ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακριβότερο έως και 11,8% το γιορτινό τραπέζι

Από 103,10 έως 140,76 ευρώ εκτιμάται πως θα κοστίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6 έως 8 ατόμων τις φετινές γιορτές, αυξημένο κατά 10,8% έως 11,4% σε σύγκριση με πέρσι.

Όπως προκύπτει από την έρευνα τιμών που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε εξειδικευμένα καταστήματα, οι καταναλωτές θα αγοράσουν ακριβότερα τα περισσότερα τρόφιμα που συνθέτουν το εορταστικό τραπέζι, με το εύρος των τιμών να διαφοροποιείται ανάλογα με την ποιότητα των προϊόντων και τον τύπο του καταστήματος από το οποίο πραγματοποιούν οι καταναλωτές τις αγορές τους.

«Πρωταθλητής» των ανατιμήσεων μεταξύ των προϊόντων που συγκρίνει η έρευνα είναι το ελαιόλαδο με αύξηση της τάξεως του 62% σε σχέση με πέρσι. Σημαντικές είναι και οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά, όπως στα μήλα κατά 36,6%, τις πατάτες κατά 21,5%, το μαρούλι κατά 17,2% και τις ντομάτες κατά 15,6%.

Στα κρέατα μεγάλη αύξηση καταγράφεται στο αρνί, της τάξεως του 22,9% αλλά και στη νωπή γαλοπούλα κατά 21,1% και την κατεψυγμένη κατά 16,7%, όπως επίσης και στο χοιρινό κατά 14,6%.

Άνοδο εμφανίζουν και ποτά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού με την τιμή του κρασιού να είναι αυξημένη κατά 21,2%, της μπύρας κατά 5% όπως και των αναψυκτικών κατά 12%. Στα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, αύξηση παρουσιάζουν οι τυποποιημένοι κουραμπιέδες κατά 4,7% ενώ τόσο στους κουραμπιέδες του ζαχαροπλαστείου όσο και στα μελομακάρονα η έρευνα διαπιστώνει μείωση στη μέση τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αντίποδα των αυξήσεων, μείωση εμφανίζει η φέτα σε άλμη, κατά – 13,5% σε σχέση με πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Ναύπλιο θα επισκεφθεί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Χτες είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την εξαιρετική ηθοποιό

AGGELOS DRITSAS

Επί σειρά ετών, λαμβάνετε αποφάσεις για ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας…

AGGELOS DRITSAS

“Τα λουλούδια στη ζωή και στον τόπο μας”

AGGELOS DRITSAS

Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη: «Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας»

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός Σύλλογος Άργους: Το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα 2024

AGGELOS DRITSAS

Σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα

AGGELOS DRITSAS

Π.Ε. Αργολίδας: Εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2024 στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Η ΚΤΕΛ Αργολίδας ζητάει οδηγό λεωφορείου στην περιοχή της Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Μια καταπληκτική παράσταση από τον Θεατρικό όμιλο Ερμιονίδας .

AGGELOS DRITSAS

Γεμάτη» ήταν και η δεύτερη μέρα του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας

AGGELOS DRITSAS

O Χάρης Θεοχάρης και ο Γ.Γ. Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής θα επισκεφθούν την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS