ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – Μέχρι και 39 βαθμούς οι θερμοκρασίες

Μετά την κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από την χώρα και υποχωρεί από σήμερα το απόγευμα σταδιακά, την επόμενη βδομάδα αναμένεται ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, στα όρια του πρώτου καύσωνα στη χώρα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος και windy συμφωνούν ότι μετά την κακοκαιρία που χτυπάει σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται κύμα ζέστης με θερμοκρασίες που θα υπερβούν και τους 35 βαθμούς κελσίου, πλησιάζοντας έτσι τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε άνοδο της θερμοκρασίας από την Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Από Δευτέρα θα μας μείνουν κάποιες βροχές και από Τετάρτη πάμε σε ισχυρό κύμα ζέστης όπου θα συναντήσουμε θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου».

Για την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας, στα όρια του καύσωνα μίλησε χτες στο MEGA και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Θα σας δώσω μια τελευταία πληροφορία. Ίσως, πάμε πολύ μακριά βέβαια, ξέρεις ότι ποτέ δεν κάνω εκτιμήσεις για τόσο μακριά, ίσως, μετά τις 15 Μαΐου έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης το οποίο θα μας απασχολήσει. Θα το δούμε όμως και τις επόμενες ημέρες γιατί ακόμα δεν έχει «κλειδώσει». Στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, εκτιμώ ότι μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Αλλά επαναλαμβάνω, ακόμα είμαστε πολύ μακριά, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων, αλλά φαίνεται ότι τα μοντέλα πάνε προς αυτό το σενάριο. Δηλαδή, μετά τις 15-16 Μαΐου, χονδρικά και ενδεικτικά πάντα, να έχουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης για την εποχή», ανέφερε ο μετεωρολόγος του Mega.

Βόμβα από το windy

Και το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy «μιλάει» για ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίες της επόμενες ώρες. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε από την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα, αυτή σε πολλές περιοχές θα φτάσει πάνω από τους 30 βαθμούς. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει και την Πέμπτη ενώ, σύμφωνα με τους χάρτες την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς. Ειδικά το Σάββατο το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Χαλκίδας.

Σε κάθε περίπτωση καθαρότερη εικόνα για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας θα έχουν οι μετεωρολόγοι της επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πάνω από 4.500 κλήσεις βεβαίωσε η Τροχαία Αττικής το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

AGGELOS DRITSAS

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 

AGGELOS DRITSAS

Χειροπέδες σε 22χρονο που κυκλοφορούσε με σουγιά στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Αυτόπτης μάρτυρας έγινε και ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός,ενώ κατευθυνόταν προς Ασίνη. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται από τον Ιούνιο τα self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: 70 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων

AGGELOS DRITSAS

«Η δύναμη της Φιλίας»: Το Γυμνάσιο Λυγουριού συμμετέχει σε διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού

AGGELOS DRITSAS

Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει – Πρόγνωση μέχρι 16/11

AGGELOS DRITSAS

Των Αγίων Αναργύρων σήμερα, μια μεγάλη γιορτή για την εκκλησία μας

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ: Τροχαίο με μεταφορά του τραυματία οδηγού στο νοσοκομείο, με νεκροφόρα

AGGELOS DRITSAS

Εντυπωσιακό βίντεο από τον Άγ. Νικόλαο τον κρασόκτιστο Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ( ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ )

AGGELOS DRITSAS