ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

Παρόλο που πάλευε με την ασθένεια, δεν την κράτησε τίποτα πίσω, καθώς ήταν ενεργή με τα κοινά ως το τέλος

Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 59 ετών η Ελένη Κτιστάκη, αδερφή του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνα, επιχειρηματίας και υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές. Ήταν μέλος της ΔΕΕΠ, πρώην ΝΟΔΕ.

Η Ελένη Κτιστάκη πάλευε με διάφορες μορφές καρκίνου τον τελευταίο καιρό και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, σκορπώντας θλίψη στους οικείους και τους φίλους της.

Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι, παρόλο που πάλευε με την ασθένεια, δεν την κράτησε τίποτα πίσω, καθώς ήταν ενεργή με τα κοινά ως το τέλος. Έδωσε τη δική της μάχη στις τελευταίες εκλογές συμπληρώνοντας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όχι από φιλοδοξία, για να αναδειχθεί προσωπικά, αλλά για να βοηθήσει το κόμμα για το καλό του τόπου, όπως έλεγε η ίδια. Ήταν μάλιστα γνωστή και για το φιλανθρωπικό της έργο, ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναφέρει η ίδια τα εξής:

«Επειδή προεκλογικά ακούστηκαν και γράφτηκαν, ευτυχώς από ελάχιστους, για την συμμετοχή κάποιων μη υγιών ανθρώπων στο ψηφοδέλτιό μας και επειδή δεν ήθελα να “ταράξω” την προεκλογική περίοδο σε αντίθεση με αυτούς, σήμερα τους στέλνω αυτό το μήνυμα.

Οι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με την ασθένεια του καρκίνου δίνουν μια καθημερινή μάχη σαν στρατιώτες σε εμπόλεμη ζώνη.

Πριν λοιπόν γράψεις η σκεφτείς κάτι για τις ζωές αυτών, χωρίς δόξα τω Θεώ να είσαι σε τέτοια μάχη καλό θα είναι να βουτήξεις την πένα σου στην ψυχή και στο μυαλό σου.

Διαβάστε το βιογραφικό της από τις τελευταίες εκλογές, όπως το είχε συντάξει η ίδια:

«Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1964. Είμαι κόρη του Νικολάου Κτιστάκη, συνταξιούχου φαρμακοποιού από την Πλώρα Μεσαράς και της Μαρίκας Μαγκουσάκη από τον Αγ. Μύρωνα και αδερφή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνα. Διαθέτω πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, όντας για χρόνια επιχειρηματίας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 1993, δραστηριοποιούμουν στο οικογενειακό φαρμακείο μας. Από το 1993 έως και το 2007, ανέπτυξα ενεργή επιχειρηματική δράση στην εταιρεία ΓΕΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (Μέτοχος), στην οποία ήμουν και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων. Αντικείμενο της εταιρείας ήταν η ανακύκλωση χάρτου, η αποκομιδή απορριμμάτων και οι καθαρισμοί μεγάλων οργανισμών.

-Ο γάμος μου το 2007 με τον Τηλέμαχο Καραβία, τον Δήμαρχο Ιθάκης, ήταν η αιτία της μετακόμισης και παραμονής μου στο νησί έως το 2009. Στην Ιθάκη, υπήρξα εκδότης της τοπικής συνδρομητικής μηνιαίας εφημερίδας «ΙΘΑΚΟΣ» καθώς και της διαδικτυακής σελίδας ενημέρωσης «ithacanews”. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία σε ποικίλα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και έχω οργανώσει πολλές παρουσιάσεις βιβλίων. Ήμουν υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης το 2012 και το 2015.

-Διετέλεσα τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας του παιδιού Ηρακλείου το 2012 για 2 χρόνια.

-Το 2016 ορίστηκα Αν. Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

-Σήμερα, είμαι Υπεύθυνη Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) του Ηρακλείου Κρήτης. Ακόμη, το 2022 ορίστηκα αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ- ΠΑΝΑΝΕΙΟ. Συμμετέχω σε κάθε κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Είμαι ενεργό μέλος σε σωματεία και συλλόγους με εθελοντική δράση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το 1ο τουρνουά Padel στην Αργολίδα είναι γεγονός

AGGELOS DRITSAS

Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

AGGELOS DRITSAS

Νέες παρατάσεις για ρυμουλκά και απόσυρση των παλιών ταξί

AGGELOS DRITSAS

2η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE BINTEO Αφήγηση vs. περιγραφή : Άγγελος Δρίτσας

AGGELOS DRITSAS

Διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Φάρο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η πολυπληθής και άξια στελεχωμένη ομάδα της Επόμενης Μέρας Προχωράμε δυνατά για την τελική νίκη

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη συνάντηση για το ανανεωμένο Φεστιβάλ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το Λυγουριό, η έδρα του Δήμου μας, ήταν και είναι η κοινότητα που έχει συνδέσει το όνομα της με το Ασκληπιείο της Επιδαύρου!

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση στην Αρβανιτιά BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Τέλος εποχής: Λουκέτο σε ένα από τα πιο ιστορικά εργοστάσια

AGGELOS DRITSAS

Κάντια Ναυπλίου: Λουόμενοι εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα να επιπλέει στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του

AGGELOS DRITSAS