Σα. Σεπ 26th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DRITSAS MEDIA

Ένα συγκλονιστικό Ρεπορτάζ .. στο χωριό του πολύτιμου επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα…

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συναντήσω τους γονείς του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και να τους ρωτήσω για τον τρόπο που μεγάλωσαν έναν τέτοιο εξαιρετικό άνθρωπο.

Πήρα τον δρόμο το πρωί και πήγα στο Νεοχώρι …στο χωριό του πολύτιμου επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα…

Για όσους δεν γνωρίζουν το χωριό βρίσκεται στην σήραγγα του Αρτεμησίου στα όρια Αργολίδας Αρκαδίας.

Ορεινό χωριό με πολλούς κατοίκους κάποτε με 30 κατοίκους σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συναντήσω τους γονείς του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και να τους ρωτήσω για τον τρόπο που μεγάλωσαν έναν τέτοιο εξαιρετικό άνθρωπο.
Ωστόσο πληροφορήθηκα καθ οδόν ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να ενοχληθούν οι γονείς του και το σεβάστηκα αφού είναι μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν και τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό.
Όμως η κυρία Χριστίνα Παπά συγγενείς του ,με ρώτησε …””για τον Σωτηράκη ήρθες στο χωριό μας?

Να τον έχει ο θεός καλά …μου έσωσε την ζωή όταν πριν πέντε χρόνια είχα αναπνευστικό πρόβλημα και μου τοποθέτησε σύστημα αναπνευστήρα…

“””ΚΛΑΙΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΛΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ..”:
Η Φωτούλα η μητέρα του ψάλλει στην εκκλησία του χωριού στον Αη Γιώργη..όπως κι ίδιος όταν έρχεται στο χωριό μας.Ο πατέρας του κυρ. Παναγιώτης από πολύτεκνη πενταμελή οικογένεια έκανε αγροτικές εργασίες και μετά αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό στην Αυστραλία όπου δημιούργησε την οικογένειά του και τα τρία του παιδιά, λένε οι συγχωριανοί του Παναγιώτης και Διαμάντω Χριστοπουλου.
Ο Σωτήρης έχει διαπρέψει στην Αμερική ως γιατρός αλλά αγαπούσε την πατρίδα του και ήθελε να επιστρέψει για να προσφέρει στον τόπο του.Ο αδερφός του βρίσκεται στην Ολλανδία και είναι συνεργάτης στην ΝΑSA…

“”ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ””
Τον αγαπάμε και ευχόμαστε να είναι καλά….λένε οι συγχωριανοί του και δακρύζουν από περηφάνια …

Μια φτωχή χριστιανική οικογένεια έδωσε στην κοινωνία έναν τέτοιο επιστήμονα και κυρίως άνθρωπο….τίποτα δεν είναι τυχαίο..

Κατερινα Κουρτελη BEST ARGOLIDA

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook