ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει 11/10 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους

Ξεκινά την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή 590 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024, με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, αρμόδιας για την Τουριστική Εκπαίδευση.

Οι αιτήσεις αφορούν:

– 24 τμήματα, σε 10 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα (με έδρα την Ανάβυσσο) , Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Λουτράκι (με έδρα την Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα το Άργος), Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα.

– 5 ειδικότητες: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη, (ε) Οροφοκομία

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι/ες υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, από την Τετάρτη 11.10.2023 έως και την Παρασκευή 20.10.2023.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση σε δύο (2) πόλεις, επιλέγουν τα αντίστοιχα πεδία στην ηλεκτρονική αίτηση.

Πληροφορίες για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση, και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

Απευθύνονται σε εργαζομένους/ες και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι/ες δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα είναι δωρεάν και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.

Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες. Περιλαμβάνει έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων, καθώς και σειρά εργαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές/τριες δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, το οποίο καθορίζεται και καταβάλλεται από τη Δ.Υ.Π.Α. (Ο.Α.Ε.Δ.).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και όλα τα εργασιακά προνόμια που απορρέουν από αυτήν, με επαύξηση των μισθολογικών αποδοχών τους.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Έλενα Ράπτη δήλωσε:

“Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη μετεκπαίδευση 2023-2024, για 590 εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους των τουριστικών κλάδων. Προσφέρουμε σεμινάρια δια ζώσης εκπαίδευσης σε 590 εργαζόμενους/ες στον τουρισμό, σε 10 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους και να επαυξήσουν τις εργασιακές ευκαιρίες και τις μισθολογικές απολαβές που δικαιούνται με την αποφοίτησή τους.

Επιπλέον, ξεκινάμε από το τέλος του 2023, με το μεγαλύτερο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, για εργαζόμενους/ες και πρόσκαιρα ανέργους τουριστικών κλάδων με τουλάχιστον 18.000 ωφελούμενους/ες, που θα λάβουν 1.250 ευρώ αποζημίωση συμμετοχής. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιήσαμε πόρους ύψους 45 εκ από το Ταμείο Ανάκαμψης και προσφέρουμε προγράμματα κατάρτισης σε 7 ειδικότητες με εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση και πιστοποίηση.

Η αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στον Τουρισμό, με τη μετεκπαίδευση που παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας του ίδιου του τουριστικού μας προϊόντος.

Η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί για εμάς έναν κρίσιμο τομέα για την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα. Σ’ αυτήν στηρίζεται η μακρόχρονη τουριστική διαδρομή μας και η παγκόσμια αναγνώρισης της δυναμικής της. Και, φυσικά, παραμένει διαχρονικά ο βασικός μοχλός υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωτιά νοτιοδυτικά της Ύδρας – Επιχειρεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Tv

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στη Τρίπολη η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης

AGGELOS DRITSAS

Απατεώνες… τεχνητής νοημοσύνης εμφάνιζαν τον Μητσοτάκη να μοιράζει τριχίλιαρα!

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Τα αποτελέσματα των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Πολυδύναμο Κέντρο – Κινητή Μονάδα Ναυπλίου 

Tv

Νέα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου η Έλενα Ασπιώτη

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο από το Νηπιαγωγείο Αγίου Προκοπίου

AGGELOS DRITSAS

Το Επιμελητήριο Αργολίδας κόβει την πίτα του

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστούμε Τάσο για το νέο σου χρυσό μετάλλιο. Κάθε μετάλλιο εκτός από εσένα ανυψώνει και τον Δήμο μας.

AGGELOS DRITSAS

Νίκη για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους στο Μεσολόγγι

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια ευτυχισμένα για κάθε Γυναίκα!

AGGELOS DRITSAS

ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων: Σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης

AGGELOS DRITSAS