ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έκθεση για τον πολιτισμό και τα προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών στις Βρυξέλλες – Δ. Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και της Ευρώπης»

Μήνυμα εξωστρέφειας, πολιτιστικής ταυτότητας και ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων έστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών», που εγκαινιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, φιλοξενεί περίπτερα και εκθέματα από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι παραδοσιακές φορεσιές της Βορείου Ηπείρου.

Στα εγκαίνια, παρουσία Ευρωβουλευτών, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλήθους επισκεπτών, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέδειξε τη συμβολή της Πελοποννήσου στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης ιστορίας, πολιτισμού και αυθεντικής παραγωγής.

«Στην Πελοπόννησο δεν αντιμετωπίζουμε τον πολιτισμό και τα προϊόντα μας ως κάτι στατικό ή μουσειακό. Είναι ζωντανή συνέχεια της ταυτότητάς μας. Από τον Όμηρο έως τη σύγχρονη γαστρονομία, ο τόπος μας αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυθεντικά προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών, να δοκιμάσουν γεύσεις, να περιηγηθούν σε εκθεσιακό και φωτογραφικό υλικό, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσική και παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Η συμμετοχή στην έκθεση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της διεθνούς προβολής του πολιτισμού, των προϊόντων και της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, η προστασία και η ανάδειξη των προϊόντων ονομασίας προέλευσης, η σύνδεση πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης και η σύγχρονη, εξωστρεφής προβολή των ελληνικών Περιφερειών είναι προϋπόθεση για μια δυναμική και ισόρροπη Ευρώπη των τόπων και των ανθρώπων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μιχαηλίδου: «Πλέον, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα εισπράττουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο»

AGGELOS DRITSAS

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής δημοτικής οδού στη Δ.Κ. Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2025»

AGGELOS DRITSAS

Ερμής Κιβερίου BC

AGGELOS DRITSAS

Η Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ελληνική Αστυνομία : Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών

AGGELOS DRITSAS

Ο Πέτρος Τατούλης και η Νέα Πελοπόννησος εγγυόνται ότι η Περιφέρεια θα είναι σε διαρκή διαβούλευση με τους πολίτες

AGGELOS DRITSAS

Παναγιώτης Μπουλούκος

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ! & ΠΙΣΩ .. Έχουμε επίσημα τα βάθη Το έργο απέτυχε Εκατομμύρια χάθηκαν Οι ευθύνες είναι τεράστιες …

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ …ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΓΙΟΥ .

AGGELOS DRITSAS

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ από σήμερα έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS