ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Πουλάς Προβληματισμός των κατοίκων της Αγίας Τριάδας Αργολίδας

Προβληματισμός των κατοίκων της Αγίας Τριάδας Αργολίδας από τη φημολογούμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην περιοχή

Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φημολογούμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην τοπική κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Δήμου Μιδέας και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων στον τύπο (ημερήσιο και ηλεκτρονικό) για την πρόθεση δημιουργίας ισλαμικού τεμένους στην τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας του Δήμου Ναυπλίου του Νομού Αργολίδας.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση, δυσαρέσκεια και προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται και εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι μία τέτοια ενέργεια είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής -που έχει επιταθεί με ευθύνη της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια- με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα για τους ίδιους αλλά και τις επόμενες γενιές, ενώ εκφράζουν και την ανησυχία ότι η ευρύτερη αγροτική και ημιαστική περιοχή θα εγκαταλειφθεί και θα ερημώσουν οι καλλιέργειες.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση των κατοίκων για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ισλαμικό τέμενος στην Αγία Τριάδα και συνεπώς δεν έχει καν ζητηθεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας και ότι αν αυτή η πρόθεση ευσταθεί πρόκειται για μία απόφαση που έχει ληφθεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας και μακριά από τις ανάγκες της.

Την ίδια ώρα η τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας αλλά και ο πρώην Δήμος Μιδέας έχει αποψιλωθεί από διάφορες υπηρεσίες και υποδομές (πχ. κατάστημα των ΕΛΤΑ, τραπεζικά υποκαταστήματα, ύπαρξη μόνο ενός γιατρού στο αγροτικό ιατρείο), που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Είναι προφανές ότι μία ενδεχόμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους μάλλον θα τους προσθέσει περισσότερα προβλήματα και ουδέν θα προσφέρει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων ανάπτυξης και έλλειψης υποδομών, για την μη αντιμετώπιση των οποίων, η τοπική κοινωνία έχει επανειλημμένως εκφράσει τη δυσαρέσκεια της.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών:

Ισχύει η πληροφορία ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε ισλαμικό τέμενος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αργολίδας;

Είναι στις προθέσεις σας να διαβουλευτείτε με την τοπική κοινωνία της Αγίας Τριάδας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια και να σεβαστείτε την όποια απόφασή της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφάλεια στο νερό» από τους Ιπτάμενους Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή & εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επι της οδού Τίρυνθας – Ν. Ηραίου

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ : Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Ανδριτσα-Βελανιδιά

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργείται Βάση Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

F.C ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΡΙΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Αγρότες Αργολίδας & Κορινθίας: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων – Μπλόκο στην Αρχαία Νεμέα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Φρίκη στον Πύργο: Με κατσαβίδι σκότωσε την 11χρονη ο θείος της – Σεσημασμένος για βιασμό ανηλίκου ο δράστης

AGGELOS DRITSAS

Δημήτριος Ορφανός : Σήμερα γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία.

AGGELOS DRITSAS

Εορτάζει η πόλη του Ναυπλίου τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο τον Νεομάρτυρα.

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη στο Ναύπλιο 54χρονου με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά μας

AGGELOS DRITSAS