ΕΙΔΗΣΕΙΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τις υψηλές θερμοκρασίες στο “βαθύ Φθινόπωρο” – Πότε χαλάει ο καιρός

Ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για ένα «φθινοπωρινό καλοκαίρι» τις ημέρες αυτές αλλά μας προετοίμασε και για ένα “βαθύ φθινόπωρο” από την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα είναι υψηλή.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, την Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα δούμε το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 με 40 βαθμούς. 

Το κύμα αυτό καύσωνα μπορεί να οριστεί και ως «Φθινοπωρινό καλοκαίρι» καθώς η διάρκεια της ημέρας είναι μικρότερη και έτσι το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η ζέστη κρατούσε για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στην ημέρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου έως και την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς.

Μπαίνοντας στο βαθύ φθινόπωρο…

Αλλαγή του καιρού θα δούμε σε όλη τη χώρα από την Κυριακή το απόγευμα με πτώση της θερμοκρασίας.

Στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε ζέστη με βαθμούς που θα αγγίζουν 35 και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι στους 30 με 32 βαθμούς.

Από Δευτέρα καλωσορίζουμε τον φθινοπωρινό καιρό, όπου η θερμοκρασία θα πέφτει μέρα με τη μέρα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τρίτη με Τετάρτη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 26 με 28 βαθμούς στη νότια Ελλάδα ενώ το κρύο θα έρχεται τις νυχτερινές ώρες

What's your reaction?

Related Posts

1 of 772