ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαλακτοκομικά, έλαια και ψωμί «πρωταθλητές» των αυξήσεων στα τρόφιμα

Αυξήσεις 15,5% καταγράφηκαν στην κατηγορία των τροφίμων και μη αλκοοολούχων ποτών τον  Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα με αρκετά βασικά αγαθά να καταγράφουν διψήφιες ανατιμήσεις μέσα σε έναν χρόνο. Γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, ψωμί και δημητριακά οδηγούν για ακόμη μία φορά την «κούρσα» των ανατιμήσεων.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 7,2% από 8,5% τον Νοέμβριο του 2022, στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά στη σύγκριση των τιμών του Δεκεμβρίου 2022 με τον Νοέμβριο του 2022, σε μηνιαία βάση δηλαδή, καταγράφεται αύξηση 0,4% λόγω της ανόδου των τιμών κυρίως σε: ψωμί, μοσχάρι, χοιρινό, νωπά ψάρια, τυριά, ελαιόλαδο, λαχανικά κατεψυγμένα ή διατηρημένα. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη κυρίως των τιμών σε: νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά. Σημειώνεται ότι στη σύγκριση των τιμών του Νοεμβρίου 2022 με τον Οκτώβριο του 2022 στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά είχε καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 0,9%.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 735