Connect with us

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Α.Πουλάς: Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νεφροπαθών που έχουν γιγαντωθεί μέσα στην πανδημία

Published

on

maxresdefault

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς, τα οποία έχουν γιγαντωθεί εν μέσω πανδημίας, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας αναφερόμενος και σε σχετική επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεφροπαθών προς τον Πρωθυπουργό. 
Ο κ. Πουλάς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επιλυθούν τα επείγοντα ζητήματα που τίθενται στη σχετική επιστολή και ζητά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νεφροπαθών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Επιστολή αγωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεφροπαθών για την μεταχείριση τους εν μέσω πανδημίας προς τον κ.Πρωθυπουργό της Χώρας

Είναι γνωστό ότι οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ανήκουν σε μία εξαιρετικά ταλαιπωρημένη κατηγορία ανοσοκατεσταλμένων ασθενών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο υγείας, σε περίπτωση που μολυνθούν από τον κορονοϊό Covid-19. Για τον λόγο αυτό ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα.

Παρ’ όλα τα οφέλη του εμβολιασμού, η συγκεκριμένη κατηγορία χρονίως πασχόντων παρουσιάζει ανεπαρκή και καθυστερημένη ανοσιακή ανταπόκριση απέναντι στις λοιμώξεις και τους εμβολιασμούς, όπως αποδεικνύουν μελέτες σε εμβολιασμένους νεφροπαθείς. Πρόσφατα, νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό από Ισραηλίτες ερευνητές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν σε ποσοστό 100% ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορονοϊού έναντι του 96% των νεφροπαθών, ενώ το μέσο επίπεδο των αντισωμάτων στους ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση ήταν σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των υγειονομικών, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη ιδιαίτερης κρατικής μέριμνας για την προστασία της υγείας τους.

Επιπροσθέτως της μειωμένης ανταπόκρισης τους στο εμβόλιο κατά του Covid-19 εξαιτίας της ασθένειας τους, οι αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουν ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, καθώς η Ελληνική Πολιτεία δεν φαίνεται να τους αντιμετωπίζει με την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που απαιτείται, κατάσταση που οι ίδιοι οι νεφροπαθείς καταγγέλλουν με πρόσφατη επιστολή τους προς τον κ.Πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νεφροπαθών απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό επισημαίνει ότι οι προσβληθέντες με κορωνοϊό αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς αναγκάζονται να μετακινούνται ως περιοδεύων θίασος από εφημερεύον σε εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν στην απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους συνεδρία αιμοκάθαρσης, μέχρι να παρέλθει το ασφαλές διάστημα που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην μονάδα τους.

Το ανωτέρω επείγον ζήτημα είχε αναφερθεί προς εσάς με την ιδιότητά σας του Υπουργού Υγείας, με επιστολή του Συλλόγου των Νεφροπαθών ήδη από τις 24 Νοεμβρίου 2021, χωρίς όμως, καμία αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου. Παρά δε, την επιστολή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νεφροπαθών καταγγέλλει ότι είχε επιχειρήσει επανειλημμένως στο παρελθόν να επικοινωνήσει με εσάς και τους συνεργάτες σας, προκειμένου και προφορικά να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύπαθη κατηγορία των νεφροπαθών εν μέσω κορωνοιού, πάλι χωρίς ανταπόκριση.

Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς συμπολίτες μας ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια της πανδημίας σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε νεφρολόγους, σε υλικά και υποδομές στο ΕΣΥ δείχνουν τις σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία της υπερφόρτωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ουσιαστικής εγκατάλειψής του απο την κυβέρνηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1-Προτίθεστε και πότε να ανταποκριθείτε στις εκκλήσεις των νεφροπαθών να επιλυθούν τα επείγοντα ζητήματα που θέτουν με την από 24.11.2021 επιστολή τους;

2-Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νεφροπαθών, που μέσα στην πανδημία έχουν γιγαντωθεί;

3-Θα βελτιωθεί η ποιότητα της αιμοκάθαρσης που παρέχεται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω της χρήσης φίλτρων αιμοκάθαρσης με καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές;

4-Θα δοθούν κίνητρα στους ιατρούς ώστε να επιλέγουν την ειδικότητα της νεφρολογίας η οποία πλήττεται από τις συνταξιοδοτήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Πουλάς: Την ανεπάρκεια της Πολιτείας και της ΔΕΗ την πληρώνουν και πάλι οι αγρότες της Αργολίδας

Published

on

By

poylas_andreas_voyli_

Η χθεσινή νύχτα ήταν καταστροφική για τους αγρότες της Αργολίδας. Ο παγετός έριξε την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των -7ο C για μεγάλο χρονικό διάστημα πλήττοντας καίρια τις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών και των κηπευτικών. Τα καταστροφικά αποτελέσματα θα φανούν πλήρως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι αγρότες μας αν και προετοιμασμένοι για την παγωνιά με τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας σε ετοιμότητα, προδόθηκαν από το δίκτυο της ΔΕΗ που κατέρρευσε και δημιούργησε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του νομού μας. Αποτέλεσμα αυτού να βρεθούν οι καλλιέργειες απροστάτευτες και να πληγούν ανεπανόρθωτα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για έγκλημα εις βάρος των αγροτών μας που είδαν σε μία νύχτα την σοδειά τους να καταστρέφεται από αμέλειες της ΔΕΗ και του κράτους γενικότερα. Η ακολουθούμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης του τομέα της ενέργειας και της απαξίωσης της ΔΕΗ έφερε τα καταστροφικά αυτά αποτελέσματα όπως αντίστοιχα συνέβη και με την πρόσφατη χιονόπτωση στην Αθήνα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, το ασυντήρητο δίκτυο και η παντελής έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού άφησαν τους αγρότες απροστάτευτους στην πιο δύσκολη νύχτα της χρονιάς και τους έφεραν αντιμέτωπους για άλλη μία φορά με την οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση.

Η ΔΕΗ έχει καταντήσει ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός που χρεώνει υπέρογκα ποσά για το αγροτικό ρεύμα ενώ δεν μπορεί να εξασφαλίσει έστω και την στοιχειώδη επάρκεια ρεύματος στο δίκτυο της.

Ζητούμε την παρέμβαση των αρμοδίων ώστε :

– Ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα την καταγραφή των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες που επλήγησαν και τις διαδικασίες για την άμεση αποζημίωση τους.

– Να αποζημιωθούν άμεσα από τη ΔΕΗ όσοι αγρότες δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την αντιπαγετική τους προστασία λόγω των διακοπών ρεύματος.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επικοινωνία Καμπόσου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τον παγετό στην Αργολίδα (βίντεο)

Published

on

By

-4-Facebook

Την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αποζημίωση των αγροτών της Αργολίδας από τον ισχυρό παγετό, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Καμπόσου:

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αποζημίωση των αγροτών από τον ισχυρό παγετό, ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αποζημίωση των αγροτών από τον ισχυρό παγετό, ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση στη Βουλή«Να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα των παραγωγών πορτοκαλιού της Αργολίδας»

Published

on

By

552514

Την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πορτοκαλιού της Αργολίδας, ζητά ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Πουλάς μεταξύ άλλων ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του η κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών πορτοκαλιού της Αργολίδας, μέσω του Κανονισμού de minimis.Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. ΛιβανόΘέμα: Να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα των παραγωγών πορτοκαλιού της ΑργολίδαςΈντονος προβληματισμός και ανησυχία έχει προκληθεί στους παραγωγούς πορτοκαλιών της Αργολίδας, από τις πολύ χαμηλές τιμές της αγοράς για τα προϊόντα τους σε συνδυασμό με τις υπέρμετρες αυξήσεις στα γεωργικά εφόδια και την ενέργεια. Εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού από άλλες τρίτες χώρες αλλά και Ευρωπαϊκές, που προσφέρουν πορτοκάλια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στις ελληνικές εξαγωγές των πορτοκαλιών. Ειδικά για την Αργολίδα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξαγωγές είναι μειωμένες κατά 10.000 τόνους αυτήν την στιγμή σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν κατρακυλήσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Σήμερα λοιπόν το πορτοκάλι στην Αργολίδα τιμάται από 18 έως 22 λεπτά το κιλό. Ταυτόχρονα λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών και των αυξήσεων στα καύσιμα η τιμή των εξόδων συγκομιδής (κοπτικά) αυξήθηκε στα 4,5 λεπτά το κιλό και δεδομένης της μικροκαρπίας ένα ποσοστό γύρω στο 20%-30% των πορτοκαλιών οδηγείται στην χυμοποίηση με πολύ χαμηλή τιμή. Τα ανωτέρω δεδομένα έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να λαμβάνει τελικά από 11 έως 14 λεπτά το κιλό. Οι τιμές αυτές σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις στα γεωργικά εφόδια, την ενέργεια και το κόστος διαβίωσης, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν ούτε το καλλιεργητικό κόστος και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό μαρασμό και τον αφανισμό. Δεδομένου ότι οι παραγωγοί πορτοκαλιού έχουν περιέλθει σε δραματική και κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα, καθώς με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες είναι αδύνατον να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν και Δεδομένου ότι το πορτοκάλι αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομία της Αργολίδας. Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων των παραγωγών πορτοκαλιού στην Αργολίδα, ώστε να απορροφηθούν τα προϊόντα τους σε ικανοποιητικές τιμές και να μπορέσουν να επιβιώσουν; 2. Είναι στις προθέσεις σας η κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών πορτοκαλιού της Αργολίδας, μέσω του Κανονισμού de minimis;Ο ερωτών βουλευτήςΑνδρέας Πουλάς

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ανδρέας Πουλάς – Βουλευτής Αργολίδας

Published

on

By

271060523_1502356160157808_1391365444757642105_n

Επίσκεψη στο Γ.Ν.Άργους 31/12/2021.
Οφείλουμε τον σεβασμό μας σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που συνεχίζουν να στηρίζουν το Ε.Σ.Υ.
Εύχομαι υγεία,αισιοδοξία και δύναμη.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2022!!!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Α. Πουλάς:Το τρίπτυχο «Εμβολιασμοί – Στήριξη του ΕΣΥ – Μέτρα προστασίας»

είναι η συνταγή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Published

on

By

«Εμβολιασμοί–Στήριξη-του-ΕΣΥ–Μέτρα-προστασίας»-είναι-η-συνταγή-για-την-αντιμετώπιση-της-πανδημίας-YouTube

Ο Ανδρέας Πουλάς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής στο σχέδιο νόμου: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

· Για άλλη μία φορά φέρνετε ένα πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς ανάληψη επιπτώσεων και συνεχίζετε να φέρνετε νύχτα τροπολογίες και να δούμε που θα σταματήσετε.

· Συμπεριφέρεστε σαν η πανδημία να βρίσκεται στο τέλος της ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα λήξει αυτή η υγειονομική περιπέτεια.

· Δεν είναι στο χέρι σας το πότε θα λήξει αλλα αφορά ένα παγκόσμιο φαινόμενο η αποδρομή του οποίου εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ευρεία διάδοση του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη, γεγονός που καθυστερεί με ευθύνη όλων των ισχυρών κρατών παγκοσμίως και συγκρούεται με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών πολυεθνικών.

· Αρχικά το πρώτο που θα έπρεπε να κάνετε μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Με πολιτικές που θα καλλιεργούσαν την ασφάλεια και θα καταπολεμούσαν την αβεβαιότητα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αμβλύνατε τις αντιδράσεις των πολιτών απέναντι στον εμβόλιασμό και δεν θα καθυστερούσε χαρακτηριστικά η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας.

· Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την οδό της πειθούς και της πλήρους ενημέρωσης επιλέξατε μέτρα κοινωνικού περιορισμού τα οποία ναι μεν αύξησαν το ρυθμό των εμβολιασμών αλλά σας απομάκρυναν ακόμη περισσότερο από την κοινωνία.

· Δημιουργήσατε καχυποψία και ανασφάλεια στους πολίτες και συνεχίζετε να το κάνετε με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις διαρροές τις Δευτέρας ότι σκοπεύατε να επιβάλλετε υποχρεωτικά rapid test κατά τη διάρκεια των γιορτών στους εμβολιασμένους πολίτες τα οποία μάλιστα θα πλήρωναν από την τσέπη τους για να έρθει την επόμενη ημέρα ο Πρωθυπουργός και να το πάρει πίσω με δική του πρωτοβουλία ανακοινώνοντας τελικά τη διανομή δωρεάν self test.

· Τι ακριβώς ήταν αυτό; Ένα επικοινωνιακό τρικ για να φανεί και πάλι ο Πρωθυπουργός ότι σώζει την κατάσταση την τελευταία στιγμή; Η ενέργειά σας όμως αυτή να ξέρετε ότι ενίσχυσε τον κοινωνικό διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και μάλιστα λειτούργησε και εις βάρος του εμβολιαστικού εγχειρήματος δίνοντας επιπλέον επιχειρήματα σε όσους είναι ενάντια στον εμβολιασμό.

· Και ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον εσείς το μόνο μέτρο που παίρνετε η διανομή δωρεάν self test στους πολίτες με αμφίβολη την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τους.

· Που είναι τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μήπως επίσης θα έπρεπε να εξετάσετε την εκ νέου επέκταση της τηλεργασίας καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χωρους; Να μειώσετε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις;

· Το Εθνικό Σύστημα Υγείας το κάνατε μονοθεματικό ωθώντας του ασθενείς με άλλες παθήσεις στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα ο οποίος έχει αυξήσει κατά πολύ την κερδοφορία του.

· Γνωρίζετε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων που δεν εμπλέκονται με την πανδημία δεν έχουν αντικείμενο εκπαίδευσης στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή; Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

· Ακούω πολλούς συναδέλφους βουλευτές της κυβέρνησης σε συνεντεύξεις τους να μιλούν για μεγάλες ελλείψεις στην ειδικότητα της εντατικολογίας και ορθώς το λένε. Δεν είναι όμως μόνο οι εντατικολόγοι που λείπουν από τα νοσοκομεία σήμερα, μία έλλειψη που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία, λείπουν και άλλες πολλές ειδικότητες πολύ σημαντικές για την ισόρροπη λειτουργία του υγειονομικού μας συστήματος.

· Πότε επιτέλους θα εντάξετε το υγειονομικό προσωπικό στα Βαρέα και Ανθυγιεινά; Το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη το έχετε στα χέρια σας εδώ και ένα χρόνο κρατώντας το αναξιοποίητο παρόλο που εμείς έχουμε καταθέσει επανείλημμενα σχετική τροπολογία.

· Πως αξιοποιήθηκαν οι δωρεές που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Ποια συγκεκριμένα νοσοκομεία ενίσχυσαν; Που κατευθύνθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την πανδημία;

· Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει γραπτά αιτήματα για τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων τόσο για το ζήτημα των δωρεών αλλά και δεύτερη συνεδρίαση για να συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη για την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

· Στο θέατρο του παραλόγου, της προχειρότητας, των φωτογραφικών διευθετήσεων και των μπαλωμάτων κινούνται και οι διατάξεις που αφορούν στα άλλα υπουργεία.

· Δεν βρήκατε ούτε ένα μέτρο να λάβετε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής λαίλαπας που μαστίζει τα νοικοκυριά;

· Πως θα βοηθήσετε τους πολίτες στα ορεινά της χώρας, τους αγρότες που βλέπουν το κόστος της παραγωγής τους να εκτοξεύεται και τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα ή με ιστορικό χαμηλό τιμής διάθεσης, όπως οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα;

· Για το θέμα της γρήγορης απονομής των συνταξεων τι κάνετε; Καμία ουσιαστική ενέργεια. Εισάγετε τροποποιήσεις στην οργανωτική διάρθρωση του ΕΦΚΑ, μεταφέροντας αρμοδιότητες σχετικές με την απονομή συντάξεων και καταργώντας οργανικές μονάδες.

· Εντουτοις, οι εκκρεμότητες των συντάξεων συνεχίζουν και αυξάνονται με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στις 152.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

· Για τους σεισμόπληκτους που είναι άλλη μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα μόλις τώρα φέρνετε ρύθμιση για την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ, μία απαλλαγή που θεωρούμε ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει και όσα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί πράσινα αλλά έχουν τόσο μεγάλες ζημιές που δεν μπορούν να κατοικηθούν. Τουλάχιστον δώστε τους ένα χρόνο απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

· Και μην ισχυρίζεστε ότι η κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές βελτιώνεται. Τους έχετε αφήσει στο έλεος του καιρού και καθυστερείτε να δώσετε λύσεις στα προβλήματά τους.

· Παρατείνετε τις θητείες των μετακλητών του Υπουργείου Μετανάστευσης, για τους οποίους είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και για τους οποίους είχατε δεσμευθεί ότι θα λήξει η θητεία τους στο τέλος του 2021. Αντί να ασχοληθείτε με τις ροές και την εύρυθμη λειτουργία των δομών, εσείς τακτοποιείτε «τα δικά σας παιδιά».Επιπλέον, το άρθρο 140 θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τα οποία δεν θα μπορούν να θεραπευτούν εκ των υστέρων.

· Το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνετε για τις υδατοκαλλιέργειες είναι προβληματικό, διότι δεν υπάρχει ορθολογική ανάπτυξή του σε συνδυασμό με άλλες αναπτυξιακές δράσεις, όπως με τον τουρισμό και τις πολιτικές ανοιχτής θαλάσσης, από τις οποίες θα μπορούσαν να ωφεληθούν ευρύτερα οι τοπικές κοινωνίες.

· Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη συνέχιση της σοβαρής αντικοινοβουλευτικής πρακτικής της Κυβέρνησης.

· Ζητούμε την άμεση απόσυρση των φωτογραφικών διευθετήσεων της τελευταίας στιγμής.

· Εφ’ όσον αυτό δεν συμβεί, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ανδριανός στη Βουλή για την προστασία και ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων

στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Published

on

By

269800674_10159571669751438_8399572198547198338_n
269851908_10159571669731438_9027012446065754735_n

Ανδριανός στη Βουλή για την προστασία και ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων στον περιβάλλοντα
χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς την
Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη με θέμα έγγραφο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας
Ναυπλίου, με το οποίο επισημαίνεται η ανάγκη της έγκαιρης εξέτασης των τευχών μελετών που έχει
υποβάλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την
προστασία και ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται εντός του οικοπέδου του Ιερού Ναού
Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου ώστε να προχωρήσει το έργο δεδομένου του ότι η σχετική Προγραμματική
Σύμβαση που υπογράφηκε στις 3/7/2019 μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του
Ιερού Ναού λήγει στις 2/7/2021 χωρίς δυνατότητα νέας παράτασης.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ανδριανός στη Βουλή: Συλλογική μας βούληση η Ελλάδα..

να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία του παγκόσμιου τουρισμού

Published

on

By

andrianos23

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πριν ξεκινήσω και μπω στο νομοσχέδιο θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, μια επισήμανση σε όσα είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε λες και δεν έχουν κυβερνήσει. Λες και δεν τους ξέρει ο κόσμος. Μίλησε και ρώτησε τι κάνουμε σ’ αυτό το πρωτοφανές πραγματικά πρόβλημα της ηλεκτρικής ενέργειας, την κρίση στην ενέργεια, λες και δεν γνωρίζει ότι εξωγενείς παράγοντες οφείλονται γι’ αυτή την ακρίβεια. Και η απάντηση στο τι κάνουμε είναι ξεκάθαρη. Στηρίζουμε τα νοικοκυριά, στηρίζουμε τους αγρότες, στηρίζουμε τους επαγγελματίες, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και βεβαίως μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει η οικονομία μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κεντρική σημασία του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και τις προοπτικές της χώρας είναι δεδομένη.

Το γεγονός για παράδειγμα ότι ο τουρισμός παρά τις τεράστιες δυσκολίες της πανδημίας άντεξε και θα συνεισφέρει φέτος στην εθνική οικονομία, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα δεδομένα, 10 δις ευρώ έσοδα, είναι μια πολύτιμη ανάσα.

Και βεβαίως, πρέπει γι’ αυτό να αναγνωρίσουμε τη συμβολή όλων όσοι κράτησαν τον τουρισμό ζωντανό – από τον Πρωθυπουργό, το αρμόδιο Υπουργείο με τη πρώην και τη νυν ηγεσία του, τις υπηρεσίες του, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, μα πάνω απ’ όλα, πρωτίστως τους ανθρώπους του τουρισμού, επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Όπως επίσης, και των συναρμόδιων Υπουργείων για την ουσιαστική στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό που τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζουν πράγματι ασύμμετρα τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να εμπλουτίζει διαρκώς τη φαρέτρα των μέτρων στήριξης και ενίσχυσης των πληττόμενων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων εξαντλώντας με υπευθυνότητα κάθε σχετική δημοσιονομική δυνατότητα.

Ταυτόχρονα όμως, η πανδημική κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, μας φέρνει όλους ενώπιον της ανάγκης ενός πιο μακροπρόθεσμου προγραμματισμού και της εφαρμογής των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία μας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, είναι εδώ και χρόνια σαφές ότι χρειάζεται ο εκσυγχρονισμός και ο εμπλουτισμός της στρατηγικής μας για την τουριστική ανάπτυξη – κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.

Για παράδειγμα, είναι ξεκάθαρο, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά μας, ειδικά για τη Ζάκυνθο αναφέρθηκε εκτενώς ο συνάδελφος Διονύσης Ακτύπης και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος κ. Θεοχάρης, αλλά και στην ενδοχώρα σε περιοχές αυξημένης και ποιοτικής τουριστικής κίνησης όπως η Αργολίδα, ότι χρειάζεται εντονότερη, ακόμη καλύτερα συντονισμένη, και αποτελεσματική έμφαση στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στη στενότερη διασύνδεση του τουρισμού με τα υπόλοιπα παραγωγικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Όπως επίσης σαφής είναι και η ανάγκη για τη διαρκή ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης – κι εδώ θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη για την ενεργοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού φέτος στην Αργολίδα, στην Ερμιόνη και το Ναύπλιο, που θα διεξαχθούν υπό την εποπτεία του ΙΕΚ Πελοποννήσου με έδρα το Άργος, και αφορούν 100 σπουδαστές.

Και φυσικά, θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, καθώς και τη Γενική Γραμματέα Βίκυ Λοϊζου για το σημαντικότατο βήμα της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου, από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ένα έργο πνοής για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή με 210 θέσεις ελλιμενισμού που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις τουριστικές υποδομές του Ναυπλίου, της Αργολίδας και ευρύτερα της νοτιοανατολικής Ελλάδας.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία η εισαγωγή με αυτό το νομοσχέδιο νέων θεσμών όπως οι Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, οι Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και τα Παρατηρητήρια Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τις δυνατότητες προγραμματισμού, και εφαρμογής ολοκληρωμένων δράσεων τουριστικής ανάπτυξης με την ουσιαστική συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και ενθαρρύνουν ενεργά την ανάπτυξη συνεργειών και την δυναμική διαχείριση των επιμέρους τοπικών τουριστικών και ευρύτερα παραγωγικών ταυτοτήτων.

Άλλωστε, για την αποτελεσματικότερη, πλέον υπεύθυνη και βιώσιμη διαχείριση του τεράστιου αναπτυξιακού δυναμικού του τόπου μας χρειάζεται ένα τέτοιο πλαίσιο που συνθέτει με τρόπο αρμονικό τον κεντρικό συντονισμό με την τοπική γνώση των αναγκών και των προτεραιοτήτων, τα ισχυρά σημεία της δημόσιας δράσης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το ενδιαφέρον για άμεσα αποτελέσματα με την έγνοια για τη βιωσιμότητα και την διαγενεακή δικαιοσύνη.

Όπως επίσης, ξεχωριστή σημασία έχει, ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Αργολίδα με τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά που συνδυάζουν την τουριστική δραστηριότητα με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, η θεσμική ενίσχυση των επισκέψιμων εγκαταστάσεων, όπως τα ελαιοτριβεία και τα τυροκομεία, ώστε να συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση και η τυποποίηση, με τον τουρισμό και να ενισχυθεί ουσιαστικά η ιδιαίτερη ταυτότητα της εκάστοτε περιοχής. Γιατί είναι βέβαιο ότι ένας τουρίστας που θα γνωρίσει τον τρόπο παραγωγής των ποιοτικών μας προϊόντων και θα έχει την ευκαιρία να τα δοκιμάσει εκεί όπου αυτά δημιουργούνται, θα τα αναζητήσει και όταν επιστρέψει στον τόπο του, αλλά και θα τα διαφημίσει αποτελεσματικά στους δικούς του ανθρώπους. Αρκεί άλλωστε να δούμε πόση δύναμη έχει πλέον αυτή η πρωτογενής και αβίαστη διαφήμιση από τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Ελλάδα ανήκει στις παγκόσμιες μεγάλες δυνάμεις του τουρισμού. Η πανδημία δοκίμασε, και συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ευκαιρία ώστε να εφαρμόσουμε το σχέδιο, τις πολιτικές και τα επιμέρους μέτρα ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει έτοιμους, με αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Σ’ αυτή την τεράστια συλλογική προσπάθεια, το κράτος οφείλει να συμβάλλει με τον διαρκή εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό του θεσμικού πλαισίου, με τη διασφάλιση της αρμονικής διασύνδεσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, με το άνοιγμα νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων, με την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που συνδυάζει τους στόχους της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας.

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, είναι ένα ουσιαστικό θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι ένα βήμα που αποδεικνύει τη συλλογική μας βούληση η Ελλάδα να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία του παγκόσμιου τουρισμού, με πολιτικές και προϊόντα που σέβονται τον επισκέπτη, δημιουργούν μεγάλη προστιθέμενη αξία για ολόκληρη τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, και σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, τον ανεκτίμητο αυτό πλούτο που παραλάβαμε από τις γενιές του χτες, και οφείλουμε να παραδώσουμε ακόμη μεγαλύτερο στις γενιές του αύριο». 

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ανδριανός: Ουσιαστική η ενίσχυση στο αγροτικό ρεύμα

και η περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Published

on

By

5 ANDRIANOS 17 1 19 YouTube

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή κατά  τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής νέα και ουσιαστικής σημασίας μέτρα για την στήριξη των αγροτών και για την περαιτέρω ενίσχυση των νοικοκυριών έναντι της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που προκλήθηκε από εξωγενείς παράγοντες. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο έως Δεκέμβριο η οποία είχε φτάσει μέχρι και να διπλασιάζει το τελικό κόστος του ρεύματος για τους αγρότες το οποίο είναι δυσβάσταχτο, καθώς και  την πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα οικιακά τιμολόγια για τον Δεκέμβριο, και αντιστοίχως στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ακόμη, δεσμεύθηκε για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Το πιεστικό ζήτημα που αφορά το αγροτικό ρεύμα το είχα θέσει από κοινού και με άλλους συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά το προηγούμενο διάστημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς με σειρά παρεμβάσεών εντός και εκτός της Βουλής, καθώς οι αγρότες μας αναγκάζονται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος τόσο για την άρδευση κατά τη θερινή περίοδο που λόγω της κλιματικής αλλαγής διαρκώς επεκτείνεται, όσο και κατά τον χειμώνα – για παράδειγμα στην Αργολίδα με τη χρήση ανεμομικτών στις δενδρώδεις καλλιέργειες – αλλά και στην κτηνοτροφία από τον αναγκαίο εξοπλισμό (παγολεκάνες και λοιπά)

Η άμεση ανταπόκριση προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών στο αίτημα αυτό των αγροτών είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τους πολίτες και την κοινωνία, και έχει τη βούληση να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα στήριξης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται εν μέσω της κρίσιμης αυτής περιόδου, εξαντλώντας με υπευθυνότητα τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Σε συνδυασμό με τη διασφάλιση 19,3 δις ευρώ από τη νέα ΚΑΠ χωρίς καμία δηλαδή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου σημειώθηκε μείωση 10-15%, με τα 63 εκατομμύρια ευρώ για την άμεση στήριξη των αγροτών μας εντός του 2021, τα 225 εκατομμύρια μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών, τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, τις ευνοϊκές προβλέψεις του νέου νόμου για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τους εργάτες γης, την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ στα δυστυχώς ολοένα και συχνότερα, ολοένα και πιο έντονα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που προξενούν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει καθημερινά την αποφασιστικότητά της να στηρίξει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, με πίστη στις παραγωγικές δυνάμεις και την καθοριστική συμβολή των Ελλήνων παραγωγών στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας».

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σε τι συμφώνησε ο Ανδριανός με τη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας

Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας με την Γεσθημανή (Μάνια) Κασνακτσόγλου.

Published

on

By

Συνάντηση-Ανδριανού-με-διοικήτρια-Νοσοκοεμίου-Αργολίδας-780x470

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε την Παρασκευή 17/12 στο γραφείο του με τη νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή (Μάνια) Κασνακτσόγλου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με την κυρία Κασνακτσόγλου πρώτα απ’ όλα για να τη συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων της ως διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, να της ευχηθώ καλή δύναμη και να της επισημάνω ότι είμαι στη διάθεσή της για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου και ευρύτερα την παροχή του ανεκτίμητου αγαθού της υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον Αναπληρωτή Διοικητή και το Διοικητικο Συμβούλιο του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, το Γ.Ν. Αργολίδας θα ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία στις αυξημένες προκλήσεις της πανδημικής κρίσης. Και βεβαίως ζήτησα στη Διοικήτρια να μεταφέρει για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δύο νοσηλευτικών μονάδων του Νοσοκομείου, στους άνδρες και τις γυναίκες που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία και με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση υπηρετούν τη ζωή και την υγεία.

Τέλος, συζητήσαμε το όραμα της δημιουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομείου για την Αργολίδα, έναν στόχο ύψιστης προτεραιότητας που συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προωθήσουμε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα».

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 3]
Continue Reading

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ανδριανός: Οριστική η πράξη εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021

Published

on

By

συνάντηση με κοτσώλη κασάπη 1

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε σήμερα για άλλη μια φορά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κτηματολογίου κ. Στέφανο Κοτσώλη και τη Διευθύντρια Διεύθυνσης Κτηματολογίου κ. Μαρία Κασάπη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι που θα επιτρέψουν την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους στην περιοχή “ ΓΕΦΥΡΙΑ-ΘΕΑΤΡΟΥ” στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Μετά την καταχώριση της πράξης απελευθερώνονται οι συναλλαγές για 1.700 οικόπεδα και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν μετά τις 10/1/2022 να απευθύνονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Άργους για πληροφορίες και για την διεκπεραίωση των συναλλαγών τους.

Επίσης μετά την καταχώριση της πράξης εκτός του δικαιώματος των συναλλαγών θα υπάρχει και το δικαίωμα δόμησης για όλα αυτά τα οικόπεδα βάσει των σχετικών διατάξεων.

Η σημερινή συνάντηση έρχεται μετά τις σχετικές διαδοχικές παρεμβάσεις του κ. Ανδριανού στη Βουλή και τις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον διατελέσαντα Υφυπουργό αρμόδιο για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γιώργο Στύλιο, και τον νυν Υφυπουργό αρμόδιο για τις τηλεπικοινωνίες και το κτηματολόγιο Θεόδωρο Λιβάνιο στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος του ώστε να υπογραφεί αρχικά το σχετικό προεδρικό διάταγμα της 8/1/2015 (ΦΕΚ/2/ΑΑΠ/14-1-2015) περί «Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους- Μυκηνών (Ν. Αργολίδας) σε τμήματα των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 3, 4 και 5, καθορισμός των όρων και περιορισμών δόμησης και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων» να ακολουθήσει η κύρωση της πράξης εφαρμογής από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις 30-12-2016 με Αριθμό Πρωτόκολλου 31125/574 και να ακολουθήσουν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο και να αποδοθούν οι τελικές-νέες ιδιοκτησίες στους πολίτες του Άργους οι οποίοι πλέον, μετά τις 31/12 θα μπορούν να συντάσσουν οποιαδήποτε δικαιοπραξία (συμβόλαια, προσημειώσεις κλπ) και να εκδίδουν οικοδομικές άδειες.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
ScreenHunter 2853
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ4 ώρες ago

Παγοπληξία στην Π.Ε. Αργολίδας
4 (1)

11-12-21-ΠΕΝΘΟς-728x426
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ4 ώρες ago

Σοκ στο Άργος από το θάνατο του δικηγόρου Ανδρέα Σαγκανά
0 (0)

Pyrosvestiko-soma_logo-1200x675
ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες ago

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
0 (0)

Τρομάρας-2
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ4 ώρες ago

Όταν ο Γιώργος Τρομάρας τράβηξε με τα δοντια του 2 βαγόνια τρένου
0 (0)

Attiki Odos
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ4 ώρες ago

Αττική Οδός: Άνοιξε χωρίς διόδια έως τις 30 Ιανουαρίου
0 (0)

103488-selfcovtest
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ4 ώρες ago

Τα αποτελέσματα των rapid test της Τετάρτης 26/1 σε Ναύπλιο και Άργος
4 (1)

ktinotrofoi1484309516
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ5 ώρες ago

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: “Η κτηνοτροφία μπροστά στην καταστροφή”
0 (0)

oga-efka
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ5 ώρες ago

Παύση άσκησης αρμοδιοτήτων των ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ερμιονίδας
0 (0)

κλειστά-σχολεία
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ5 ώρες ago

Δήμος Άργους Μυκηνών: Την Παρασκευή 28/1 θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 10πμ
4 (1)

αγροτες συναντηση
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ5 ώρες ago

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων με τους αγρότες
0 (0)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

6567 2350
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Λυκουρέντζος: ΕΛ.Γ.Α.: 71 Εκατ. ευρώ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ScreenHunter 2846
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες ago

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100%
0 (0)

ScreenHunter 2846
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα ago

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ DRONE+VIDEO
0 (0)

48_82
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα ago

Ο Δήμος Ναυπλιέων δίπλα στους αγρότες
0 (0)

ScreenHunter-2828
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ2 ημέρες ago

Το πανέμορφο Ναύπλιο 25 -1 -2022 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΕΛΠΙΣ) ΒΙΝΤΕΟ
0 (0)

ScreenHunter 115
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ2 ημέρες ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό του δήμου για την καλή δουλειά
0 (0)

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ3 ημέρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

Χιόνια στην Συρία και την Σαουδική Αραβία _ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 22_01_2022 _ OPEN TV 0-7 screenshot
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ4 ημέρες ago

Πρωτοφανής χιονόπτωση σε Συρία και Σαουδική Αραβία (βίντεο)
0 (0)

EuUsf4NWQAEAsrt
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ4 ημέρες ago

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Άργους Μυκηνών 24 και 25/1 λόγω κακοκαιρίας
0 (0)

xionia-ethniki-odos-
ΚΑΙΡΟΣ5 ημέρες ago

Οδηγίες προς τους οδηγούς από την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για την επερχόμενη κακοκαιρία
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 εβδομάδα ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr