ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Πουλάς: Καθυστέρηση χωρίς τέλος για μεταφορά νερού Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια

Κοινοποίηση

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης νερού άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των περιοχών Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτια – Μπόρσια και Κουτσοπόδι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών αναφέρει τα εξής:

«Το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» με προϋπολογισμό 8.370.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%). δημοπρατήθηκε στις 3-8- 2021. 

Επειδή δεν ανανέωσε τις προσφορές ο ανάδοχος ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. 

Για την εκκίνηση της επαναδημοπράτησης: Επικαιροποιείται η μελέτη. Σε περίπτωση αλλαγής της, απαιτείται έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης. Στη συνέχεια θα ανασυνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα προεγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ( Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων/Μονάδα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ Προγράμματος).

Μετά την προέγκριση από την Διαχειριστική Αρχή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2024.»

ΘΕΜΑ : Απάντηση στη με α.π. 298328/6-10-2023 διαβιβαστικού του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναφορικά με την υπ. αριθμ 271/28-7-2023 Ερώτηση Βουλής» 

Σχετ : Το 298735/6-10-2023 έγγραφό σας, με συνημμένο το 271/28-7-2023 έγγραφο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Σε συνέχεια του ανωτέρω ερωτήματος, σας ενημερώνουμε ότι: Με την αρ. πρωτ. 5063/28-7-2016 (ΑΔΑ: 6ΙΙΒ4653ΠΓ-Β37) Απόφαση συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν. Αργολίδας» εντάχθηκε το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» προϋπολογιαμού 7.896.600,00 €.(με Φ.Π.Α. 24%) 

Με την αρ. πρωτ. 10654/4-12-2018 (ΑΔΑ: ΩΔΜΚ4653ΠΓ-2ΒΚ) 1η τροποποίηση της Απόφαση συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν. Αργολίδας» το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» έχει προϋπολογισμό 8.370.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%). 

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 3-8- 2021. Επειδή δεν ανανέωσε τις προσφορές ο ανάδοχος ο διαγωνισμός ακυρώθηκε 

Για την εκκίνηση της επαναδημοπράτησης : Επικαιροποιείται η μελέτη. Σε περίπτωση αλλαγής της, απαιτείται έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης. 

Στη συνέχεια θα ανασυνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα προεγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ( Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,17 Οκτωβρίου 2023 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ.ΛΙ.Κ.Υ (Γ.Δ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ & ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ τΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Ταχ. Κώδικας : 111 43, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Α.Πετρογιάννης Τηλέφωνο : 210 2125867 E-mail : a.petrogiannis@ggde.gr Αρ. Πρωτ 310691/Φ.ΒΟΥΛΗ 

Μετά την προέγκριση από την Διαχειριστική Αρχή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2024. 

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο κορωνοϊός είναι εδώ: Θετικά το 30% των rapid test στο Άργος

diktio

Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

diktio

Οι 20 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη

admin

Κορινθία: Θρήνος για δύο νεαρά παιδιά που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Κινέτα

diktio

Σήμερα στο Νομό Λαρίσης επισκεφθήκαμε περιοχές που δοκιμάζονται…

diktio

Γ΄ Εθνική Αργολίδα: Μεγάλη νίκη για τον Παναργειακό με χατ τρικ του De Souza – Ήττα για την Ερμιονίδα

diktio

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

diktio

”Νέα Πελοπόννησος”: Επισκέφτηκε τη βάση της Ο.Α.Κ Μεσσηνίας ο Πέτρος Τατούλης και η ομάδα του

diktio

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

diktio

15 συλλήψεις από την αστυνομία στην Αργολίδα για διάφορα αδικήματα

Άργος: Ξεκάθαρη νίκη έδειξε για τον Δημήτρη Καμπόσο η ανεπανάληπτη κεντρική του ομιλία – βίντεο

diktio

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια της παράταξης ”Νέα Πελοπόννησος” στη Κόρινθο

diktio