ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βραβεία Αριστείας» και 1.000 ευρώ σε αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ

«Βραβεία Αριστείας» και 1.000 ευρώ σε αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ προβλέπεται σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Οι πτυχιούχοι φοιτητές που αρίστευσαν στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα επιβραβευτούν με «Βραβεία Αριστείας» και 1.000 ευρώ, σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Τα ετήσια «Βραβεία Αριστείας» από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αφορά στα ακαδημαϊκά έτη 2023-24, 2024-25 και 2025-26.

Το βραβείο συνίσταται: σε τιμητικό δίπλωμα σε πάπυρο το οποίο υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Κ.Υ. και φέρει τη σφραγίδα του Ι.Κ.Υ στο ποσό 1.000 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ από το Ι.Κ.Υ.

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία:

Το βραβείο απονέμεται στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο εκάστου Τμήματος Α.Ε.Ι., για τα ακαδημαϊκά έτη 2023-24, 2024-25, 2025-26, εφόσον δεν έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών του οικείου Α.Ε.Ι. για τη λήψη του πτυχίου, συμπεριλαμβανομένης της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο απονέμεται στον πτυχιούχο ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό μορίων για την εισαγωγή του στο Τμήμα Α.Ε.Ι. κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις

Μετά από έγγραφο του Ι.Κ.Υ. και σε ημερομηνία η οποία ορίζεται από αυτό, αποστέλλονται από τους Προέδρους των Τμημάτων των Σχολών των Ιδρυμάτων ή από τη Γραμματεία της Πρυτανείας εκάστου Ιδρύματος τα εξής δικαιολογητικά:

το ονοματεπώνυμο, ο βαθμός πτυχίου και τα στοιχεία επικοινωνίας του αριστούχου πτυχιούχου του κάθε Τμήματος και βεβαίωση ότι δεν υπερέβη την ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για τη λήψη του πτυχίου, συμπεριλαμβανομένης της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται τα προαναφερόμενα στοιχεία όλων των ισοβαθμούντων, καθώς και ο αριθμός των μορίων τα οποία συγκέντρωσαν για την εισαγωγή τους στο Τμήμα κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. Εν συνεχεία, συντάσσεται Πίνακας Δικαιούχων με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν αποσταλεί από τα Τμήματα, ο οποίος εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Κ.Υ.

Κατόπιν αποστέλλονται στο Ι.Κ.Υ. τα αναγκαία στοιχεία των δικαιούχων για την καταβολή του χρηματικού ποσού του βραβείου, καθώς και η συγκατάθεσή τους για την ενδεχόμενη ανάρτηση του ονοματεπώνυμου, πατρώνυμου, βαθμού πτυχίου και Σχολής/Τμήματός τους στον διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Υ. και/ή την με άλλο τρόπο δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων τους για σκοπούς προώθησης της αριστείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το βραβείο θα κατατίθεται από το Ι.Κ.Υ. απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, αφού δηλώσουν προς το Ι.Κ.Υ., με τον τρόπο που θα τους υποδειχθεί, τα εξής στοιχεία: το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμό τους, τον ΑΦΜ τους και το IBAN του λογαριασμού τους σε τράπεζα της ημεδαπής.

Οι σχετικές πληρωμές θα πραγματοποιούνται με ευθύνη των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών του Ι.Κ.Υ. μέσω της έκδοσης εντολών πληρωμής, μετά από έλεγχο του πλήρους φακέλου των δικαιολογητικών, προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η κανονικότητα της σχετικής δαπάνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 4270/2014.

Ποιοι  εξαιρούνται

Από τη χορήγηση βραβείων αριστείας εξαιρούνται οι πτυχιούχοι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Για τη χορήγηση των βραβείων προκαλείται δαπάνη, ύψους 1.350.000,00 ευρώ για τα οικονομικά έτη 2024-2027, η οποία βαρύνει τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον τακτικό προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (100.000 ευρώ  για το 2024, 450.000 ευρώ  για το 2025, 450.000 ευρώ για το 2026 και 350.000 ευρώ για το 2027).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Πέμπτη 9/11

diktio

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

admin

13 σημαντικά αναπτυξιακά έργα θα υλοποιηθούν στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας

diktio

Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή της πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας ΒΙΝΤΕΟ

admin

Η περιοδεία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου ξεκίνησε σε κλίμα νίκης

diktio

Το μήνυμα του Δημήτρη Ορφανού μετά την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ναυπλιέων

diktio

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο: Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

diktio

Το ζήτημα δεν είναι ότι ξεκινάω στις οκτώ το πρωί και πολλές φορές γυρνάω αργά το βράδυ

admin

 Γιάννης Γαλανόπουλος: Είχαμε και στο Ναύπλιο αλλά….

admin

Πέτρος Κωτσοβός: Την Κυριακή συνεχίζουμε σε πορεία ανάπτυξης

diktio

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος με αγάπη για τη ζωή και τους γύρω του.

admin

”Δύναμη Προοπτικής”: Επίσκεψη σήμερα στην Νέα Επίδαυρο

diktio