– www.Dritsas.gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 1η Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και συζήτησαν φλέγοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύριες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

Η λειψυδρία αποτελεί ένα από τα πλέον επείγοντα ζητήματα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των μονάδων αφαλάτωσης, ως μια αποτελεσματική λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε νερό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, με στόχο τη μείωση των απωλειών νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του διαθέσιμου πόσιμου νερού. Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων, καθώς και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ και η ενεργειακή κοινότητα της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ προωθεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία της Περιφέρειας. Επίσης, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλίες με Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

Εκτός από την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προώθηση της ενεργειακής κοινότητας, συζητήθηκαν επίσης πρωτοβουλίες με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισαν τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας την ανάγκη για περισσότερες «πράσινες» υποδομές και δράσεις που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα της περιφέρειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα και κοινή δέσμευση για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων και πρωτοβουλιών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισαν την ανάγκη για συνέργειες και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στην Ασίνη

AGGELOS DRITSAS

ΜΗΝ τοποθετείτε ογκώδη απορρίμματα κατά τις Ευρωεκλογές και τις μέρες του καύσωνα  δίπλα σε κάδους 

AGGELOS DRITSAS

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Σάββατο 14/06:

AGGELOS DRITSAS

Δελφίνι βγήκε στα ρηχά στην παραλία των Ιρίων ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Νέα Εποχή της Δακοκτονίας | Δημήτρης Πτωχός: «Καινοτομία και Αποτελεσματικότητα»

AGGELOS DRITSAS

Στην Εντατική του Ιπποκράτειου ο ιερέας που κατέρρευσε κατά τη Θεία Λειτουργία

AGGELOS DRITSAS

Βιβλιοθήκη Ερμιόνης Απόστολος Γκάτσος

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Ολοκλήρωση του κόμβου στην έξοδο της Ασίνης από τον Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Θύελλα αντιδράσεων για την διαχείριση των παραλιών: Πληρώνουν οι δήμοι, εισπράτει…το δημόσιο!

AGGELOS DRITSAS

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό

AGGELOS DRITSAS

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

«Πράσινο» για το νέο υπερπολυτελές «Six Senses Porto Heli» στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS