ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε τη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της δημοπρασίας για την μεταφορά νερού από τη διώρυγα Ανάβαλου (Υ14) στην περιοχή Ασίνης, στο τμήμα από την Αρια έως την δεξαμενή Ταλιώτη no1, έργο με προϋπολογισμό 2.195.419,81 ευρώ. Προέβη, επίσης, στην κατακύρωση προσωρινού αναδόχου για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο συντήρησης κοίτης και καθαρισμού ρεμάτων στην Αργολίδα.

Ακόμα, ενέκρινε το πρακτικό 1 στο πλαίσιο του διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων) για παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας κατά την περίοδο 2023 – 2024, με προϋπολογισμό 90.000 ευρώ.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό 1 στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου στο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 7ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία. Προέβη, επίσης, στην ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου στο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της 35ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Κέντρου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη για α) τα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ αντιπλημμυρικά έργα και έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης, β) τις προϋπολογισμού 300.000 ευρώ εργασίες αποκατάστασης βλαβών και συντηρήσεων με σκοπό την οδική ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αρκαδίας και γ) το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Μουριά – Πουρναριά και δρόμων που συμβάλλουν (προς Κυράς Γεφύρι). Ενέκρινε ακόμα, την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο που αφορά στην κατασκευή νέων υποδομών στο αθλητικό κέντρο του Παράλιου Αστρους, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Κατά τη συνεδρίασή της σήμερα, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Λυκαίου μέσω Θωκνίας.

Επίσης, αποδέχθηκε χρηματοδότηση 360.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ενέκρινε και την δωρεάν παραχώρηση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου στο Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως επί του ακινήτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην οδό Τάπιας στην Τρίπολη.

Μεταξύ άλλων, τέλος, στη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε την σύναψη χρησιδανείου μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιβαλλοντικού – Φιλοδασικού Συλλόγου “Οι φίλοι του Ταΰγετου” με αντικείμενο για την παραχώρηση εκ μέρους της στον εν λόγω σύλλογο του Δασοφυλακείου στην περιοχή Αγιος Βασίλειος, στο Τουριστικό του Ταΰγετου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καιρός: Έρχεται εβδομάδα «κόλαση» με θερμοκρασίες έως 44°C – Προβλέψεις για παρατεταμένο καύσωνα

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής Άργους για το Make A Wish

AGGELOS DRITSAS

Κάντια Ναυπλίου: Λουόμενοι εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα να επιπλέει στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του

Tv

Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους – Το νέο χρονοδιάγραμμα

AGGELOS DRITSAS

Συναντήθηκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη.

AGGELOS DRITSAS

Θερμησία Τοπική Κοινότητα

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για τον “Παλαμήδειο Άθλο”

AGGELOS DRITSAS

Λυκόσουρα: Η αρχαιότερη πόλη του κόσμου (10.000 – 8.000 Π.Χ.)

AGGELOS DRITSAS

Μαθήτρια στην τάξη που ξεκληρίστηκε στο δυστύχημα του 2003 στα Τέμπη η παιδοκτόνος της Ημαθίας

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Τουλίπας 2024!Σας περιμένουμε όλους!!

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο για τον επανορισμό του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου

AGGELOS DRITSAS

Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Πώς θα ψηφίσουν οι φοιτητές

AGGELOS DRITSAS