ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Ο Μάρτης φεύγει, η θερινή ώρα έρχεται…

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου και τίθεται σε ισχύ η θερινή.  Στις 3:00′ λοιπόν τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείξουν 4:00′.

H Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε το σχέδιο οδηγίας σχετικά με τις αλλαγές του εποχικού ρολογιού στις 12 Σεπτεμβρίου 2018. Τα κύρια στοιχεία της πρότασης είναι τα εξής:

  • το τέλος των εξαμηνιαίων αλλαγών του ρολογιού σε όλες τις χώρες της ΕΕ
  • ένα σύστημα κοινοποίησης που θα πρέπει να χρησιμοποιείται από μια χώρα της ΕΕ εάν επιθυμεί να αλλάξει την κανονική της ώρα

Εάν εγκριθεί, η οδηγία θα τερματίσει τις εξαμηνιαίες αλλαγές του ρολογιού στην ΕΕ, που συχνά αναφέρονται ως θερινή ώρα.

Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα αυτό και δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την απόφαση αυτή. Το σημερινό σύστημα με αλλαγές του ρολογιού κατά μία ώρα, που παρατείνει τις ώρες της ημέρας το καλοκαίρι, παραμένει σε ισχύ.

Το Συμβούλιο δεν έχει ακόμη συμφωνήσει τη θέση του επί της πρότασης. Για τη διαμόρφωση θέσης του Συμβουλίου απαιτείται ειδική πλειοψηφία των κρατών μελών. Ομοίως, μια ειδική πλειοψηφία των κρατών μελών θα πρέπει να υποστηρίξει το τελικό κείμενο που θα διαπραγματευτεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Τόσο το Συμβούλιο όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να συμφωνήσουν προκειμένου να εγκριθεί η νομοθεσία που απαιτείται για τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας.  

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση των εποχικών αλλαγών της ώρας το 2019. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία. 

Η αλλαγή των ρολογιών την άνοιξη και το φθινόπωρο στην Ευρώπη είναι μια συνήθεια που προϋπήρχε της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εισήχθη για πρώτη φορά για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και επανήλθε σε πολλές χώρες τη δεκαετία του 1970.

Η ΕΕ θέσπισε για πρώτη φορά νομοθεσία σχετικά με τις ρυθμίσεις της θερινής ώρας το 1980, με μια οδηγία που συντόνιζε τις υφιστάμενες εθνικές πρακτικές για να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Η τρέχουσα οδηγία τέθηκε σε ισχύ το 2001. Σύμφωνα με τις διατάξεις της, όλα τα κράτη μέλη μεταβαίνουν στη θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και επιστρέφουν στην κανονική τους ώρα («χειμερινή ώρα») την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Λυγουριό, η έδρα του Δήμου μας, ήταν και είναι η κοινότητα που έχει συνδέσει το όνομα της με το Ασκληπιείο της Επιδαύρου!

diktio

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Απομακρύνθηκε με ρυμουλκό από το σημείο του ατυχήματος το πλοίο ΒΙΝΤΕΟ

admin

Ναύπλιο: Στο τμήμα πέρασαν την πρωτοχρονιά δυο άνδρες – Συνελήφθησαν με ηρωίνη

diktio

Με 18 θέματα συνεδριάζει στις 8 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

 Βασίλης Γ. Σιδέρης : Παρευρέθηκα στα Κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού με ναρκωτικά χάπια σε χωριό του Ναυπλίου

diktio

admin

Τι είναι ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής που έρχεται από την 1η Φεβρουαρίου

admin

ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

admin