ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Αυξήσεις στα τέλη δικτύου διανομής που πληρώνουμε στους λογαριασμούς ρεύματος, φέρνει η μηνιαία καταμέτρηση των καταναλώσεων, που εξήγγειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας. Αυτό τουλάχιστον αιτήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ προς την αρμόδια ρυθμιστική αρχή ΡΑΑΕΥ, ζητώντας τον επαναπροσδιορισμό των τελών χρήσης του δικτύου για το 2024 λόγω αύξησης του λειτουργικού κόστους.  Το αίτημα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας  αφορά την ανάκτηση 77,5 εκατ. ευρώ μέσω των τελών χρήσης δικτύου ετησίως.

Ο Διαχειριστής διαπίστωσε παρέκκλιση από το ετήσιο απαιτούμενο έσοδο που έχει εγκριθεί από τη ΡΑΑΕΥ, το οποίο έχει προσδιοριστεί στα 981 εκατ. ευρώ για 2023 και περίπου στο 1 δισ. εκατ. για το 2024.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ η μηνιαία καταμέτρηση για τους 7,5 εκατ. μετρητές ρεύματος, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο θα οδηγήσει σε αύξηση της λειτουργικής δαπάνης κατά 40 εκατ. ευρώ ετησίως με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα αναλάβει την καταμέτρηση.

Το κόστος μεγαλώνει καθώς εκτός από τις μηνιαίες μετρήσεις προκύπτουν πρόσθετες δαπάνες ύψους 25 εκ. ευρώ για δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας, 3,5 εκ. για κεφαλαιακές ανάγκες και 9 εκ. για υποανακτήσεις. Τα κόστη αυτά αν συνδυαστούν και με το αυξημένο WACC που έχει εγκριθεί ήδη για τον ΔΕΔΔΗΕ για τη διετία 2023-2024 (7,66%) εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν στα ύψη τα τέλη χρήσης του δικτύου για το 2024 και θα επιβαρύνουν τους μηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Η μηνιαία καταμέτρηση θα οδηγήσει στην κατάργηση των έναντι και στην έκδοση εκκαθαριστικών λογαριασμών κάθε μήνα ενώ αναμένεται να συμβάλει και στη μείωση των ρευματοκλοπών. Το κόστος των ρευματοκλοπών υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως και αντιστοιχεί στο 4,8% της συνολικής αγοράς ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

diktio

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών: Οι 35 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

diktio

Δημήτρης Καμπόσος: Την Κυριακή καλούμε όλους να έρθουν μαζί μας

diktio

Συνέλαβαν και τη γυναίκα του δολοφόνου – Του φώναζε «ρίξτου, ρίξτου» από το θυροτηλέφωνο!

admin

Το Πρωτοδικείο Ναυπλίου ανακήρυξε Δήμαρχο Ερμιονίδας τον Γιάννη Γεωργόπουλο

diktio

Τίγρεις-Φείδων Άργους 1-1

admin

Νέος Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Κρητικός

admin

Μαρτάκι: Τι συμβολίζει και γιατί το φοράμε

admin

Η “μάχη” για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων – Ποιοι Δήμαρχοι της Αργολίδας διεκδικούν την ΠΕΔ Πελοποννήσου

admin

Νέος προπονητής της Ερμιονίδας ο Παναγιώτης Διλμπέρης

diktio

Oσκαρ: Νέα κατηγορία για το καλύτερο κάστινγκ από το 2026

diktio

Αργολίδα: Ραδιενεργά απόβλητα “μπλοκαρίστηκαν” στο Σ.Μ.Α. Νέας Κίου

diktio