ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αργολίδα: Τι αναφέρουν Νίκας και Μαντζούνης για την πρωτοφανή νεροποντή σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα

Κοινοποίηση

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές των δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας προκάλεσε από τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου η κακοκαιρία Daniel, η οποία έπληξε την Αργολίδα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, «το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και έπληξε τους δήμους Ερμιονίδας και Επιδαύρου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στο δήμο Επιδαύρου, χείμαρρος πέρασε την εθνική οδό, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου, αλλά και στο λιμάνι».

Όσον αφορά τον δήμο Ερμιονίδας, προκλήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Μαντζούνη, «εισροές υδάτων στην επαρχιακή οδό που ενώνει το Κρανίδι με το Πόρτο Χέλι, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου».

Όπως πρόσθεσε, «μηχανήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου, των δύο δήμων, αλλά και ιδιωτών, αποκατέστησαν τα προβλήματα, με αποτέλεσμα τώρα όλοι οι δρόμοι να είναι ανοικτοί».

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στο Ναύπλιο

Πολλές ζημιές και σημαντικά προβλήματα σε δημόσιες υποδομές, αλλά και καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, σε επιχειρήσεις και σε σπίτια, προκάλεσε στην Αργολίδα η κακοκαιρία Daniel, οι σφοδρές βροχοπτώσεις της οποίας έπληξαν ιδιαίτερα τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τις περιοχές των Δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας που αιτήθηκαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -αιτήματα που προσυπογράφοντάς τα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προώθησε ήδη προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προήδρευσε το μεσημέρι σήμερα σύσκεψης στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, όπου σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δύο πιο πάνω δήμους ενημερώθηκε αναλυτικά, τόσο από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη, όσο και τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή, αλλά και από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας -που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στις πληγείσες περιοχές του νομού, συνεργαζόμενοι με τους δύο δημάρχους και τις υπηρεσίες των δήμων τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας της με τους πληγέντες δήμους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέδραμε διαθέτοντας από την πλευρά της μηχανήματα έργου τόσο της Π.Ε. Αργολίδας, όσο και ιδιωτών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν -ιδίως σε σημεία του οδικού δικτύου- από τις ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις, ενώ ήδη κινήθηκαν εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών οι διαδικασίες αναγγελίας ζημιών στον ΕΛΓΑ.

Αμεσα δε, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στο Ναύπλιο, προχωρεί από την πλευρά της Περιφέρειας η συγκρότηση επιτροπών καταγραφής ζημιών, μιας για τις δημόσιες υποδομές και μίας για το αγροτικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Η κακοκαιρία έπληξε ιδιαίτερα τις περιοχές της ανατολικής Αργολίδας όπου εξ αιτίας του μεγάλου όγκου νερού από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προέκυψαν σημαντικά προβλήματα στη Νέα Επίδαυρο, την Αρχαία Επίδαυρο και την Δήμαινα στον Δήμο Επιδαύρου, ενώ στον Δήμο Ερμιονίδας επλήγησαν το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, στην Αυλώνα και άλλες περιοχές.

Ας σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων στις πιο πάνω περιοχές, από την Ελληνική Αστυνομία είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς, καθώς και στον δρόμο Λυγουριό – Κρανίδι, στην είσοδο του Κρανιδίου.

Ανάλογη απαγόρευση ίσχυσε και στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, όπως και σε παρόχθιο δρόμο στη Νέα Επίδαυρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Windows 11: Η Microsoft προσθέτει επιτέλους μια δυνατότητα cloud που ζητούσαν οι χρήστες

diktio

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας για το θανατηφόρο τροχαίο στο Άργος

diktio

Συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Επιδαύρου

diktio

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Επιδαύρου

diktio

Δημήτρης Κωστούρος: Στις 9 Οκτωβρίου ο Δήμος μας θα έχει την διοίκηση που του αξίζει

diktio

Nαυπλία Ενωμένη – Πορεία για το μέλλον

admin

Τρεις αθλήτριες του Φείδωνα Άργους κλήθηκαν στις προπονήσεις της Εθνικής Κορασίδων και Νεανίδων

diktio

Τάσος Χρόνης: Το Λυγουριό, ο υπέροχος τόπος μας, έχει ιστορία που δεν σηκώνει παζάρια και δυνατότητες που τον κάνουν μοναδικό !

diktio

ΕΝΔΗΕΡ: Παρουσίαση του Συνδυασμού το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

diktio

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός – Απολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022

diktio

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

diktio

Ο Ιωάννης Γκιουμές ανανεώνει την υποψηφιότητά του για 3η φορά με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

diktio