ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυγενάκης: Αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα με την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και θα αναβαθμιστεί με την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε χαιρετισμό που έστειλε, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρουσία δεκάδων φορέων και πολιτών. «Το νομοσχέδιο που προωθούμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.

Τα αγροτικά τμήματα στα Επιμελητήρια είναι ένα ακόμα κομμάτι του σχεδίου μας για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Ενός τομέα που διαχρονικά αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας, ειδικά στην επαρχία. Εμείς άλλωστε εδώ στην Κρήτη το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Ο ΥπΑΑΤ επανέλαβε ότι, μετά τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία, σειρά θα έχει η περιφέρεια της Κρήτης, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η εκπόνηση master plan για την ενιαία διαχείριση των νερών. «Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε την σωστή διαχείριση και επάρκεια νερού, αυτού του τόσο πολύτιμου αγαθού για την τοπική οικονομία, το επιχειρείν, τον πρωτογενή τομέα και την ευημερία του τόπου συνολικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τετραήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία, όπου έχει συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ΥπΑΑΤ ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο και διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα γίνει και ακόμα καλύτερη. Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, ακόμη, στο Forum Κρητικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, τον Απρίλιο, που έχει κατορθώσει να αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό με πολλές συμμετοχές, και το οποίο φέτος θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. «Το forum αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περαιτέρω ανάδειξη του πλούτου της Κρητικής παράδοσης και διατροφής, με πρώτες ύλες από την ευλογημένη μας γη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το Επιμελητήριο για τη συμβολή του στην ανάπτυξή της επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πιστεύω πως και εμείς βάλαμε το λιθαράκι μας σε αυτή την αναπτυξιακή πορεία, με την έγκριση επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ για την αναπτυξιακή Ηρακλείου. Με αυτό το ποσό, η συνολική δημόσια δαπάνη για την αναπτυξιακή Ηρακλείου διαμορφώνεται στα 22,85 εκατ. ευρώ. Ακόμη, εντάξαμε στην Κρήτη 238 αιτήσεις σχεδίων βελτίωσης, με συνολική δαπάνη περίπου 16 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε ενίσχυση του επιχειρείν και του αγροτουρισμού στο νομό μας». Ο ΥπΑΑΤ διαβεβαίωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, σε κάθε δράση που έχει γνώμονα το καλό του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΑΠΗ Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την κα Μαρία Σταματοπούλου

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του έργου ”Περίπλους”

AGGELOS DRITSAS

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο πρόσωπο ενός άλλου Πέτρου, γόνου της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σχολικές και αθλητικές δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου

AGGELOS DRITSAS

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε το λιμάνι του Ναυπλίου με ιστιοπλοϊκά που συμμετέχουν στο 13ο Catamarans Cup

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μας προσέφεραν ένα απολαυστικό χορωδιακό βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδας: Όλα τα αποτελέσματα των ομάδων μας

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

AGGELOS DRITSAS

Οργή στην Ένωση Ερμιονίδας για τη διαιτησία και τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Βλάχου

AGGELOS DRITSAS