ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Σε δικαστική διαμάχη ο νυν με τον τέως δήμαρχο

Στις… απίστευτες καταστάσεις που διαδραματίζονται στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης έρχεται να προστεθεί και η διαμάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Τήνου, μεταξύ του πρώην και του νέου δημάρχου.
Ειδικότερα, ο νέος Δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Κροντηράς, καταγγέλλει τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Σιώτο, για τη διαγραφή όλων των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου, όπως επίσης και όλων των mail από το κεντρικό mail του δήμου:  dt@1516.syzefxis.gov.gr έως τις 18.12.2023, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο κ. Κροντηράς, “κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα (2.1.2024) της νέας θητείας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου, διαπίστωσα εμβρόντητος ότι προ της παραλαβής μου, είχαν διαγραφεί τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου (dt@1516.syzefxis.gov.gr), ενέργεια εσκεμμένη και όχι από λάθος ή τεχνική ζημία. Δεν υπάρχει αρχείο, η δε ανάκτηση είναι διαδικασία που μπορεί να γίνει στην Αθήνα και με μεγάλο κόστος επί ζημία του Δήμου. Και με αμφίβολη την ευδοκίμησή της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο νέος Δήμαρχος Τήνου, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων αυτού του Δήμου, είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου μία κατάσταση, που μας έχει υποβάλει σε μεγάλη και μη αναμενόμενη ταλαιπωρία. Κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα (2.1.2024) της νέας θητείας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου, διαπίστωσα εμβρόντητος ότι προ της παραλαβής μου, είχαν διαγραφεί τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου (dt@1516.syzefxis.gov.gr), ενέργεια εσκεμμένη και όχι από λάθος ή τεχνική ζημία. Διαπίστωσα και ο ίδιος ότι δεν υπήρχε ρυθμισμένη καμία εφαρμογή για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ούτε και βρήκαμε κάποιο αρχείο backup των mail.

Ζήτησα αμέσως τις έγγραφες καταθέσεις των απόψεων του Διευθυντή Τμήματος Προγραμματισμού και Πληροφορικής (και των γραμματέων του προηγούμενου Δημάρχου), ο οποίος πιστοποιεί ότι το άνω Τμήμα ουδέποτε προέβη σε ενέργεια αφαίρεσης, απεγκατάστασης ή διαγραφής αρχείων &, εφαρμογών, ούτε ανέθεσε ποτέ σε τρίτον διαγραφές- απεγκαταστάσεις αρχείων κλπ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η διαπιστωθείσα κατάσταση (διαγραφή, απεγκατάσταση αρχείων κλπ) αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα βλάβης ή τυχαίου γεγονότος κλπ, αντιθέτως είναι έργο ανθρώπινης παρέμβασης επί των άνω Η/Υ του Γραφείου Δημάρχου.

Η ζημία του Δήμου Τήνου είναι αυτονόητη και τεράστια. Δεν υπάρχει αρχείο, η δε ανάκτηση είναι διαδικασία που μπορεί να γίνει στην Αθήνα και με μεγάλο κόστος επί ζημία του Δήμου. Και με αμφίβολη την ευδοκίμησή της. Οι πληροφορίες μου είναι ότι η εργασία αυτή (καταστροφή των αρχείων του Δήμου στο γραφείο Δημάρχου) έγινε Δεκέμβριο 2023 από τεχνικό – ελεύθερο επαγγελματία της Τήνου, με εντολή του τότε Δημάρχου Τήνου Ιωάννου Σιώτου. Επειδή το αρχείο αυτό αποτελεί περιουσία και εργαλείο του Δήμου Τήνου, έθεσα υπόψη του αρμόδιου Εισαγγελέα την πρωτοφανή αυτή κατάσταση για να κρίνει ο ίδιος αν και ποια αδικήματα συγκροτούνται. Το βέβαιο είναι ότι η λειτουργία του Δήμου χωρίς το άνω αρχείο καθίσταται λίαν προβληματική, ιδίως για τον πρώτο καιρό. Υπάρχει βεβαίως και το σκέλος της ηθικής και της πολιτικής ευθύνης.
Στην 34ετή υπηρεσία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχω παραλάβει ΟΤΑ από προκατόχους μου και έχω παραδώσει ΟΤΑ σε διάδοχό μου. Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας. Ανάλογη συμπεριφορά δεν έχω συναντήσει ποτέ! Φανταστείτε, σε επίπεδο κάθε μορφής δημόσιας διοίκησης, ο παραδίδων να διαγράφει τα αρχεία του Νομικού Προσώπου που διοικεί και ο παραλαμβάνων να ξεκινά από το μηδέν…

Αυτό που έγινε αποτελεί πρωτοφανή και ανήκουστη ενέργεια. Δείχνει ταυτόχρονα πρωτοφανή περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης αλλά και του όρκου που δίνει ένας αιρετός να διαφυλάσσει τα συμφέροντα του νομικού προσώπου που υπηρετεί. Λυπάμαι ειλικρινά γι αυτή την κατάντια.”.

Η απάντηση του πρώην δημάρχου, Γ. Σιώτου

Ο πρώην δήμαρχος και Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Τήνου, Γιάννης Σιώτος, απαντά στις καταγγελίες του νυν δημάρχου, με σχετική ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής:

“κ. Κροντηρά ψεύτικη και υποκριτική είναι η στάση σας να γνωστοποιήσετε πως δημόσια προβαίνετε σε αυτήν την ανάρτηση για να διαφυλάξετε το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε, έχετε αποδείξει τόσο με το θέμα του ΠΙΙΕΤ όσο και με τις ανεμογεννήτριες πόσο δήθεν διαφυλάττετε το δημόσιο συμφέρον της Τήνου !
Το δημόσιο συμφέρον διαφυλάχθηκε πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαετούς θητείας μου ως Δημάρχου μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημαρχίας μου. Εν γνώσει σας διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα προφανώς ενθυμούμενος και συγχέοντας τις τακτικές καταστροφής που εσείς ακολουθήσατε το 2014 ως απερχόμενος Δήμαρχος.

Μάλιστα η αντίληψή μου για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δημοσίου υπερτονίζεται από την πάγια εντολή μου περί εκτύπωσης και πρωτοκόλλησης όλων των εγγράφων των αρχείων του Δήμου, προνοώντας ακόμα και για το απλό ανθρώπινο λάθος που θα μπορούσε να λάβει χώρα.

Σοβαρευτείτε, λοιπόν, και διοικήστε αφήνοντας πίσω την παρωχημένη τακτική της ανάδειξης του προσώπου σας δια της συκοφάντησης τρίτων και αντ’ αυτής ακολουθείστε το δρόμο της αλήθειας και της ανάδειξη της ορθότητας των λόγων σας με τα έργα σας.”.

Ο κ. Παναγιώτης Κροντηράς με νέα ανακοίνωση – ανταπάντηση, επισημαίνει τα παρακάτω:
“Δήμαρχος Τήνου
Μπορεί κανείς -με ένα εκτενές δελτίο τύπου- να μην πει …τίποτα; Ο πρώην δήμαρχος Τήνου το πέτυχε.

Οι ερωτήσεις, κ. Σιώτο, είναι συγκεκριμένες και όλες έμειναν αναπάντητες:

-Διαγράψατε με ιδιώτη τεχνικό Η/Υ, εντός του Δεκεμβρίου 2023, τα αρχεία από τους 6 υπολογιστές του γραφείου δημάρχου μαζί και τη κεντρική αλληλογραφία του Δήμου, ναι ή όχι ;

-Ενημερώσατε το αρμόδιο Τμήμα Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου για την

πρόθεσή σας αυτή;

-Ενημερώσατε τις γραμματείς σας στο γραφείο Δημάρχου;

-Για ποιο λόγο χρησιμοποιήσατε εξωτερικό συνεργάτη σας για την άνω αφαίρεση και απεγκατάσταση;

-Και τελικά, για ποιο λόγο διαγράψατε τα εν λόγω αρχεία;

Ο τρόπος της «απαντήσεώς» σας δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεστε την πολιτική σας ευθύνη. Δεν θα αναλωθώ σε άλλη αλληλογραφία για το θέμα. Δεν έχω την πολυτέλεια αφού η κάθε μέρα στον Δήμο, εδώ και 20 μέρες, κρύβει οδυνηρές εκπλήξεις… Αναμένω την απάντησή σας. Το δικαιούνται οι συμπατριώτες μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μαθητές του ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

diktio

Ο Γεώργιος Μίλης αποφάσισε να συστρατευθεί με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

diktio

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2024 όλων των ταμείων

diktio

Ο Τάσος Λάμπρου και η ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται σήμερα την Δ.Κ Θερμησίας

diktio

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΙ Κ18

admin

Αναφορά Ανδριανού στη Βουλή: Μηδενικές μεταθέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ Άρχισαν τα όργανα …  : Με το πρόβλημα ηχορύπανσης, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

AGGELOS DRITSAS

Ο Δημήτρης Καμπόσος εγκαινιάζει το εκλογικό κέντρο της παράταξης “Αλλαγη Πορείας” στο Άργος

diktio

ΕΝΔΗΕΡ: ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ

diktio

Προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Αργολίδας Αναστάσιος Παπάς

admin

Ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης

admin

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

admin