ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειοδότηση fast track για «αραβικό» τουριστικό project στην Ερμιονίδα 203 εκατ.

Προχωρούν περαιτέρω και μάλιστα με διαδικασίες fast track, εξ όσων προκύπτει από πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης, οι διαδικασίες για την υλοποίηση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης (Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα) στην περιοχή του Πόρτο Χέλι, μαζί με κατοικίες που θα βγούνε προς πώληση.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «SCARLET BEACH», που φέρεται να είναι αραβικών συμφερόντων.

Προς τα τέλη του 2023 έγινε γνωστή η απόφαση του υπ. Ανάπτυξης με την οποία δόθηκε έγκριση χορήγησης κινήτρων στον επενδυτικό φορέα «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με δ.τ. «SCARLET BEACH» για την υλοποίηση επένδυσης η οποία χαρακτηρίσθηκε ως Στρατηγική Επένδυση κατά την έννοια του ν.4864/2021 (Α’ 237). Στα παρεχόμενα κίνητρα είναι αυτό της Ταχείας Αδειοδότησης αλλά και αυτό της χωροθέτησης (του άρθρου 7 του ν. 4864/2021 για την κατάρτιση ΕΣΧΑΣΕ με ειδικότερη χρήση αυτή του «Τουρισμού Αναψυχής» σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν.3986/2011).

Η επένδυση

Πρόκειται για την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση Πετροθάλασσα, του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού ποσού διακοσίων 202.990.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει:

τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5* και δυναμικότητας 100 κλινών,
τη δημιουργία 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και
τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, spa, γυμναστηρίου, εστιατορίων και λοιπών συναφών υποδομών.

Από το ποσό των σχεδόν 203 εκατ., σχεδόν 98 εκατ. ευρώ αφορούν στην κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας και σχεδόν 69 εκατ. για ιδιωτικές κατοικίες, ο εξοπλισμός θα πλησιάζει τα 13 εκατ. ευρώ, οι μελέτες και έξοδα αδειοδοτήσεων τα 4,5 εκατ., ενώ προβλέπονται και 18 εκατ. για απρόβλεπτες δαπάνες. Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει με ίδια κεφάλαια και συγκεκριμένα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σε ποσοστό 25% και με δανειακά κεφάλαια σε ποσοστό 75%. 

Το ποσό των κεφαλαίων ανά πηγή χρηματοδότησης θα καθοριστεί ακριβώς με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και θα υπολογιστεί στο πραγματικό κόστος αυτού. Από την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν 214 νέες βιώσιμες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

«Παλαµήδειος Άθλος» αγώνας ειδικών απαιτήσεων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων: Οι 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης – Δήμος Επιδαύρου: Στη θητεία μας περίπου 600.000€ δόθηκαν στις σχολικές μας μονάδες για να καλύψουν λειτουργικά ή τεχνικά ζητήματα!

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΠΕΛΑΡΓΑΚΙ ,της Γεωργίας Τζαβάρα

AGGELOS DRITSAS

Η Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης έκπτωσης της

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμυγδαλίτσα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Υπεγράφη η σύμβαση για την ΕΟ Ναυπλίου – Λυγουριού | Έργο 1.000.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Επίδαυρο για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Επιτέλους Κρατικές και Δημοτικές υποδομές

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλλε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

AGGELOS DRITSAS

Αναστασία – Σάσσα Αργυροπούλου – Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας & Κλιματικής Προστασίας

AGGELOS DRITSAS