ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τις πόρτες της έκλεισε η 4η Attica Green Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τετραήμερο από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025 και μέχρι το Σάββατο 31 του μήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). 

Η μεγαλύτερη έκθεση – συνάντηση αφιερωμένη στο Περιβάλλον συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον με δυναμική παρουσία φορέων και προσωπικοτήτων από την Κεντρική Πολιτική Σκηνή, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και πολλοί δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τον πανελλαδικό χαρακτήρα και τη βαρύτητα της διοργάνωσης. 

Εκπαίδευση, ανακύκλωση και βιωματική μάθηση στο επίκεντρο

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πλήθος workshops και θεματικών εκδηλώσεων, με έμφαση στη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση για παιδιά και νέους, με στόχο την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και την πρακτική εφαρμογή της ανακύκλωσης και της αειφορίας στην καθημερινότητα.

Η 3η ημέρα της έκθεσης επικεντρώθηκε σε εξειδικευμένα ζητήματα όπως:

  • Η κυκλική οικονομία και οι προοπτικές εφαρμογής της στην τοπική κοινωνία
  • Οι πρακτικές ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων
  • Η πρωτοβάθμια περίθαλψη σε περιβαλλοντικό πλαίσιο
  • Οι χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω του “Πράσινου Ταμείου”

Σ΄αυτή την σπουδαία διοργάνωση οι προσκεκλημένοι όλων των βαθμίδων είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν το έργο τους, να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να αλληλεπιδράσουν, να καταθέσουν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας.

Ο πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης δεν θα μπορούσε να λείπει από την σπουδαία αυτή συνάντηση η οποία έχει σαν απώτερο σκοπό την έμπνευση, τις νέες ιδέες και την αποτελεσματική δράση μιας κλιματικής πολιτικής που οδηγεί στην αποτελεσματική, αποφασιστική και βιώσιμη, πράσινη μετάβαση.

Η τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα τεράστια βήματα προόδου που έχουν γίνει στην Περιφέρειά μας λύνοντας κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την διαχείριση των απορριμμάτων περνώντας πλέον σε μια νέα εποχή, όπου αυτή γίνεται με ευέλικτες και αποδοτικές μεθόδους, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο αποδέκτης στον τελικό τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων έχοντας μια αρνητική εμπειρία από την θητεία του ως Δήμαρχος Τρίπολης και εν κατακλείδι καταλήγοντας υποστήριξε ότι η πλειονότητα των πολιτών είναι ευαισθητοποιημένοι και ακολουθούν αρκεί και η πολιτεία είτε ως αυτοδιοίκηση είτε ως κράτος να μην είναι ανακόλουθοι.

Στο τέλος των εργασιών της 4ης Attica Green Expo οι προσκεκλημένοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα με την οποία στήθηκε και φέτος το μεγαλύτερο Eco Meet της χώρας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά τον ουσιαστικό ρόλο της Attica Green Expo στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής κουλτούρας.

Η έκθεση επιβεβαίωσε τον θεσμό της ως πλατφόρμα διαλόγου, ενημέρωσης και ενεργοποίησης, που ενώνει πολίτες, φορείς και επαγγελματίες γύρω από τον κοινό στόχο: ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Το πάνελ που συμμετείχε ο πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α Γιάννης Σμυρνιώτης είχε θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση αποβλήτων & Κυκλική οικονομία» και είχε την παρακάτω σύνθεση.

Ομιλητές :

Γιάννης Σμυρνιώτης , Πρόεδρος ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου

Θεόδωρος Αθανασιάδης , Δήμαρχος Προσοτσάνης

Αθανάσιος Κασόλας , Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας

Ρωξάνη Μπέη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Δήμου Αθηναίων, Αναπληρώτρια Δήμαρχος

Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άλλη μια ιδιαίτερα όμορφη και ποιοτική γιορτή

AGGELOS DRITSAS

Ασπασία Μπόγρη: Το μήνυμα της μητέρας της για τα γενέθλιά της

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος σε ηλικία 60 ετών

AGGELOS DRITSAS

Αγγίζουν το 100% οι κρατήσεις για τα δύο τριήμερα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Τα ξημερώματα σημειώθηκε μικροσεισμός στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει πλέον προϋπολογισμό, παρά τα εμπόδια που άφησε η προηγούμενη καταστροφική Δημοτική Αρχή. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στην Αργολίδα για το θάνατο του Διονύση Καρβέλα

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αργολίδα με συλλήψεις …

AGGELOS DRITSAS

Αραχναίο: «Το Περιουσιολόγιο της Ιεράς Μονής Ταλαντίου στο Αραχναίο Αργολίδας»

AGGELOS DRITSAS