ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Πουλάς: Καθυστέρηση χωρίς τέλος για μεταφορά νερού Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης νερού άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των περιοχών Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτια – Μπόρσια και Κουτσοπόδι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών αναφέρει τα εξής:

«Το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» με προϋπολογισμό 8.370.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%). δημοπρατήθηκε στις 3-8- 2021. 

Επειδή δεν ανανέωσε τις προσφορές ο ανάδοχος ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. 

Για την εκκίνηση της επαναδημοπράτησης: Επικαιροποιείται η μελέτη. Σε περίπτωση αλλαγής της, απαιτείται έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης. Στη συνέχεια θα ανασυνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα προεγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ( Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων/Μονάδα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ Προγράμματος).

Μετά την προέγκριση από την Διαχειριστική Αρχή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2024.»

ΘΕΜΑ : Απάντηση στη με α.π. 298328/6-10-2023 διαβιβαστικού του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναφορικά με την υπ. αριθμ 271/28-7-2023 Ερώτηση Βουλής» 

Σχετ : Το 298735/6-10-2023 έγγραφό σας, με συνημμένο το 271/28-7-2023 έγγραφο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Σε συνέχεια του ανωτέρω ερωτήματος, σας ενημερώνουμε ότι: Με την αρ. πρωτ. 5063/28-7-2016 (ΑΔΑ: 6ΙΙΒ4653ΠΓ-Β37) Απόφαση συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν. Αργολίδας» εντάχθηκε το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» προϋπολογιαμού 7.896.600,00 €.(με Φ.Π.Α. 24%) 

Με την αρ. πρωτ. 10654/4-12-2018 (ΑΔΑ: ΩΔΜΚ4653ΠΓ-2ΒΚ) 1η τροποποίηση της Απόφαση συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν. Αργολίδας» το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» έχει προϋπολογισμό 8.370.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%). 

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 3-8- 2021. Επειδή δεν ανανέωσε τις προσφορές ο ανάδοχος ο διαγωνισμός ακυρώθηκε 

Για την εκκίνηση της επαναδημοπράτησης : Επικαιροποιείται η μελέτη. Σε περίπτωση αλλαγής της, απαιτείται έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης. 

Στη συνέχεια θα ανασυνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα προεγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ( Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,17 Οκτωβρίου 2023 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ.ΛΙ.Κ.Υ (Γ.Δ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ & ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ τΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Ταχ. Κώδικας : 111 43, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Α.Πετρογιάννης Τηλέφωνο : 210 2125867 E-mail : a.petrogiannis@ggde.gr Αρ. Πρωτ 310691/Φ.ΒΟΥΛΗ 

Μετά την προέγκριση από την Διαχειριστική Αρχή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2024. 

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επικές επιδόσεις για την Ναυπλιώτισσα Χριστιάνα Γαρουνιάτη – Κατέκτησε 7 χρυσά και ένα ασημένιο σε Διεθνή Αγώνα στην Κύπρο

diktio

«Ήρωες για μία μέρα», εικαστική έκθεση στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: “Αλωνίζει” ο Τατούλης τη Λακωνία

diktio

  ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS

Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ερμιονίδας

diktio

“Αλλαγη Πορείας”: Ανακοίνωση για την παραίτηση του Αντιδήμαρχου Γιώργου Σαρρή

diktio

Windows 11: Η Microsoft προσθέτει επιτέλους μια δυνατότητα cloud που ζητούσαν οι χρήστες

diktio

Παράταση ως τις 29 Φεβρουαρίου για την εγκατάσταση POS από τους νέους υπόχρεους

diktio

Σχέδιο δράσεων 980.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον Τουρισμό

diktio

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο ανάδοχος της συντήρησης του οδικού τμήματος Άργους – Κουτσοποδίου

admin

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

AGGELOS DRITSAS

Αποκριάτικη πατινάδα με ζωντανή μουσική στα Φίχτια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS