ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ακριβό μου σουβλάκι – Πόσο πωλείται στο Ναύπλιο και το Άργος

Όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες του κλάδου η τιμή στο πιτόγυρο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 ευρώ.

Το σουβλάκι ακριβαίνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να γίνεται απλησίαστο, καθώς η ενεργειακή κρίση και ο επακόλουθος πληθωρισμός έχουν εκτοξεύσει τις τιμές σε μία σειρά από προϊόντα. Και φυσικά η Αργολίδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση.

Το κόστος για μία πίτα γύρο σε σουβλατζίδικο στο Ναύπλιο φτάνει ακόμη και τα 3,5 ευρώ, σύμφωνα όσα αναγράφονται σε τιμοκαταλόγους καταστημάτων στο e-food, και όχι μόνο. Αντίστοιχα στο Άργος η τιμή σκαρφάλωσε στα 3,2 ευρώ για ένα τυλιχτό με χοιρινό.Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν με την έλλειψη των πρώτων υλών.Η τιμή στο σουβλάκι μπορεί να φθάσει ακόμα και 5 ευρώΌπως υποστηρίζουν ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων, η τιμή στο σουβλάκι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 ευρώ.Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε παραδοσιακό κατάστημα το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ. «Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ» ανέφερε ένας εργαζόμενος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως είναι πιο ακριβά τα σουβλάκια σε σχέση με τη νότια Ελλάδα.Αλλά και αυτό σχετικό είναι όταν έχουμε να κάνουμε με τουριστικές περιοχές, όπως η Αργολική πρωτεύουσα και αρκετοί νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος με 3,50 και τα Χανιά με 3,60 ευρώ.Η Πελοπόννησος ακολουθεί την τάση ανόδουΣτην Πελοπόννησο και την Αττική, το σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται πλέον ακόμα πάνω από 3 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες η τιμή του ήταν 2,70 ευρώ ή και χαμηλότερα.Είναι ενδεικτικό ότι η μέση τιμή για ένα σκέτο σουβλάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο, το 2021 κυμαινόταν στο 1,70 με 1,80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει τα 2,20 ευρώ.Η έλλειψη πρώτων υλών εκμηδενίζει το κέρδοςΟι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η έλλειψη πρώτων υλών, σε συνδυασμό με τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα ανεβάζουν τις τιμές και εκμηδενίζουν το κέρδος.

Οι τιμές είναι κάπως χαμηλότερες στα συνοικιακά ψητοπωλεία και στις μη τουριστικές περιοχές, όπου οι επαγγελματίες φοβούνται μη χάσουν τη στάνταρ πελατεία που διαθέτουν.

anagnostis.org

What's your reaction?

Related Posts

1 of 134