Connect with us

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Α. Πουλάς: Το νομοσχέδιο για την Ε.Κ.Α.Π.Υ. δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας υγείας

Published

on

«Το-νομοσχέδιο-για-την-Ε-Κ-Α-Π-Υ-δεν-απαντά-στα-πραγματικά-προβλήματα-της-δημόσιας-υγείας»-YouTube

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

· Ο πυρήνας του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου είναι η μετατροπή της ΕΚΑΠΥ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Σε τι αυτό θα εξυπηρετήσει όμως το δημόσιο συμφέρον και ειδικά την αποτελεσματικότερη επίτευξη του σκοπού της; Πως εξασφαλίζεται η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα και η καλύτερη οργάνωση της;

· Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ σε προμήθειες θα πρέπει να διασφαλιστεί η προμήθεια ποιοτικών υλικών στην καλύτερη δυνατή τιμή. Το διασφαλίζετε αυτό με την αλλαγή που φέρνετε; Η απάντηση είναι όχι.

· Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες σας περί διενέργειας διαγωνισμών με αντικειμενικά κριτήρια και σε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με το σχήμα που εισάγετε.

· Αντίθετα, δημιουργούν αμφιβολίες, καθώς διατηρείτε επί δύο χρόνια κατά παρέκκλιση διατάξεις των κείμενων διατάξεων προμήθειες με πρόσχημα την πανδημία.

· Στις εκκλήσεις μας για το πόσο μας έχει κοστίσει η πανδημία μέχρι σήμερα και ιδίως οι κατά παρέκκλιση προμήθειες, δεν έχετε δώσει κανένα στοιχείο.

· Ενώ τα νοσοκομεία επί 2 χρόνια προμηθεύονται μόνα τους υλικά χωρίς διαγωνισμούς με απευθείας αναθέσεις – τακτική που έχετε καταστήσει κανόνα.

· Μέχρι στιγμής τα δεδομένα συνθέτουν μία μελανή εικόνα και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι αμείλικτοι. Εντούτοις, τίποτα δεν δείχνει να μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε την πανδημία.

· Η πραγματικότητα στα νοσοκομεία γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, οφείλω να επισημάνω τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των θανάτων από Covid-19 εντός και εκτός ΜΕΘ – κατάσταση που πρέπει να σας απασχολήσει πολύ σοβαρά.

· Ας σημειωθεί ότι η υγεία των χρονίως πασχόντων επιδεινώθηκε κατά το διάστημα της πανδημίας, ενώ αυξήθηκε η νοσηρότητα λόγω αδυναμίας εκτέλεσης προληπτικών εξετάσεων.

· Προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι των υγειονομικών με ένα επίδομα που μεγαλόστομα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του είπε ότι θα το πάρουν μόνο αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή. Εμείς ζητάμε το επίδομα αυτό να δοθεί αυτή τη φορά σε όλους τους υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς.

· Η κυβέρνησή σας δείχνει για μία ακόμα φορά ολίγιστη μπροστά στις περιστάσεις, απροετοίμαστη ή ακόμα και αδιάφορη σε όσα συμβαίνουν. Βρίσκεστε εκτός της κοινωνίας και μακρυά από τις ανάγκες της, με μόνη πυξίδα την επικοινωνία όπου διαπρέπετε.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Published

on

By

kataigida-arthro

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους και «δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται, τα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ενώ αναμένεται να επηρεάσουν «τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.