ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το πρώτο “Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής” στο Λυγουριό είναι γεγονός!

Ο νέος μουσικός θεσμός της Αργολίδας που θέλει να επαναφέρει την παράδοση στην καθημερινότητά μας! Ένα βαλκανικό πανηγύρι, το “FESTIVAL ARNAS”, γεμάτο παραδοσιακούς ήχους, γλέντια, χορούς και ανταμώματα.Το ταξίδι στον Αρνά ξεκινά για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβρη, με μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Λυγουριού!

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Επιδαύρου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ”Ο Καββαδίας” ενώνουν δυνάμεις και υποδέχονται δύο νέα μουσικά σχήματα, που πλέον η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

“Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ, του χρόνου ποιος το ξέρει, αν θα πεθάνω ή αν θα ζω, ή θα ‘μαι σ’ άλλα μέρη”…

Οι “Γκιντίκι” είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο, καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού ήχου. Η παράδοση για τους “Γκιντίκι” είναι μια συνεχής δυναμική διαδικασία. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους κυριαρχεί διονυσιακό πνεύμα. Ο κόσμος τραγουδάει και χορεύει ασταμάτητα. “μήλο μου κόκκινο”, “ικαριώτικος”, “αφούσης”, “μεσαρίτικος”… Εκεί θα δεις ακόμα και πόγκο μέσα σε κύκλο χορού! Έχοντας στις αποσκευές τους τον πρώτο τους δίσκο «Ahoy», συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους και έρχονται στο Λυγουριό με την υπόσχεση ότι, θα γίνει της…παράδοσης!!!

Οι “Γκιντίκι” αποτελούνται από τους: Τάσο Κοφοδήμο (Λαούτο, φωνή), Κωνσταντίνος Λάζος (Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή), Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (Κρουστά), Θοδωρή Σιούτη (Βιολί) και Αλέξανδρο Καρλή (Κοντραμπάσο).

Η “BandaEntopica”, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Η “BandaEntopica” αποτελείται από τους: Φίλιππο Φασούλα (κλαρίνο και φωνή), Τάσο Γκέντζη (σαξόφωνο), ΡάφοΓκέντζη (ακορντεόν) και ΜπίληΜαλεγκάνο (κρουστά), με την Ειρήνη Γκουτζάκη να τους συνοδεύει στο τραγούδι.

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Στο χώρο θα πωλούνται νόστιμα σουβλάκια και κρύα μπύρα!

Συνδιοργάνωση : Δήμος Επιδαύρου – Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ” Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”

Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι εμπνευσμένος από το βουνό Αραχναίο ή Αρνάς για τους ντόπιους. Το Αραχναίο είναι βουνό του νομού Αργολίδας με υψηλότερο σημείο στα 1.199 μέτρα. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού τμήματος του νομού. Στα νότια ενώνεται με το όρος Δίδυμο, ενώ προς τα βόρεια καταλήγει στα υψώματα του ανατολικού νομού Κορινθίας. Το βουνό στα νότια είναι εντελώς αποψιλωμένο, όμως στη βόρεια πλευρά του διαθέτει ακόμη ορισμένα πευκοδάση. Στους πρόποδές του είναι χτισμένο το Λυγουριό και το Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, ενώ στα δυτικά του βρίσκεται το Ναύπλιο. Ο Παυσανίας αναφέρει πως στους πρόποδες του Αραχναίου ήταν χτισμένη η πόλη Λήσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας.

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

AGGELOS DRITSAS

Ενημέρωση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Ένας μοναδικός άθλος για τη ζωή και την ελπίδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Αέρας νίκης για Καμπόσο σε Σκαφιδάκι, Μύλους και Κιβέρι

AGGELOS DRITSAS

Μπήκαν οι βάσεις για την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης Ναυπλίου – Όττομπρουν

AGGELOS DRITSAS

Έχει πάει η καταγγελία σύννεφο με τις παραλίες

AGGELOS DRITSAS

Mε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό

AGGELOS DRITSAS

Ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών στο Δήμο Ερμιονίδας – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

AGGELOS DRITSAS

Στην ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ όλοι έχουν την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Φαντασμαγορικό το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS