ΕΙΔΗΣΕΙΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Απεργιακό κάλεσμα από την ΟΕΒΕ Αργολίδας

«Με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και αγώνες πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε κάθε δυσβάστακτο μέτρο»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Άργους και τα σωματεία της απευθύνουν κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η ΟΕΒΕ Αργολίδας:

«Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο μεγάλο αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών.

Το φαινόμενο της καλπάζουσας ακρίβειας, και του πληθωρισμού μειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών!
Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας υπολείπονται ουσίας των πραγματικών αναγκών και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Επαρχίας Άργους με απόφαση του Προεδρείου της που συνεδρίασε την Τετάρτη 2/11/2022 αποφάσισε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους και όλα τα Σωματεία, Συνδέσμους, Συλλόγους, μέλη της και μη που τη συνυπογράφουν, τη συμπόρευση από κοινού στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 9/11/2022 και ώρα 10:30πμ στη πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Με αίσθημα ευθύνης απευθύνουμε κάλεσμα στο Επιμελητήριο Αργολίδας, σε όλα τα Σωματεία και όλους τους Κοινωνικούς Φορείς και Ομάδες να συμμετέχουμε από κοινού στην ημέρα Πανεθνικής Δράσης για να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η κοινωνία όσο και η επιχειρηματικότητα!

Με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και αγώνες πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε κάθε δυσβάστακτο μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη και τη λειτουργία μας.

Απαιτούμε:

Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Περεταίρω μείωση της φορολόγησης.
Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ζωής μας.
Μείωση ΦΠΑ στη τιμή βασικών αγαθών.
Μείωση Δημοτικών Τελών σε ρεύμα, νερό και κοινόχρηστους χώρους».
Οι Φορείς:
ΟΕΒΕ ΑΡΓΟΥΣ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥΣ.
ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ.
Σ.Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΡΓΟΥΣ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ.

Related Posts

1 of 937