Σα. Αυγ 8th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Ανδρέας Πουλάς – Βουλευτής Αργολίδας

Ερώτηση στη Βουλή

«Να επανέλθει η καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου»

Την επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου, προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, ζητά ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2020
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Θέμα: Επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Κρανιδίου
Μεγάλη αγανάκτηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ερμιονίδας η μη καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Κρανιδίου.
Ειδικότερα, αυτή την περίοδο, λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου λειτουργεί, σύμφωνα με γραπτή αναρτημένη ανακοίνωση στην είσοδο, μόλις 2 φορές την εβδομάδα.
Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, καθώς για απλές διαδικασίες όπως είναι η απόδοση ΑΦΜ, κλειδάριθμοι, δηλώσεις, κατάθεση πινακίδων κλπ αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν ή να μετακινούνται στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου η οποία βρίσκεται 75 χιλιόμετρα μακριά.
Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο Δήμος Ερμιονίδας, αξιοποιώντας μία σημαντική δωρεά συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου, προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε πλήρη ανακαίνιση του εν λόγω γραφείου το οποίο όμως αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί.
Δεδομένου ότι η μη καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών της περιοχής και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τελεί σε γνώση σας η μόνο δύο ημέρες της εβδομάδας λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου; Για ποιους λόγους προτιμήθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του αντί του ελέγχου του συγχρωτισμού των πολιτών μέσω του ορισμού ραντεβού, όπως γίνεται στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες;
2. Σκοπεύετε να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να επανέλθει η καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Κρανιδίου το συντομότερο δυνατόν;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook