ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 1η Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και συζήτησαν φλέγοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύριες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

Η λειψυδρία αποτελεί ένα από τα πλέον επείγοντα ζητήματα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των μονάδων αφαλάτωσης, ως μια αποτελεσματική λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε νερό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, με στόχο τη μείωση των απωλειών νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του διαθέσιμου πόσιμου νερού. Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων, καθώς και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ και η ενεργειακή κοινότητα της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ προωθεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία της Περιφέρειας. Επίσης, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλίες με Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

Εκτός από την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προώθηση της ενεργειακής κοινότητας, συζητήθηκαν επίσης πρωτοβουλίες με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισαν τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας την ανάγκη για περισσότερες «πράσινες» υποδομές και δράσεις που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα της περιφέρειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα και κοινή δέσμευση για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων και πρωτοβουλιών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισαν την ανάγκη για συνέργειες και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“ΟΧΙ” στους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την Καραθώνα, ερήμην της κοινωνίας

AGGELOS DRITSAS

Θανάσης Πανουτσόπουλος:  Το Ναύπλιο υποδέχεται το Run Greece ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων

AGGELOS DRITSAS

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ … ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.. ΤΟ ”ΤΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α Άργους: Βλάβη στο κεντρικό αγωγό – Διακοπή νερού

AGGELOS DRITSAS

Θλιβερά τα νούμερα από έρευνα της Eurostat για την βία κατά γυναικών στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Κλοπές και ναρκωτικά κυριαρχούν στο αστυνομικό δελτίο της Περ. Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ 101+ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .. : Ευθύνες θα αποδοθούν?

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία της Κοσμήτορος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Harvard

AGGELOS DRITSAS

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Επιμελητηρίου Κορινθίας

AGGELOS DRITSAS

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας δημιούργησε εικονική επιχείρηση με “Αποξηραμένα Εσπεριδοειδή”

AGGELOS DRITSAS

Ένας μοναδικός άθλος για τη ζωή και την ελπίδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS