ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειοδότηση fast track για «αραβικό» τουριστικό project στην Ερμιονίδα 203 εκατ.

Προχωρούν περαιτέρω και μάλιστα με διαδικασίες fast track, εξ όσων προκύπτει από πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης, οι διαδικασίες για την υλοποίηση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης (Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα) στην περιοχή του Πόρτο Χέλι, μαζί με κατοικίες που θα βγούνε προς πώληση.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «SCARLET BEACH», που φέρεται να είναι αραβικών συμφερόντων.

Προς τα τέλη του 2023 έγινε γνωστή η απόφαση του υπ. Ανάπτυξης με την οποία δόθηκε έγκριση χορήγησης κινήτρων στον επενδυτικό φορέα «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με δ.τ. «SCARLET BEACH» για την υλοποίηση επένδυσης η οποία χαρακτηρίσθηκε ως Στρατηγική Επένδυση κατά την έννοια του ν.4864/2021 (Α’ 237). Στα παρεχόμενα κίνητρα είναι αυτό της Ταχείας Αδειοδότησης αλλά και αυτό της χωροθέτησης (του άρθρου 7 του ν. 4864/2021 για την κατάρτιση ΕΣΧΑΣΕ με ειδικότερη χρήση αυτή του «Τουρισμού Αναψυχής» σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν.3986/2011).

Η επένδυση

Πρόκειται για την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση Πετροθάλασσα, του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού ποσού διακοσίων 202.990.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει:

τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5* και δυναμικότητας 100 κλινών,
τη δημιουργία 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και
τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, spa, γυμναστηρίου, εστιατορίων και λοιπών συναφών υποδομών.

Από το ποσό των σχεδόν 203 εκατ., σχεδόν 98 εκατ. ευρώ αφορούν στην κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας και σχεδόν 69 εκατ. για ιδιωτικές κατοικίες, ο εξοπλισμός θα πλησιάζει τα 13 εκατ. ευρώ, οι μελέτες και έξοδα αδειοδοτήσεων τα 4,5 εκατ., ενώ προβλέπονται και 18 εκατ. για απρόβλεπτες δαπάνες. Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει με ίδια κεφάλαια και συγκεκριμένα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σε ποσοστό 25% και με δανειακά κεφάλαια σε ποσοστό 75%. 

Το ποσό των κεφαλαίων ανά πηγή χρηματοδότησης θα καθοριστεί ακριβώς με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και θα υπολογιστεί στο πραγματικό κόστος αυτού. Από την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν 214 νέες βιώσιμες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τον Στάνκογλου «Οιδίποδα» πέφτει φέτος η αυλαία στην Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Δρομολογούνται τρείς νέες επενδύσεις ΑΠΕ

AGGELOS DRITSAS

Νόμος του κράτους ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

AGGELOS DRITSAS

Με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην ΔΕΘ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Νίκη για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους στο Μεσολόγγι

AGGELOS DRITSAS

“Δεσμοί Αίματος”: 175η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι για απόκτηση POS και διασύνδεση με ταμειακές μηχανές – Χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος στη συνέλευση ΤΟΕΒ Ιρίων: Απαράδεκτη η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στο κεντρικό Αντλιοστάσιο

AGGELOS DRITSAS

Ευρωεκλογές 2024 αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές – Ποιοι μένουν εκτός

Tv

Ο Σκακιστικός Σύλλογος “Περσέας” Άργους έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

AGGELOS DRITSAS

Εύγε!!!! Κώστας Καράπαυλος

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινάει το “Ναύπλιο ARTIVA 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ”

AGGELOS DRITSAS