ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 1η Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και συζήτησαν φλέγοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύριες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

Η λειψυδρία αποτελεί ένα από τα πλέον επείγοντα ζητήματα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των μονάδων αφαλάτωσης, ως μια αποτελεσματική λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε νερό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, με στόχο τη μείωση των απωλειών νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του διαθέσιμου πόσιμου νερού. Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων, καθώς και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ και η ενεργειακή κοινότητα της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ προωθεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία της Περιφέρειας. Επίσης, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλίες με Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

Εκτός από την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προώθηση της ενεργειακής κοινότητας, συζητήθηκαν επίσης πρωτοβουλίες με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισαν τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας την ανάγκη για περισσότερες «πράσινες» υποδομές και δράσεις που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα της περιφέρειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα και κοινή δέσμευση για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων και πρωτοβουλιών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισαν την ανάγκη για συνέργειες και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με τον Γ.Γ του Υπουργείου

AGGELOS DRITSAS

Στην ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ όλοι έχουν την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία

AGGELOS DRITSAS

Η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Αγιασμός 1ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δημόσιο: Αυτές είναι οι μόνιμες προσλήψεις του 2024

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 202η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 30 -11- 2024

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται τα έργα Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

AGGELOS DRITSAS

Μια βραδιά γεμάτη λάμψη και θέαμα έζησαν οι παρευρισκόμενοι του Τελικού

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Εκδήλωση στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2025

AGGELOS DRITSAS

Απολογισμός των Έργων της ΕΕΑΑ για το έτος 2024

AGGELOS DRITSAS