ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Αργολίδα: Η μούσα των θεών, επίγειος παράδεισος της Πελοποννήσου

Η Αργολίδα είναι από τους τόπους που δεν χορταίνει κανείς εύκολα, αφού οι επιλογές που υπάρχουν είναι αμέτρητες.

Αργολίδα, ένας τόπος με βαριά ιστορία, μυθολογία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που καθηλώνει τον επισκέπτη της και τον προκαλεί να ανακαλύψει κάθε γωνιά της.

Διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι, κάνουν τον επισκέπτη να νοιώσει με την βοήθεια της φαντασίας του ότι έχει μπει στην μηχανή του χρόνου. 110 τουλάχιστον Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος, περιμένουν να τα επισκεφθείτε και να τα ανακαλύψετε.Ιδανική για κοντινές αποδράσειςΑλλά και όποιος αναζητεί την φυσική ομορφιά στην Αργολίδα, θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Αρκεί να έχει όρεξη και διάθεση να ανακαλύψει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, μαγικές παραλίες στον Αργολικό κόλπο και τον Αργοσαρωνικό, τον πορτοκαλεώνα της Αργοναυπλίας, μοναδικές ορεινές εναλλακτικές διαδρομές, αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Ναύπλιο, το Τολό, την Ερμιονίδα, την Επίδαυρο.Οι ντόπιοι θεωρούν τον τόπο τους προικισμένο. Και δεν έχουν άδικο. Η Αργολίδα έχει ξέχωρη ομορφιά και φανατικούς παραθεριστές, που δεν αλλάζουν αυτόν τον ονειρεμένο τόπο. Συνάμα, η μικρή απόσταση από την Αθήνα κάνει την Αργολίδα να αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για κοντινές αποδράσεις.Αμέτρητες επιλογέςΗ Αργολίδα είναι από τους τόπους που δεν χορταίνει κανείς εύκολα, αφού οι επιλογές που υπάρχουν είναι αμέτρητες: Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Άργους, Μουσεία σε Ναύπλιο, Άργος, Μυκήνες και Επίδαυρο, μεγάλοι Αρχαιολογικοί χώροι Παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας όπως η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, μικρότεροι αρχαιολογικοί χώροι όπως το Αρχαίο Ηραίο, τα Δενδρά, το Κάστρο Μιδέας, η Πυραμίδα Ελληνικού, η Γέφυρα Αρκαδικού, η Προσύμνη, αμέτρητα Βυζαντινά μνημεία, αμέτρητες εκκλησίες.

Η περιοχή φημίζεται για τις υποδομές της σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα Δωμάτια, κάμπινγκ για όλα τα βαλάντια και τα γούστα.Εικόνες από την ΑργολίδαΔείτε παρακάτω το σύντομο αλλά χορταστικό βίντεο που ετοίμασε η ομάδα Drone as.Η Αργολίδα μέσα σε 2 λεπτά:

anagnostis.org

What's your reaction?

Related Posts

1 of 318