ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί καθυστερεί τόσο η αντιμικροβιακή θωράκιση των λεωφορείων, ενώ ήδη έχει προκηρυχθεί ο σχετικός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός

Με δημοσιεύματα του προηγούμενου έτους, η Ο.ΣΥ. Α.Ε, είχε ανακοινώσει την θωράκιση των οχημάτων της με καινοτόμες τεχνολογίες αντιμικροβιακών προϊόντων χαλκού και για τον λόγο αυτόν, είχε προκηρύξει σχετικούς δημόσιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, για την προμήθεια και εγκατάσταση φύλλων χαλκού, επί των κοινοχρήστων επιφανειών εντός των οχημάτων της, καθώς και φίλτρων ιόντων χαλκού εντός των μονάδων κλιματισμού των οχημάτων αυτών .

Bus Interior 1


Η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού, παραμένει διαρκώς ενεργή, χωρίς να απαιτείται καθαρισμός των επιφανειών εφαρμογής του και έχει διαρκή αντιμικροβιακή δράση, έναντι όλων των άλλων υλικών, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο διαρκή προστασία από τους περισσότερους ιούς , τα μικρόβια αλλά και τον COVID-19.
Τα υλικά αυτά, προγραμματίζετο να τοποθετηθούν σε όλα τα οχήματα της Ο.ΣΥ. Α.Ε
Στόχος είναι η «έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων που μεταδίδονται μέσω της αφής και του αέρα, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, για τον έλεγχο των λοιμώξεων, με δεδομένο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις σχετικές πιστοποιήσεις, καθώς και κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, το μικροβιακό φορτίο των ιών αυτών, μειώνεται στο ελάχιστο επί των επιφανειών του αντιμικροβιακού χαλκού (99%), οπότε και ο κίνδυνος μετάδοσης τους και ο περιορισμός στο ελάχιστο των μολύνσεων από αυτούς .
Ενώ λοιπόν, οι σχετικοί δημόσιοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί έχουν ήδη προκηρυχθεί από το καλοκαίρι του 2022, δεν έχει ολοκληρωθεί κανένας από αυτούς .
Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για το κοινό όπως :

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικοί διαγωνισμοί, καθώς παρατηρείται ότι, λοιμώξεις και Covid19, βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες έρχεται δύσκολος και βαρύς Χειμώνας, με μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων .
  • Ποιοι κρύβονται λοιπόν πίσω από τις καθυστερήσεις αυτές και τι όφελος έχουν σε βάρος της Δημόσιας Υγείας .
  • Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει Εισαγγελική παρέμβαση
  • Ενώ λοιπόν τα ανωτέρω υλικά έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πολλές εγκαταστάσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών όπως υπουργεία, νοσοκομεία κλπ, γιατί ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στα ΜΜΜ, όπου καθημερινά μπαινοβγαίνουν εκατομμύρια πολίτες διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο μολύνσεων με αποτέλεσμα τη γρήγορη διασπορά των ιών

Αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους και ειδικά από το Υπουργείο Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας»

AGGELOS DRITSAS

 Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους εκτελεσθέντες του μαρτυρικού χωριού των Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη Σχολή Τουρισμού Άργους (ΣΑΕΚ

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα, προχωράμε μια σειρά από κρίσιμα έργα υποδομής!

AGGELOS DRITSAS

Όταν ψηφίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, τόσο στις τοποθετήσεις μας όσο και στο τι ψηφίζουμε, ώστε να γινόμαστε κατανοητοί.

AGGELOS DRITSAS

Χθες το απόγευμα στα Φίχτια, με τους κατοίκους της περιοχής ανάψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός μέσα στη… θάλασσα ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον ΑΟ Ερμιονίδας απέναντι στον ΑΟ Κορωνίς

AGGELOS DRITSAS

Δημοπρατούνται ξανά 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο τιμά τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού ΒΙΝΤΕΟ DRONE 10-6-2024

AGGELOS DRITSAS

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «Καλάθι των Μαθητών»

AGGELOS DRITSAS

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ( 2 ΒΙΝΤΕΟ )

AGGELOS DRITSAS