Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γαβρήλος: Ανάλγητη και αδικαιολόγητη η απόλυση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αργολίδας

Published

on

4321428

Στα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης, εντελώς υποκριτικά όπως φαίνεται, χειροκροτήθηκαν και από την ελληνική κυβέρνηση όλοι όσοι στήριξαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μείναμε όμως στα χειροκροτήματα, χωρίς καμία ιδιαίτερη ανταμοιβή από την πολιτεία, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας, με κίνδυνο ακόμη και τη δική τους προσωπική υγεία.

Στο Νοσοκομείο Αργολίδας τα τελευταία έτη απασχολήθηκαν εργαζόμενοι στη φύλαξη, στον καθαρισμό και στην εστίαση. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απαραίτητοι και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο νοσοκομείο. Η σχέση εργασίας τους είχε κριθεί απαραίτητη από τις εκάστοτε διοικήσεις και μάλιστα είχε κριθεί και οικονομικότερη από τη σημερινή διοίκηση. Εντελώς απρόσμενα και χωρίς καμία αιτιολόγηση ή τεκμηρίωση, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η λύση της σχέσης εργασίας για 33 εργαζόμενους της φύλαξης, καθαρισμού και εστίασης. Μάλιστα, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, προκρίθηκε η λύση της σύμβασης με ιδιώτη εργολάβο και με τίμημα μεγαλύτερο από το καταβληθέν σήμερα συνολικό ποσό στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι δε, αφήνονται στην τύχη τους και στην κρίση του νέου εργολάβου για να χρησιμοποιήσει κάποιους από αυτούς, αλλά φυσικά με τις νέες αμοιβές που θα καθοριστούν σε χαμηλότερο επίπεδο.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης δε δικαιολογείται από κανένα λόγο δημοσίου συμφέροντος και είναι μια απόφαση που εξυπηρετεί ένα ιδεολόγημα που χαρακτηρίζεται από αναλγησία για τον κόσμο της εργασίας και αδιαφορεί για την τύχη 33 οικογενειών.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αργολίδας θα πρέπει να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να συνεχίσει να απασχολεί τους 33 εργαζόμενους, αφού όλοι τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα με το μικρότερο κόστος για τον φορολογούμενο.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι συζήτησε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Published

on

By

264316327_3169975649898677_3954057713963101093_n

Συνάντηση του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΝ Γιώργου Καχριμάνη με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού ΣΕΤ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ Ναυπλίου όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματά που αφορούν την αλληλεπίδραση που υπάρχει μεταξύ της εταιρείας και του επιχειρηματικού κλάδου . 
Στην ατζέντα ήταν όλα τα ζητήματα όπως η ποιότητα και η επάρκεια του νερού, η νέα τιμολογιακή πολιτική, τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και η λειτουργία του βιολογικού. 
“Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με έναν σύλλογο που πάντα είχε και έχει άποψη, ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο μας. 
Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα είναι πάντα δίπλα στην προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος με υποδομές και νέα έργα.” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ταυτότητα στα κινητά, ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και δίπλωμα

Published

on

By

ipiccy_image-2021-12-05T135422.800-730x450

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, καθώς και την περαιτέρω αξιοποίηση του wallet στα κινητά μας τηλέφωνα με την προσθήκη της προσωπικής μας ταυτότητας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Όπως δήλωσε θα προστεθούν και υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Όπως τόνισε ο υπουργός η Ελλάδα είδε μια πολύ μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές υναλλαγές καθώς από τα 8,8 εκατ. συναλλαγών του 2018 περάσαμε στα 34 εκατ. το 2019. Πέρυσι ξεπεράσαμε τα 94 εκατ. και φέτος αναμένεται να καταγράψουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια, πρόσθσε.

“Η αύξηση αυτή είναι εκθετική και οφείλεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υλοποιήσαμε στο περιβάλλον του gov.gr, αλλά και στην ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι τις έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους”, είπε ακόμη.
Ταυτότητα στα κινητά, ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας και δίπλωμα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε πως το επόμενο βήμα στο θέμα της ταυτοποίησης έχει να κάνει με το να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά μας τηλέφωνα.

Εκεί, όπως είπε, θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης -κάτι που ήδη αναπτύσσεται μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών- αλλά και η προσωπική μας ταυτότητα.

“Όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας, καθώς θα έχει διαμορφωθεί η πληρέστερη εφαρμογή αυθεντικοποίησης για όλες τις υπηρεσίες του κράτους”, πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρρακάκης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, ενώ “τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν”
Τα επόμενα βήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης

Οι περισσότερες διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν μεγάλα περιθώρια επιτάχυνσης, μέσω της ψηφιοποίησης και των απλουστεύσεων, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα και την ομάδα του, ώστε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφιακά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, η πανδημία επιτάχυνε πολλές δράσεις μας: Την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών των δικαστηρίων, την ηλεκτρονική παραλαβή δικαστικών αποφάσεων, την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων”.

Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε και η υπηρεσία για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την πορεία των πινακίων στα Δικαστήρια, αρχικά για το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάτι που φέρνει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου στους δικηγόρους και τους διαδίκους, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά, δαγκώνει η Μετάλλαξη “Όμικρον”;

Published

on

By

GettyImages-1236824440

Η παραλλαγή B.1.1.529 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα και κάποιες περιπτώσεις μολύνσεων εντοπίστηκαν και στη Νότια Αφρική! Γενικά στην Αφρική υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για μετάλλαξη του ιού και αυτή η νέα παραλλαγή ήταν για πολλούς βιολόγους αναμενόμενη!

Ήδη, πολλά κράτη -και η χώρα μας, υιοθετούν αυστηρά μέτρα έναντι χωρών της Αφρικής, όπου εμφανίστηκε το νέο ιικό στέλεχος σε μια προσπάθεια να ανακοπεί μια πιθανή νέα έξαρση πάνω στην ήδη υπάρχουσα που βιώνουμε… Πάντως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούμε να παρέμβουμε σε φτωχές χώρες όπου η μεγάλη εξάπλωση της μόλυνσης θα μπορούσε εν δυνάμει να οδηγήσει σε συνέπειες όπως αυτή που βιώνουμε τώρα. Εάν δεν σκεφτόμαστε να θωρακίσουμε και τις φτωχές χώρες, ο ιός θα παραμείνει και θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται ανεξέλεγκτος… με όλα τα συνεπακόλουθα.

Οι Μοριακοί Βιολόγοι ως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τη αναγνώριση, ταυτοποίηση και μελέτη των μεταλλάξεων του ιού SARS-CoV2, ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες, ότι μια νέα παραλλαγή του SARS-CoV που φέρει έναν “εξαιρετικά υψηλό αριθμό” μεταλλάξεων μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κύματα νόσησης, που ίσως και να παρακάμπτουν μέρος της άμυνας του οργανισμού -δηλαδή να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων -σε καμία περίπτωση όμως να τα ακυρώνει!!!

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να προσέξουμε και να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο στέλεχος, λόγω της πολυπλοκότητας του. Σίγουρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά από την άλλη, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε τίποτα να μην καταφέρει να μας ξαφνιάσει. Όπως φαίνεται, η πίεση του μαζικού εμβολιασμού έχει οδηγήσει τον ιό σε ένα είδος “γενετικού αδιέξοδου” αναγκάζοντάς τον να δημιουργήσει μια “παραλλαγή διαφυγής” που να είναι σε θέση να αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα και τους φρουρούς του -είναι κι αυτό μια πιθανή θεωρία.

Το έγινε όμως στο πεδίο -δίπλα και γύρω μας; Ξυπνήσαμε δηλαδή και είδαμε τη μετάλλαξη “Όμικρον” ξαφνικά μπροστά μας… να μας κουνάει μαντήλι… οι διεθνείς αγορές να καταρρέουν, οι άνθρωποι να πανικοβάλλονται, οι πτήσεις να μπλοκάρονται ή και να ματαιώνονται λόγω των “νέων” για κάποιο σκληρό νέο στέλεχος κορονοϊού; Πολλοί δυστυχώς παίρνουν θέση και λένε το μακρύ και το κοντό τους, χωρίς όμως να έχουν απτά στοιχεία και δυστυχώς χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο για να κρίνουν. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν απομονωμένο ιό στην Αφρική που έχει μεταλλαχθεί πολλές φορές τόσο στην κύρια του δομή όσο και στην πρωτεΐνη της ακίδας που φέρει. Το θετικό είναι ότι φαίνεται πολύ απλό να εντοπιστεί το στέλεχος αυτό με απλό εργαστηριακό έλεγχο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι που πρέπει να μας τρομοκρατεί. Πρέπει μόνο να είμαστε σε εγρήγορση και να υπάρξει ελεγχόμενη καραντίνα σε άτομα που θα βρεθούν μολυσμένα από αυτό το νέο στέλεχος του ιού. Και φυσικά πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στις τρίτες χώρες, εκεί που υπάρχει πρόβλημα και δημιουργούνται παραλλαγές του ιού. Να ανησυχούμε; Σίγουρα ναι! Να τρομάζουμε όμως; Όχι!!!’

Μόνο 10 περιπτώσεις σε τρεις χώρες έχουν επιβεβαιωθεί με γονιδιωματική αλληλουχία, αλλά η παραλλαγή αυτή έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε ορισμένους ερευνητές. -γιατροί στην πλειονότητά τους, λόγω του ότι, κάποιες από τις μεταλλάξεις που κουβαλάει το συγκεκριμένο στέλεχος, ενδέχεται να συνδράμουν τον ιό να προσπεράσει τα αναχώματα ανοσίας που έχουν χτιστεί με τα υπάρχοντα εμβόλια!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά τους!

Η παραλλαγή B.1.1.529 έχει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας -το μέρος του ιού δηλαδή, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα εμβόλια για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά της Covid, ώστε να αναγνωριστεί ο ιός που πριν τη δράση των εμβολίων δρούσε σαν να ήταν αόρατος για τους στρατιώτες του ανοσοποοητικού συστήματος! Παρ’ όλο που κάποιοι υποστηρίζουν πως οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση απέναντι στα υπάρχοντα εμβόλια και να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα του ιού να μολύνει τα κύτταρα και να εξαπλώνεται, αλλά και να δυσκολέψει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να του επιτεθούν, είναι απλά μια θεωρία και προς το παρόν παραμένει μια ιστορία καθαρά θεωρητική!

Η παραλλαγή B.1.1.529, διαθέτει στη φαρέτρα της 32 μεταλλάξεις στο τμήμα εκείνο του ιού που προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα, που ονομάζεται πρωτεΐνη ακίδας, που είναι και ο στόχος για τα υπάρχοντα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων. Ένας υψηλότερος αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδας θα μπορούσε εν δυνάμει να αλλάξει το σχήμα της κάτι που θα σήμαινε, ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος κίνδυνος αυτά τα εμβόλια και οι θεραπείες αντισωμάτων να μην είναι τόσο αποτελεσματικά εναντίον της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Προσωπικά δεν είμαι τόσο σίγουρος.., πως ήρθε το τέλος του κόσμου, που ουσιαστικά δεν είπε, αλλά υπονόησε ο κος Μόσιαλος στην τηλεοπτική του αγόρευση, που απλά μετέφερε μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων αυτά που αναφέρονταν στις πρωινές εφημερίδες.

Ναι, η νέα εξωτική μετάλλαξη είναι φορτωμένη με 32 από τις ήδη υπάρχουσες μεταλλάξεις (η Δέλτα κουβαλούσε 16 μεταλλάξεις!). Ε!… και? Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε: ούτως ή άλλως, η ισχύς μίας μετάλλαξης κρίνεται τελικά μόνο από τον τρόπο που αυτή μεταδίδεται στον πραγματικό κόσμο!

Έως τώρα, καμία μετάλλαξη δεν παρέκαμψε τα υπάρχοντα εμβόλια, όπως δεν θα τα παρακάμψουν και οι 32 μεταλλάξεις από τις ήδη υπάρχουσες που μάζεψε το στέλεχος της Botswana και οι οποίες δίνουν έναυσμα σε κάποιους να κάνουν το μπαμπούλα και στην περίπτωσή μας… κανένας μπαμπούλας δεν βοηθάει…

Ότι αναφέρω -την προσωπική μου δηλαδή άποψη, είναι επίσης μια θεωρία… μόνο που σε αντίθεση με κάποιους άλλους, έχω την εντύπωση πως οι συνάδελφοί μου κι εγώ δεν κάνουμε λάθος… και όλα είναι μια λογική αλληλουχία!

Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν, όσοι ακόμα δεν εμβολιάστηκαν, να το κάνουν, διότι όσο ο ιός κόβει βόλτες, κάποια στιγμή θα γεννηθεί και το στέλεχος εκείνο που θα παρακαμπτει τα υπάρχοντα εμβόλια και τα όποια φάρμακα, και τότε φίλες και φίλοι…την κάτσαμε τη βάρκα… Αυτό δεν είναι κάποιο υποθετικό σενάριο, αλλά η στυγνή πραγματικότητα!

* Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.