ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εναρμόνιση με τα πρότυπα εμπορίας ελαιολάδων και πυρηνελαίων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας επίκειται από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη δημόσια διαβούλευση να είναι ανοιχτή μέχρι 15/1/2024.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), η ευθυγράμμιση των προτύπων εμπορίας του ελαιολάδου της Ε.Ε. θα προκύψει από την τροποποίηση του ισχύοντος κανονισμού (ΕΕ) 2022/2104, μετά από τις αλλαγές που εγκρίθηκαν πρόσφατα στο πρότυπο εμπορίας (IOC Trade Standard) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας για τα ελαιόλαδα (όλες τις κατηγορίες ελαιολάδου) και τα πυρηνέλαια, με κύρια την εμφάνιση των δενδροδιαγραμμάτων απόφασης για καμπεστερόλη και Δ7-στιγμαστερόλη.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ παρακολουθεί στενά με τους ειδικούς εμπειρογνώμονές του, που αποτελούν και μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών (ΣΕΧΕ/ΣΕΒΙΤΕΛ), κάθε αλλαγή της ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας για το ελαιόλαδο και το πυρηνέλαιο και  ενημερώνει άμεσα τις επιχειρήσεις-μέλη του.

Όπως επισημαινει, η συμμετοχή όσο περισσότερων επιχειρήσεων του κλάδου τυποποίησης και εξαγωγής, αλλά και εκπροσώπων από τον πρωτογενή τομέα, εξασφαλίζει πληροφόρηση και στοιχεία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδων και πυρηνελαίων, δυναμώνει την επιχειρηματολογία στις διαβουλεύσεις και θωρακίζει τα ελληνικά ελαιοκομικά προϊόντα.

Την ίδια στιγμή, μειώσεις προετοιμάζονται στα όρια των Αρωματικών Υδρογονανθράκων Ορυκτελαίων (MOAH) και στα όρια των ολικών στερολών, αλλαγές οι οποίες θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα σε μεγάλο ποσοστό των ελληνικών ελαιολάδων και πυρηνελαίων «και απαιτούν την επαγρύπνηση όλων μας».

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ καλεί όλες τις τυποποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις ελαιολάδων να εγγραφούν ως μέλη του και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του εθνικού αυτού προϊόντος στη θέση που του αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δήμαρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Ορφανού με την Διοικήτρια του ΓΝΑ

AGGELOS DRITSAS

Αθλητική ρεπόρτερ κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από… μασκότ ομάδας

AGGELOS DRITSAS

Κυπελούχες Πελοποννήσου οι Κορασίδες της Γ.Ε.Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τρίτη 16 Ιουλίου

Tv

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Επιμελητηρίου Κορινθίας

AGGELOS DRITSAS

Ευρωεκλογές 2024: Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

AGGELOS DRITSAS

Πρωτιά για την ομάδα του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στον τοπικό διαγωνισμό φυσικών επιστημών

AGGELOS DRITSAS

A.O. Αργοναύτης Νέας Κίου FC 

AGGELOS DRITSAS

 Εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη σύμφωνα με την οικογένεια – Ξέσπασαν η μητέρα και η αδερφή του

AGGELOS DRITSAS

Πρεμιέρα στην National League 2 για τον Αργοναύτη Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Τουρισμός για Όλους: Δικαιούχοι και κριτήρια για τα voucher διακοπών

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Διακρίσεις για μαθήτριες της σχολής χορού “Ka-Boom Dance Xplosion” στο 5ο “Kalamata Dance Cup

AGGELOS DRITSAS