ΑΓΡΟΤΥΠΟΣΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Αργολίδα: Ο κόκκος προσβάλλει τα εσπεριδοειδή – Τι να προσέξετε

Επίκαιρες γεωργικές επεμβάσεις – Συστάσεις κάνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ναυπλίου

Συστάσεις για τα εσπεριδοειδή κάνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ναυπλίου.

O ΚόκκοςΥπάρχουν σποραδικές προσβολές σε οπωρώνες κάποιων περιοχών. Οι εκκολάψεις βρίσκονται σε εξέλιξη.Οδηγίες: Στους οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές, να γίνει καταπολέμηση από 6 έως 10 ΙουνίουΣε εσπεριδοειδή με σοβαρές προσβολές από κόκκο, απαιτείται επαναληπτική επέμβαση μετά από δυο εβδομάδες.ΨευδόκοκκοςΟι εκκολάψεις είναι σε εξέλιξη. Οι εκκολαφθείσες προνύμφες κινούνται στη βλάστηση.Οδηγίες: Σε οπωρώνες που την περσινή χρονιά υπήρχαν προσβολές, να γίνει καταπολέμηση στις ημερομηνίες που αναφέρονται στην κόκκινη ψώρα και οπωσδήποτε πριν τα σέπαλα του κάλυκα κλείσουν πάνω στον καρπό. Ο ψεκασμός εναντίον αυτής της γενιάς είναι καθοριστικός για την καταπολέμηση του εντόμου.Οι επόμενες επεμβάσεις, απλά μειώνουν τους υπάρχοντες πληθυσμούς.Βαμβακάδα των εσπεριδοειδώνΟι προσβολές είναι σποραδικές. Η έξοδος των ερπουσών είναι σε εξέλιξη.Οδηγίες: Σε οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές και δεν υπάρχει το ωφέλιμο αρπακτικό, να γίνει επέμβαση στις ημερομηνίες που αναφέρονται στην κόκκινη ψώρα. Πριν αποφασίσετε για επέμβαση, καλό είναι να ελεγχθεί η ύπαρξη του ωφέλιμου αρπακτικού.esper.2 600×180ΘρίπεςΣε οπωρώνες που υπήρχαν συμπτώματα την περσινή χρονιά ελέγξτε άμεσα καρπίδια και στην περίπτωση που το 5-10% των καρπιδίων έχουν προσβολή να γίνει άμεσα επέμβαση.Μύγα ΜεσογείουΞεκίνησαν οι συλλήψεις για την Μύγα Μεσογείου.Άμεση έναρξη επεμβάσεων με τη λήψη του δελτίου σε όψιμα πορτοκάλια και μανταρίνια. Να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην υπολειμματική διάρκεια των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εύρεσης απαράδεκτων υπολειμμάτων.esper.3 600×174Ακάρι της σκουριάς στην πορτοκαλιά και της Αργυρόχρωσης στη λεμονάΣε οπωρώνες που διαπιστωμένα τα ακάρεα δημιουργούν έντονες προσβολές και δεν έγινε προανθικός ψεκασμός να γίνει επέμβαση.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 139