ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αρναούτογλου: 21 – 22 Ιανουαρίου ψυχρές αέριες μάζες θα μας θυμίσουν ότι είμαστε στην καρδιά του χειμώνα

Με άστατο καιρό ανατολικό Αιγαίο θα ξεκινήσει ο καιρός της Πέμπτης στο ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα σημειωθούν καταιγίδες σε Λήμνο, Σποράδες, Χίο και στα Δωδεκάνησα καθώς επίσης και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη και τα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά μπόρες θα έχουμε στις Σποράδες μέχρι και τα ΝΑ νησιωτικά θα έχουμε βροχές.

Στην δυτική Ελλάδα τα σύννεφα θα πυκνώνουν εκ νέου και θα έχουμε χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου πάνω από τα 1200 μέτρα. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και οι ανεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 12 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 11 στα βόρεια και στους 14 στα νότια.

Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί και το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια από το πρωί και λίγα σύννεφα στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.

Την Παρασκευή, τα σύννεφα θα παραμείνουν σε Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα όπου αναμένονται και μπόρες. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 11 στα βόρεια και στους 14 στα νότια.

Το Σάββατο, νέα σύννεφα θα φτάσουν στην χώρα μας και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία στους 11 με 12 βαθμούς στα κεντρικά και στους 6 με 10 στα βόρεια.

Την Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια και στο ΝΑ Αιγαίο εκ νέου μπόρες. Η θερμοκρασία στους 11 με 12 στα κεντρικά, στους 7 με 11 στα βόρεια και στους 13 στα νότια.

Την Δευτέρα, τοπικές βροχές θα έχουμε στα δυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στα κεντρικά και στους 9 με 11 στα βόρεια.

Πάντως 19 με 20 του Ιανουαρίου και κυρίως 21 με 22 αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες που θα μας θυμίσουν ότι είμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Related Posts

1 of 713