ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Μαντά – συγγραφέα ηλεκτρονικών βιβλίων ψαρέματος ,Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948.

Με βαθιά οδύνη ο χώρος της ερασιτεχνικής αλιείας αποχαιρετά τον Μιχάλη Μαντά, ο οποίος ξεκίνησε το τελευταίο του μεγάλο ταξίδι για τις θάλασσες του Παραδείσου.

Ο Μιχάλης Μαντάς υπήρξε σε όλη του την ζωή πιστός στην αγάπη του για το ψάρεμα αφήνοντας πίσω του πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία. Η παρακαταθήκη που αφήνει στην ελληνική ψαρευτική κοινότητα είναι τεράστια, ενώ υπήρξε και υποστηρικτής της ανάγκης συσπείρωσης των ερασιτεχνών ψαράδων.

Βιογραφία και Καριέρα

Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948. Μετά την αποφοίτησή του από τη Μέση Εκπαίδευση, μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, που δεν ολοκλήρωσε ποτέ, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, από πεζοδρόμιο μέχρι διαλογή στο ΠΡΟΠΟ, και πώληση φοιτητικών σημειώσεων στους συμφοιτητές του.

Αυτή η δραστηριότητα τον οδήγησε στη δημιουργία της επιχείρησης Γραφικών Τεχνών, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2011. Εξειδικεύτηκε αρχικά στην έκδοση επιστημονικών συγγραμμάτων και στη συνέχεια διαφόρων εφημερίδων, περιοδικών και άλλων εντύπων.

Το σπουδαιότερο επίτευγμά του ήταν η ίδρυση του «Εκδοτικού Συνεταιρισμού Συγγραφέων Καθηγητών» το 1983 και η έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Πολίτης των Μεσογείων» την περίοδο 1994-2005.

Το βαρκάκι που διατηρούσε τα τελευταία χρόνια

Η Αγάπη για το Ψάρεμα

Παρά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ο Μιχάλης Μαντάς δήλωνε πάντα επαγγελματίας ψαράς, παρά το ότι δεν εξασκούσε το επάγγελμα αυτό. Μετά τη συνταξιοδότησή του, συνέγραψε τέσσερα βιβλία σχετικά με το ψάρεμα, τα οποία κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή και παρέχονται δωρεάν σε όποιον τα ζητήσει. Το 2020, τα βιβλία αυτά ανακαινίστηκαν πλήρως, μετατράπηκαν σε διαδραστικά και διατίθενται πλέον από την ιστοσελίδα «Ψαρεύοντας…».

Η Συνεισφορά του στην Κοινότητα των Ψαράδων

Ο Μιχάλης Μαντάς πάντα προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα έργο στον χώρο των ψαράδων. Η ιστοσελίδα psarevontas.gr, στην οποία περιέχονται τα 8 διαδραστικά βιβλία του για το ψάρεμα και μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο, έγινε δημόσια και προσβάσιμη σε όλους τους ψαράδες με μια απλή εγγραφή. Τα έξοδα της λειτουργίας της ιστοσελίδας τα αναλαμβάνει η οικογένειά του.

Τελευταίο Μήνυμα

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, ο Μιχάλης Μαντάς αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την υγεία του και ανακοίνωσε την απόφασή του να κάνει την ιστοσελίδα του δωρεάν για όλους τους ψαράδες. Ζήτησε από όσους διαβάσουν την ανακοίνωση να την κοινοποιήσουν στις κοινότητες των ψαράδων, ώστε να ωφεληθούν όλοι ανεξαιρέτως.

Αντίο, καπετάνιο Μιχάλη.

Η μνήμη σου θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και η παρακαταθήκη σου θα συνεχίσει να οδηγεί τους ερασιτέχνες ψαράδες στα μονοπάτια της γνώσης και της αγάπης για τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έργα ανάπλασης του πάρκου της παλαιάς Πυροσβεστικής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Ήρα του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS

Εθελοντική Ομάδα “Δράση Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

ΟΙ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου τιμούν τη “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Το Αρτεμίσιο Σύλλογος Καρυάς

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Κάντια Ναυπλίου – Νεκρή 27χρονη οδηγός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παρεμβάσεις για την επισκευή των βλαβών στο δημοτικό οδικό δίκτυο βρίσκονται σε εξέλιξη

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ΒΙΝΤΕΟ 3 LIVE

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος: κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν αυτήν την λευκή νύχτα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για την προστασία των αδέσποτων ζώων,

AGGELOS DRITSAS