Connect with us

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Γενική Συνέλευση στο Ναύπλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Published

on

f1dfbaa5e3dbb5dd6ee6300c27f606aa_w1200_h700_cp

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) διοργάνωσε τη διεξαγωγή Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο.

Η επιλογή της πόλης του Ναυπλίου, ασφαλώς, μόνο τυχαία δεν ήταν. Φέτος, ολόκληρο το ελληνικό έθνος γιορτάζει την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, που οδήγησε στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους το 1830 με το όνομα «Ελλάς», με πρώτο Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια και πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου κράτους την πόλη του Ναυπλίου.

Πέρα, όμως, από το συμβολισμό της ίδιας της τοποθεσίας, η διεξαγωγή των ανωτέρω συμβουλίων ήταν, κατά γενική ομολογία, επιτυχής και σκόρπισε ιδιαίτερη χαρά στους συμμετέχοντες, διότι αποτέλεσε την ευκαιρία, μετά από αρκετό καιρό απομόνωσης λόγω της πανδημίας του COVID-19, να συναντηθούν δια ζώσης και να ανταλλάξουν από κοντά απόψεις και εμπειρίες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, αρχικά οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων ενώσεων κλήθηκαν να τοποθετηθούν για θέματα γενικού και τοπικού ενδιαφέροντος. Να σημειωθεί ότι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ., στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς και ο Γενικός της Γραμματέας κ. Βασίλειος Στροσκίδης, αντιπρόσωπος για το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις από το νομικό σύμβουλο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., τον οργανωτικό και το γενικό συντονιστή της λειτουργίας των Ενώσεων, τον Αντιπρόεδρο επικοινωνίας, τον Αντιπρόεδρο οικονομικών, τον Ταμία, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής στον ΕΦΚΑ, από την επιτροπή προσφορών, τη Γραμματεία διεθνών σχέσεων και τέλος από τη Γραμματεία ισότητας φύλων. Η συνεδρίαση έκλεισε με τη διενέργεια διαλόγου και την επίλυση, από την αντίστοιχη Αντιπροεδρία, των αποριών και των προβληματισμών.

Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο σε θέματα διοικητικού χαρακτήρα και λειτουργίας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, υπήρξε διάλογος και μέσω δημοκρατικών διαδικασιών ψηφίστηκαν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον των Ενώσεων, της Ομοσπονδίας και γενικότερα την επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπερασματικά, η αποτίμηση των εργασιών των Συμβουλίων έχει να επιδείξει ένα ξεκάθαρο θετικό πρόσημο. Κι αυτό, γιατί εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, παλαιότεροι και νεότεροι, μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο μεταξύ τους όσο και, κυρίως, με τους εκπροσώπους του δευτεροβάθμιου οργάνου, δηλαδή της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματα αλλά και να γίνουν κοινωνοί των απόψεων και των προβληματισμών που τους μετέφεραν οι τοπικές Ενώσεις.

Με άλλα λόγια, συνομολογείται ότι ο σκοπός, που ήταν η ανατροφοδότηση των πληροφοριών, ο γενικός συντονισμός και η στοχοθεσία, σε συνδυασμό με τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις, επετεύχθη.

Αυτή τη θεσμική εκπροσώπηση αξίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!”.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Published

on

By

kataigida-arthro

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους και «δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται, τα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ενώ αναμένεται να επηρεάσουν «τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.