ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες

Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, με βάση τα δεδομένα που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τις κατοικίες, το κεφάλαιο ασφάλισης και τα είδη ασφαλισμένων κινδύνων (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα).

Οι αιτήσεις (αρχικές ή τροποποιητικές) υποβάλλονται έως τις 22/02/2024, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη δημιουργία της αίτησης, οι λήπτες της ασφάλισης μπορούν να εντοπίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ τους και να:

  • τα συσχετίσουν με τις ασφαλισμένες κατοικίες τους (ασφάλιση ιδίου)
  • δηλώσουν τους ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι συνιδιοκτήτες (ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτων)
  • δηλώσουν τους ΑΦΜ των τρίτων προσώπων που έχουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν οι ίδιοι δεν έχουν δικαίωμα επ’ αυτής (ασφάλιση για λογαριασμό τρίτων).

Οι φορολογούμενοι, που θα περιληφθούν στην αίτηση ως συνιδιοκτήτες ή τρίτα πρόσωπα, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο θα αναρτηθεί και στην προσωπική τους θυρίδα, στη διαδρομή myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Τα μηνύματά μου. Για να τους χορηγηθεί η μείωση ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, πρέπει να υποβάλουν και οι ίδιοι αίτηση, προκειμένου να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν ειδικότερα, μέσω του σχετικού καταλόγου Συχνών Ερωτήσεων & Απαντήσεων καθώς και του Οδηγού Χρήσης της νέας πλατφόρμας που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, καθώς και μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στο Ε9

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε διορθώσεις από λάθη ή παραλείψεις έως και τις 31 Μαρτίου, έτσι ώστε να μην βρεθούν στην δεινή θέση να πληρώσουν επιπλέον φόρο χωρίς να τους αναλογεί.

Παράλληλα και μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να συμπληρώσουν το Ε9 όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2023 αγόρασαν ή απέκτησαν με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά κάποιο ακίνητο καθώς και όσοι πούλησαν ή μεταβίβασαν στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους ακίνητα. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα του Ε9 έτσι ώστε να ελέγξουν την εικόνα των ακινήτων τους οι φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωση έως 10% για τις κατοικίες που έχουν ασφαλίσει για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε ασφυκτικό κλοιό οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Τι αλλάζει στη φορολόγηση από το νέο έτος

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Χορευτική Παιδεία

AGGELOS DRITSAS

Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι για απόκτηση POS και διασύνδεση με ταμειακές μηχανές – Χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας

AGGELOS DRITSAS

1o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καραθώνα Ναυπλίου. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση ΟΕΒΕ Άργους με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος στη συνέλευση ΤΟΕΒ Ιρίων: Απαράδεκτη η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στο κεντρικό Αντλιοστάσιο

AGGELOS DRITSAS

Κοπή βασιλόπιτας του ΣΔΕ Κρανιδίου στο Πορτοχελι

AGGELOS DRITSAS

ΤΑ ΚΑΠΗ Δήμου Ναυπλιέων σε μια ξεχωριστή εκδρομή, ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

 Βασίλης Γ. Σιδέρης: Είχα την τιμή να παρευρεθώ απόψε στη φιλανθρωπική εκδήλωση

AGGELOS DRITSAS