Πε. Απρ 9th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντί για βούτυρο: 5 υγιεινές επιλογές χωρίς ζωικά λίπη

Αν δε σου αρέσει το βούτυρο και αναζητάς μια εναλλακτική διαφορετική από το ελαιόλαδο, ορίστε η ιδανική λύση. Δοκιμάσαμε και συστήνουμε 5 υγιεινές επιλογές χωρίς ζωικά λίπη, για γλυκές συνταγές αλλά και σαλάτες. Και με μετρημένες θερμίδες.

Μπορείς να αντικαταστήσεις 100 γρ. βούτυρο (758 θερμίδες) με:

100 γρ. Σάλτσα αβοκάντο
Η βουτυρένια υφή του αβοκάντο (περιέχει 23% λιπαρά, τα περισσότερα μονοακόρεστα, όπως αυτά του ελαιολάδου) σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις εύκολα σε σος και σάλτσες. Η γεύση είναι πολύ διακριτική και έχει μόνο 231 θερμίδες.
‣ Ιδανική για: Σος με σαλάτα ζυμαρικών, σαλάτα με όσπρια (ταιριάζει υπέροχα με τα ρεβίθια), γλυκά με κακάο ή σοκολάτα ή και με γιαούρτι.

100 γρ. Φιστικοβούτυρο
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά, ευεργετικά για τον οργανισμό, αν ομογενοποιήσεις φιστίκια, μπορείς να δημιουργήσεις μια κρέμα που αντικαθιστά υπέροχα το βούτυρο σε συνταγές με περίπου 615 θερμίδες.
‣ Ιδανικό για: Να δώσεις γεύσεις σε βελουτέ σούπες λαχανικών, να φτιάξεις κέικ και μάφιν, αντί για ταχίνι.

100 γρ. Πουρέ κολοκύθας
Αν θες να μειώσεις το θερμιδικό φορτίο, ο πουρές από λαχανικά, όπως η κολοκύθα, ενδείκνυται. Περιέχει πολύ νερό και φυτικές ίνες, έχει ελάχιστες θερμίδες (περίπου 26) και είναι τέλειος για υγιεινά και ελαφριά γλυκά.
‣ Ιδανικός για: Κέικ, μάφιν με κανέλα, μπισκότα για τσάι.

100 γρ. Φυτική κρέμα
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα σε σχέση με το βούτυρο, γιατί είναι πιο ρευστή. Οι κρέμες από σόγια συνιστώνται για αλμυρές συνταγές. Εκείνες από βρόμη, που έχουν πιο ουδέτερη γεύση, είναι καλύτερες για γλυκά. Σου δίνουν αντίστοιχα 180 και 140 θερμίδες.
‣ Ιδανική για: Πίτες και ριζότο ή ζυμαρικά με λαχανικά (σόγια). Για vegan τιραμισού και πανακότα με κρόκο (βρόμη).

100 γρ. Ταχίνι
Όπως και το φιστικοβούτυρο, είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά (Ω3) με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Είναι, επίσης, εξαιρετική πηγή ασβεστίου και έχει 100 θερμίδες.
‣ Ιδανικό για: Συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας, τάρτες, δίνει γεύση σε φρούτα και είναι εξαιρετικό ως άλειμμα μαζί με μέλι.

Πηγή: Shape.gr

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook