ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Αυξήσεις στα τέλη δικτύου διανομής που πληρώνουμε στους λογαριασμούς ρεύματος, φέρνει η μηνιαία καταμέτρηση των καταναλώσεων, που εξήγγειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας. Αυτό τουλάχιστον αιτήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ προς την αρμόδια ρυθμιστική αρχή ΡΑΑΕΥ, ζητώντας τον επαναπροσδιορισμό των τελών χρήσης του δικτύου για το 2024 λόγω αύξησης του λειτουργικού κόστους.  Το αίτημα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας  αφορά την ανάκτηση 77,5 εκατ. ευρώ μέσω των τελών χρήσης δικτύου ετησίως.

Ο Διαχειριστής διαπίστωσε παρέκκλιση από το ετήσιο απαιτούμενο έσοδο που έχει εγκριθεί από τη ΡΑΑΕΥ, το οποίο έχει προσδιοριστεί στα 981 εκατ. ευρώ για 2023 και περίπου στο 1 δισ. εκατ. για το 2024.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ η μηνιαία καταμέτρηση για τους 7,5 εκατ. μετρητές ρεύματος, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο θα οδηγήσει σε αύξηση της λειτουργικής δαπάνης κατά 40 εκατ. ευρώ ετησίως με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα αναλάβει την καταμέτρηση.

Το κόστος μεγαλώνει καθώς εκτός από τις μηνιαίες μετρήσεις προκύπτουν πρόσθετες δαπάνες ύψους 25 εκ. ευρώ για δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας, 3,5 εκ. για κεφαλαιακές ανάγκες και 9 εκ. για υποανακτήσεις. Τα κόστη αυτά αν συνδυαστούν και με το αυξημένο WACC που έχει εγκριθεί ήδη για τον ΔΕΔΔΗΕ για τη διετία 2023-2024 (7,66%) εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν στα ύψη τα τέλη χρήσης του δικτύου για το 2024 και θα επιβαρύνουν τους μηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Η μηνιαία καταμέτρηση θα οδηγήσει στην κατάργηση των έναντι και στην έκδοση εκκαθαριστικών λογαριασμών κάθε μήνα ενώ αναμένεται να συμβάλει και στη μείωση των ρευματοκλοπών. Το κόστος των ρευματοκλοπών υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως και αντιστοιχεί στο 4,8% της συνολικής αγοράς ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Για την επιτυχή λειτουργία του κατηχητικού σχολείου Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνεσι,

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος: Συνεχείς εφαρμογές κουνουποκτονίας στα πλέον επικίνδυνα σημεία

AGGELOS DRITSAS

Ο Πρόεδρος Λευτέρης Παπαδάκης και το Διοικητικό συμβούλιο, είναι συντετριμμένοι

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ευτυχώς όλα καλά που δε κατέβασε και τζαμαρία ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εκτροπή και ανατροπή φορτηγού στην Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού 

AGGELOS DRITSAS

NAYΠΛIO : ΣΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ 12-2-2024 BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Έκλεισαν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ψήφισαν περίπου 4,5 εκατ. άτομα

AGGELOS DRITSAS

Το Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ψηφίστηκε ο νέος “δικαστικός χάρτης” από τη Βουλή

AGGELOS DRITSAS

ΘΕΜΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ “Φυλακες γρηγορείτε” ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Διακοπή ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου

AGGELOS DRITSAS

Που μπορείτε να κάνετε rapid test στην Αργολίδα από 18 έως 22/12

AGGELOS DRITSAS