ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Πουλάς Προβληματισμός των κατοίκων της Αγίας Τριάδας Αργολίδας

Προβληματισμός των κατοίκων της Αγίας Τριάδας Αργολίδας από τη φημολογούμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην περιοχή

Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φημολογούμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην τοπική κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Δήμου Μιδέας και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων στον τύπο (ημερήσιο και ηλεκτρονικό) για την πρόθεση δημιουργίας ισλαμικού τεμένους στην τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας του Δήμου Ναυπλίου του Νομού Αργολίδας.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση, δυσαρέσκεια και προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται και εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι μία τέτοια ενέργεια είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής -που έχει επιταθεί με ευθύνη της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια- με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα για τους ίδιους αλλά και τις επόμενες γενιές, ενώ εκφράζουν και την ανησυχία ότι η ευρύτερη αγροτική και ημιαστική περιοχή θα εγκαταλειφθεί και θα ερημώσουν οι καλλιέργειες.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση των κατοίκων για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ισλαμικό τέμενος στην Αγία Τριάδα και συνεπώς δεν έχει καν ζητηθεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας και ότι αν αυτή η πρόθεση ευσταθεί πρόκειται για μία απόφαση που έχει ληφθεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας και μακριά από τις ανάγκες της.

Την ίδια ώρα η τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας αλλά και ο πρώην Δήμος Μιδέας έχει αποψιλωθεί από διάφορες υπηρεσίες και υποδομές (πχ. κατάστημα των ΕΛΤΑ, τραπεζικά υποκαταστήματα, ύπαρξη μόνο ενός γιατρού στο αγροτικό ιατρείο), που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Είναι προφανές ότι μία ενδεχόμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους μάλλον θα τους προσθέσει περισσότερα προβλήματα και ουδέν θα προσφέρει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων ανάπτυξης και έλλειψης υποδομών, για την μη αντιμετώπιση των οποίων, η τοπική κοινωνία έχει επανειλημμένως εκφράσει τη δυσαρέσκεια της.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών:

Ισχύει η πληροφορία ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε ισλαμικό τέμενος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αργολίδας;

Είναι στις προθέσεις σας να διαβουλευτείτε με την τοπική κοινωνία της Αγίας Τριάδας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια και να σεβαστείτε την όποια απόφασή της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτόπτης μάρτυρας έγινε και ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός,ενώ κατευθυνόταν προς Ασίνη. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Φίλοι Δημοτικού Ωδείου Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαντζούνης Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Οι Επετειακές Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Γ’ “κατ’ επανάληψιν” Εθνοσυνέλευσης 1827 στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Αυτό το Σάββατο 3 Μαΐου η εορτή του Πολιούχου και Προστάτη Αγίου Πέτρου Άργους (Πρόγραμμα)!

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Έκκληση για Οικονομική Στήριξη,ο Moussa Cisse έφυγε από τη ζωή.

AGGELOS DRITSAS

Με τεράστια επιτυχία η 12η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

B.Σιδέρης: Eορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνουν και ταξί”

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2025»

AGGELOS DRITSAS

Γ΄Εθνική: Ισοπαλία της Ερμιονίδας στη Ρόδο επί του Ιαλυσού

AGGELOS DRITSAS