ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Δικαίωση για την οικογένεια του 65χρονου που πέθανε τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση από αγέλη σκύλων στην Πυλαία. Η απόφαση για την αποζημίωση προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη…

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την επίθεση από αγέλη σκύλων που έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον άτυχο 65χρονο άντρα στη Θεσσαλονίκη, οι δικοί του άνθρωποι έμαθαν ότι θα λάβουν αποζημίωση. Τη διεκδικούσαν από την Άνοιξη του 2020. Όταν ο άτυχος άντρας περικυκλώθηκε και δέχτηκε επίθεση από άγρια σκυλιά στην Πυλαία, που άρχισαν να τον δαγκώνουν στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα. Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά την τραγωδία, ο Δημος Πυλαίας – Χορτιάτη απομάκρυνε τα ζώα. Είχε όμως ήδη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αποζημίωση 200.000 ευρώ επιδικάστηκε σε οικογένεια 65χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Τα διοικητικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δικαίωσαν την οικογένεια του 65χρονου που είχε δεχθεί την επίθεση τον Μάρτιο του 2020 και από την πρώτη στιγμή ζητούσαν να αποζημιωθούν για τον φρικτό θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα και έπειτα από  20 ημέρες νοσηλείας κατέληξε. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από την προσφυγή της οικογένειας αποζημίωσε τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, αναγνωρίζοντας ότι ο δήμος είχε την ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή. Η υπόθεση στα Ποινικά δικαστήρια εκκρεμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης.

Η φονική επίθεση αγέλης σκύλων στη Θεσσαλονίκη

Η φονική επίθεση σε βάρος του 65χρονου είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 όταν ο άτυχος άνδρας είχε βγει για βόλτα στην περιοχή Ελαιόρεμα στη Θεσσαλονίκη και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων. Τα άγρια ζώα τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον δαγκώνουν στο κεφάλι και σε όλο το κορμί.

Τότε τον 65χρονο είχαν βρει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα.

πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΛΣΑΠ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί της Αργολίδας έκοψαν την πίτα τους

AGGELOS DRITSAS

Επικές επιδόσεις για την Ναυπλιώτισσα Χριστιάνα Γαρουνιάτη – Κατέκτησε 7 χρυσά και ένα ασημένιο σε Διεθνή Αγώνα στην Κύπρο

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε 29χρονος στο ΑΤ Ομονοίας

AGGELOS DRITSAS

Η 14η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

AGGELOS DRITSAS

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ όσες επιχειρήσεις δεν ολοκληρώσουν τη διασύνδεση της ταμειακής με το POS

AGGELOS DRITSAS

Αναταράξεις στον δήμο Μαλεβιζίου μετά την παρέμβαση της Αρχής Διαφάνειας

AGGELOS DRITSAS

Παναργειακός ΑΠΟ 1926: Ο Παναργειακός ανακοινώνει..

AGGELOS DRITSAS

Εταιρεία στο Άργος ζητάει πωλητή – οδηγό για 5νθήμερη απασχόληση

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Πρωτοφανής προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Καμπόσου – Χιλιάδες κόσμου έδειξαν νίκη την Κυριακή

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Άργος την Πέμπτη 28/9

AGGELOS DRITSAS