Πε. Σεπ 16th, 2021

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πράσινη Επανάσταση παντού.ΠΑΣΟΚ πάντα.

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Α. Λοβέρδος: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα βγάλει μια έδρα στα Δωδ/νησα»

Πράσινη Επανάσταση παντού .ΠΑΣΟΚ πάντα.(Προσοχή στην ταμπέλα: 25 χρόνια πριν ο Κ.Σημίτης θεμελίωνε το «Ελ.Βενιζέλος». Εμείς αλλάξαμε την Ελλάδα)#Andreas

Την βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ (για το οποίο επέμενε να μιλάει, αποφεύγοντας το όνομα ΚΙΝΑΛ) θα ανεβάσει τα ποσοστά του στα Δωδεκάνησα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα βγάλει έδρα, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στη Ρόδο, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ και τον κ. Λοβέρδο συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Ζανεττούλης.
Όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε επίσημα την περιοδεία του, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος, από το νησί μας, υπό την έννοια ότι μέχρι τώρα, έχει επισκεφτεί πάνω από 30 – 40 περιοχές της χώρας, αλλά στο πλαίσιο ανεπίσημων επισκέψεων και προσωπικών επαφών.
«Από την Ρόδο, ξεκινάω επίσημα την περιοδεία μου. Είχα συνεργασία με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
»Συνεπώς δεν έχω συνεργασίες μόνον με πολιτικούς φίλους και ομάδες πρωτοβουλίας για την στήριξη της υποψηφιότητας μου αλλά και με τις αρχές σε κάθε περιοχή, διότι πέρα από τα πολιτικά και τα κομματικά μας, έχουμε ανάγκη και αυθεντικής ενημέρωσης για τα προβλήματα των κατά τόπους περιοχών.
»Σκοπός της περιοδείας μου είναι οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ με την διευκρίνιση ότι εάν οι πολίτες, με εμπιστευτούν και με εκλέξουν πρόεδρο, το βράδυ της Κυριακής εκείνης, θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Γιατί, το έχω πει πάρα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω, το ΚΙΝΑΛ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν, ΔΕΝ πέτυχε στους σκοπούς του και αυτή την στιγμή, το βασικό όπλο για να καταστεί η Κεντροαριστερά και το Κέντρο, πρωταγωνίστρια δύναμη, για να υπάρξει δηλαδή αυτό που λέω εγώ ο ‘προοδευτικός πρωταγωνιστής’ δύναμη εξουσίας, πρέπει να επιστρέψουμε στην πολιτική με το ΠΑΣΟΚ και όχι να επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Ρόδου -αναφερόμενος στην ‘αδικία’ με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και δήλωσε, πως παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, όπως η Υγεία και ο Τουρισμός.

ΣΤΟΧΟΣ, Ο ΥΠΕΡ-ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ
Απαντώντας σε ερώτηση, εάν εκλεγεί πρόεδρος ποιο ποσοστό θα είναι ο στόχος του, ο κ. Λοβέρδος τόνισε:
«Έχω θέσει εδώ και μήνες ως στόχο, τον υπερ-διπλασιασμό των δυνάμεων του κόμματος γιατί αυτό, θα μας επιτρέψει να είμαστε δύναμη εξουσίας. Θα μας επιτρέψει να αποφεύγουμε το ερώτημα –ευθέως και όχι με υπεκφυγές ‘με ποιον θα πάτε’- και θα μεταφέρουμε το ερώτημα στα άλλα μεγαλύτερα κόμματα, στη Ν.Δ. και στο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω υπογραμμίσει ότι για εμάς η Ν.Δ. είναι ο παραδοσιακός και ιδεολογικός μας αντίπαλος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαρξιακός μας αντίπαλος.
»Όποιος λέει ΠΑΣΟΚ, όπως λέω εγώ, είναι δεδομένο ότι κύριο αντίπαλο έχει τη Ν.Δ. αλλά ως προοδευτικός πρωταγωνιστής και όχι ως δημαγωγός, λογοκόπος, λαοπλάνος και μη έχων σχέση με την αλήθεια. Αυτή είναι η διαφορά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το γεγονός πως το κόμμα αυτό, δεν σέβεται τους θεσμούς και τους αρμούς της Δημοκρατίας. Όποιος δε λέει ΠΑΣΟΚ, πρέπει να δούμε τι έχει στο μυαλό του…»
Ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει, να επιστρέψουν στο κόμμα στελέχη που έχουν φύγει δήλωσε:
«Θα επιδιώξω την επιστροφή και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ., όσο μπορώ, περισσοτέρων πολιτών. Όχι όμως ένα στέλεχος που είναι μέλος μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με πρωτεύοντες ρόλους. Αυτό το στέλεχος, έχει φύγει από εμάς.
Για ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει και δεν εκλέχθηκαν ή έχουν αποστασιοποιηθεί, βεβαίως. Και στην πορεία θα επιδιώξω –όπως όλα τα κόμματα- την αύξηση της επιρροής μας και σε οργανωμένα πολιτικά στελέχη. Αλλά αυτό δεν είναι ένας πρωτεύων στόχος αυτή τη στιγμή.
» Όλα αυτά θα έχουν ελπίδα και μέλλον, στον βαθμό που η αριθμητική μας δύναμη αυξάνεται. Τώρα που είμαστε αιχμάλωτοι του 6 – 7 % που στις αλλαγές του 2019, εμείς δεν λάβαμε μέρος (το 8% ήταν μια πολύ μικρή εκλογική απόδοση) αυτά δεν μπορείς να τα πετύχεις.
Ποιος θα έρθει σε ένα κόμμα που δεν μπορεί να μεγαλώσει και δεν μπορεί να συγκυβερνήσει; Εγώ, διεκδικώ την ηγεσία για να μεγαλώσω την παράταξη και να την ξανακάνω πρωταγωνίστρια προοδευτική δύναμη και δύναμη εξουσίας.
Μου λένε: θα διασφαλίσεις την ενότητα; Ναι! Το έκανα και το 2015 που έχασα τις εκλογές και στήριξα την πρόεδρο που εξελέγη –όσο λίγοι. Άρα, έχω αποδείξεις για την συμπεριφορά μου.
»Ωστόσο, οι ενότητες των κομμάτων στην συγκυρία που περνάμε, θα προκύψει και από την μεγάλη αριθμητική του αύξηση. Αυτό θα προσελκύσει, θα φέρει κι άλλους και θα κρατήσει και τους λίγους. Άρα, προχωράμε με αυτό το στόχο. Υπάρχουν 3 – 4 δεξαμενές ψηφοφόρων (ή ομάδες σοβαρών πολιτών) που είναι έτοιμες να έρθουν κοντά μας».
Αναφερόμενος στα λάθη του παρελθόντος και των μνημονιακών περιόδων είπε πως όλα αυτά οδήγησαν την παράταξη σε μια μικρότερη αυτοεκτίμηση από την πρέπουσα και σε μια νοοτροπία, μικρού κόμματος. «Αρκεστήκαμε να μιλάμε για αυτονομία –που είναι μια αυτονόητη πολιτική στόχευση-, στα ‘ούτε – ούτε’, που δεν είναι επιλογή.
Το συμπέρασμα των χαμηλών ποσοστών του κόμματος μετά τις πυρκαγιές, ήταν πως ό,τι και να παθαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμείς δεν επωφελούμαστε (ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ!) Αυτό οδηγεί στη Δημοκρατία του ενός κόμματος. Εγώ δεν θυμάμαι μετά την Μεταπολίτευση, την Δημοκρατία του ενός κόμματος! Είμαστε μια χώρα, χωρίς… αντιπολίτευση. Έχουμε πέντε κόμματα, αλλά όχι αυτά που θα πάνε στη βρύση και θα πιουν νερό… συνεπώς ο πολίτης είναι εγκλωβισμένος. Και αυτή είναι η βάση της πολιτικής μου επιλογής. Ο απεγκλωβισμός του πολίτη από την λογική της Δημοκρατίας του ενός κόμματος. Θα το αλλάξω αυτό!»

ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΔΡΑ!
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στα Δωδεκάνησα που αποτελούσαν παραδοσιακά προπύργιο του ΠΑΣΟΚ σε άλλες δεκαετίες και τι στοχεύει για τις εκλογές, ο κ. Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός:
«Το κόμμα, έχει έναν γενικότερο στόχο. Για τα Δωδεκάνησα, έχει έναν ειδικότερο στόχο: η εκλογή μου, θα συνδυαστεί με την άνοδο των δυνάμεων του κόμματος και φυσικά με την πολιτική εκπροσώπηση των Δωδεκανήσων στην Βουλή.
Το ΠΑΣΟΚ, θα βγάλει βουλευτή στις επόμενες εκλογές! Και η δύναμή του θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2019. Η υπόσχεσή μου αυτή, δεν αποτελεί υπόσχεση ενός ανθρώπου που λέει κάτι χωρίς να ξέρει.
Έχω εμπειρία, έχω περπατήσει ως βουλευτής και ως υπουργός για περίπου 22 χρόνια. Γνωρίζω που είμαι, γνωρίζω τους ανθρώπους, τα προβλήματα και την επάρκεια του πολιτικού προσωπικού σε αυτή την περιοχή της χώρας. Δεν ήρθα για να μάθω. Γνωρίζω την βάση. Συνεπώς, ο συνδυασμός μου με τα νέα στελέχη και με όσα προέρχονται από πολλούς χώρους θα οδηγήσει στην μεγάλη άνοδο των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Εδώ έπεσε αλλά διατήρησε ένα αξιοπρεπές ποσοστό –όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».
Κλείνοντας, ο κ. Λοβέρδος είπε πως σε όλη την Ελλάδα εισπράττει κλίμα νίκης: «Οι εσωκομματικές εκλογές, έχουν μια δική τους λογική και η κοινή γνώμη –που για μένα είναι αυτή τη στιγμή, ο πιο μεγάλος δείκτης- πρέπει ΝΑ ΠΑΕΙ στην κάλπη!
Την Κυριακή των εκλογών, πρέπει να πάνε να ψηφίσουν! Αυτό είναι και πολιτική αλλά και οργανωτική παράμετρος» όπως είπε, στηλιτεύοντας περιοχές, όπου είτε δεν υπάρχουν τοπικές οργανώσεις, είτε δεν λειτουργούν τα κομματικά όργανα, είτε ακόμη και δεν υπάρχουν… γραφεία για να διεξάγουν τις κομματικές διαδικασίες!
«Σημειώστε μια φράση μου: ΟΛΑ θα τα αλλάξω από την Αρχή! Δεν θα υπάρχει κανένα όργανο του κόμματος που να μην είναι αιρετό. Όλα από την αρχή, όλα από την βάση…» κατέληξε.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ