο ασφάλισης και τα είδη ασφαλισμένων κινδύνων (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα).

Οι αιτήσεις (αρχικές ή τροποποιητικές) υποβάλλονται έως τις 22/02/2024, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη δημιουργία της αίτησης, οι λήπτες της ασφάλισης μπορούν να εντοπίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ τους και να:

  • τα συσχετίσουν με τις ασφαλισμένες κατοικίες τους (ασφάλιση ιδίου)
  • δηλώσουν τους ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι συνιδιοκτήτες (ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτων)
  • δηλώσουν τους ΑΦΜ των τρίτων προσώπων που έχουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν οι ίδιοι δεν έχουν δικαίωμα επ’ αυτής (ασφάλιση για λογαριασμό τρίτων).

Οι φορολογούμενοι, που θα περιληφθούν στην αίτηση ως συνιδιοκτήτες ή τρίτα πρόσωπα, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο θα αναρτηθεί και στην προσωπική τους θυρίδα, στη διαδρομή myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Τα μηνύματά μου. Για να τους χορηγηθεί η μείωση ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, πρέπει να υποβάλουν και οι ίδιοι αίτηση, προκειμένου να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν ειδικότερα, μέσω του σχετικού καταλόγου Συχνών Ερωτήσεων & Απαντήσεων καθώς και του Οδηγού Χρήσης της νέας πλατφόρμας που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, καθώς και μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στο Ε9

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε διορθώσεις από λάθη ή παραλείψεις έως και τις 31 Μαρτίου, έτσι ώστε να μην βρεθούν στην δεινή θέση να πληρώσουν επιπλέον φόρο χωρίς να τους αναλογεί.

Παράλληλα και μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να συμπληρώσουν το Ε9 όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2023 αγόρασαν ή απέκτησαν με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά κάποιο ακίνητο καθώς και όσοι πούλησαν ή μεταβίβασαν στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους ακίνητα. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα του Ε9 έτσι ώστε να ελέγξουν την εικόνα των ακινήτων τους οι φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωση έως 10% για τις κατοικίες που έχουν ασφαλίσει για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επικράτησε με 79-69 του Παναργειακού

AGGELOS DRITSAS

Σας έχω πει ποτέ πόσο ευτυχισμένος γίνομαι όταν έρχονται παιδιά στο σπίτι μου?

AGGELOS DRITSAS

Γηροκομείο Άργους: Σήμερα εκκλησιαστήκαμε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Τ. ΛΑΜΠΡΟΥ :  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΏΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ 2025

AGGELOS DRITSAS

Η παγκόσμια αθλητική συνάντηση βόλεϊ βετεράνων, 𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗠𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝘀 𝗩𝗼𝗹𝗹𝗲𝘆𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗖𝘂𝗽 – 𝗟𝗼𝘂𝘁𝗿𝗮𝗸𝗶​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​, Greece 2024,

AGGELOS DRITSAS

100 χρόνια Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με κεντρικό μήνυμα

AGGELOS DRITSAS

Αναρωτιέμαι δεν γνωρίζουν ότι η δημοτικη αρχή άλλαξε ;;;

AGGELOS DRITSAS

Κάλεσμα στην προοδευτική κοινωνία απευθύνει ο Πέτρος Τατούλης

AGGELOS DRITSAS

18-22 Ιουνίου το τουρνουά χάντμπολ «Danaon Cup – Lena Petraki» στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Στις 10 Δεκεμβρίου ο Παλαμήδειος Άθλος και ο Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης

AGGELOS DRITSAS

Το Πρωτοδικείο Ναυπλίου ανακήρυξε Δήμαρχο Ερμιονίδας τον Γιάννη Γεωργόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Επίσημη έναρξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Ναυπλίου Θέμα: “Τεχνητή Νοημοσύνη BINTEO

AGGELOS DRITSAS