ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Πουλάς Προβληματισμός των κατοίκων της Αγίας Τριάδας Αργολίδας

Προβληματισμός των κατοίκων της Αγίας Τριάδας Αργολίδας από τη φημολογούμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην περιοχή

Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φημολογούμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην τοπική κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Δήμου Μιδέας και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων στον τύπο (ημερήσιο και ηλεκτρονικό) για την πρόθεση δημιουργίας ισλαμικού τεμένους στην τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας του Δήμου Ναυπλίου του Νομού Αργολίδας.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση, δυσαρέσκεια και προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται και εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι μία τέτοια ενέργεια είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής -που έχει επιταθεί με ευθύνη της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια- με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα για τους ίδιους αλλά και τις επόμενες γενιές, ενώ εκφράζουν και την ανησυχία ότι η ευρύτερη αγροτική και ημιαστική περιοχή θα εγκαταλειφθεί και θα ερημώσουν οι καλλιέργειες.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση των κατοίκων για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ισλαμικό τέμενος στην Αγία Τριάδα και συνεπώς δεν έχει καν ζητηθεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας και ότι αν αυτή η πρόθεση ευσταθεί πρόκειται για μία απόφαση που έχει ληφθεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας και μακριά από τις ανάγκες της.

Την ίδια ώρα η τοπική κοινότητα Αγίας Τριάδας αλλά και ο πρώην Δήμος Μιδέας έχει αποψιλωθεί από διάφορες υπηρεσίες και υποδομές (πχ. κατάστημα των ΕΛΤΑ, τραπεζικά υποκαταστήματα, ύπαρξη μόνο ενός γιατρού στο αγροτικό ιατρείο), που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Είναι προφανές ότι μία ενδεχόμενη λειτουργία ισλαμικού τεμένους μάλλον θα τους προσθέσει περισσότερα προβλήματα και ουδέν θα προσφέρει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων ανάπτυξης και έλλειψης υποδομών, για την μη αντιμετώπιση των οποίων, η τοπική κοινωνία έχει επανειλημμένως εκφράσει τη δυσαρέσκεια της.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών:

Ισχύει η πληροφορία ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε ισλαμικό τέμενος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αργολίδας;

Είναι στις προθέσεις σας να διαβουλευτείτε με την τοπική κοινωνία της Αγίας Τριάδας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια και να σεβαστείτε την όποια απόφασή της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Αυτός, o Άλλος και το Παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη έρχεται στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΓΕ Νέας Κίου: Ένα εργαλείο αγροτικής ανάπτυξης σε πλήρη εγκατάλειψη ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος θείος μου Αντώνης Κοζιώτης!

AGGELOS DRITSAS

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

AGGELOS DRITSAS

Δεν είναι κούραση, είναι εξουθένωση: γιατί η ξεκούραση δεν επαρκεί

AGGELOS DRITSAS

Δηλώσεις Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημητρίου Ι. Ορφανού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΡΑΘΩΝΑ H ΧΩΜΑΤΕΡΗ 8-1- 2024 : Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ -ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ …? ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η ιστορική ομάδα του Παναργειακού μετά από δυόμιση δεκαετίες επιστρέφει στη Β Εθνική, σημερινή Super League2..

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Εβδομάδα ενημέρωσης & ειδικών μαθημάτων των σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους

AGGELOS DRITSAS

Οι Δαναοί Άργους χρειάζονται την στήριξη των φιλάθλων απέναντι στον Προμηθέα

AGGELOS DRITSAS

35χρονος Κουβανός σκóτωσε με μαχαίρι τον 27χρονο σύζυγό του γιατί τον ζήλευε

AGGELOS DRITSAS