ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αύξηση 7% σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ παράλληλα υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 5,3% και αύξηση των εισπράξεων κατά 37,7%.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, το 9μηνο του 2023 παρατηρείται, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αύξηση κατά 26,9% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 25,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 55,1% στις εισπράξεις.

Τα δημοφιλέστερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όπως πάντα, στις επιλογές πρωταγωνιστούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι Ιπποτών Ρόδου και το Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και Λευκός Πύργος, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι που καταγράφουν τις περισσότερες επισκέψεις είναι η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Λίνδος, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

Εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 12,7%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 1,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 16,6%.

Η επισκεψιμότητα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το 9μηνο παρατηρείται αύξηση κατά 23,7% των επισκεπτών, κατά 18,8% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 26,5% των εισπράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κέρκυρα: Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα – Δύο πυροσβέστες ελαφρά τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μανιάτης: “Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις φίλες και τους φίλους της Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

Ζητούνται καμαριέρες για την στελέχωση 2 ξενοδοχείων στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Δέκα Έλληνες στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους

AGGELOS DRITSAS

Αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου από ώρες 06.00 έως 10.00 Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ

AGGELOS DRITSAS

“Κλείδωσαν” πολύ χαμηλά οι τιμές για τα πράσινα τιμολόγια

AGGELOS DRITSAS

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

NAYΠΛIO : ΣΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ 12-2-2024 BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μελίδης: Έφυγε ο τελευταίος των “Μοϊκανών” της θρυλικής ομάδας του Πανναυπλιακού του ’50

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΣΑ: Κληρώσεις του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 Κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Βραβεύθηκαν σημαντικές προσωπικότητες που στέκονται αρωγοί στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

AGGELOS DRITSAS

ΑναπλιώτικοΚαρναβάλι #ΔήμοςΝαυπλιέων

AGGELOS DRITSAS