ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί καθυστερεί τόσο η αντιμικροβιακή θωράκιση των λεωφορείων, ενώ ήδη έχει προκηρυχθεί ο σχετικός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός

Με δημοσιεύματα του προηγούμενου έτους, η Ο.ΣΥ. Α.Ε, είχε ανακοινώσει την θωράκιση των οχημάτων της με καινοτόμες τεχνολογίες αντιμικροβιακών προϊόντων χαλκού και για τον λόγο αυτόν, είχε προκηρύξει σχετικούς δημόσιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, για την προμήθεια και εγκατάσταση φύλλων χαλκού, επί των κοινοχρήστων επιφανειών εντός των οχημάτων της, καθώς και φίλτρων ιόντων χαλκού εντός των μονάδων κλιματισμού των οχημάτων αυτών .

Bus Interior 1


Η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού, παραμένει διαρκώς ενεργή, χωρίς να απαιτείται καθαρισμός των επιφανειών εφαρμογής του και έχει διαρκή αντιμικροβιακή δράση, έναντι όλων των άλλων υλικών, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο διαρκή προστασία από τους περισσότερους ιούς , τα μικρόβια αλλά και τον COVID-19.
Τα υλικά αυτά, προγραμματίζετο να τοποθετηθούν σε όλα τα οχήματα της Ο.ΣΥ. Α.Ε
Στόχος είναι η «έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων που μεταδίδονται μέσω της αφής και του αέρα, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, για τον έλεγχο των λοιμώξεων, με δεδομένο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις σχετικές πιστοποιήσεις, καθώς και κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, το μικροβιακό φορτίο των ιών αυτών, μειώνεται στο ελάχιστο επί των επιφανειών του αντιμικροβιακού χαλκού (99%), οπότε και ο κίνδυνος μετάδοσης τους και ο περιορισμός στο ελάχιστο των μολύνσεων από αυτούς .
Ενώ λοιπόν, οι σχετικοί δημόσιοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί έχουν ήδη προκηρυχθεί από το καλοκαίρι του 2022, δεν έχει ολοκληρωθεί κανένας από αυτούς .
Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για το κοινό όπως :

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικοί διαγωνισμοί, καθώς παρατηρείται ότι, λοιμώξεις και Covid19, βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες έρχεται δύσκολος και βαρύς Χειμώνας, με μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων .
  • Ποιοι κρύβονται λοιπόν πίσω από τις καθυστερήσεις αυτές και τι όφελος έχουν σε βάρος της Δημόσιας Υγείας .
  • Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει Εισαγγελική παρέμβαση
  • Ενώ λοιπόν τα ανωτέρω υλικά έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πολλές εγκαταστάσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών όπως υπουργεία, νοσοκομεία κλπ, γιατί ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στα ΜΜΜ, όπου καθημερινά μπαινοβγαίνουν εκατομμύρια πολίτες διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο μολύνσεων με αποτέλεσμα τη γρήγορη διασπορά των ιών

Αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους και ειδικά από το Υπουργείο Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Δρέπανο στην Αργολίδα γιορτάζει τους πολιούχους του Αγίους Αδριανό και Ναταλία

AGGELOS DRITSAS

Με επίκεντρο την αξιοποίηση της Καραθώνας ο λόγος του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

H παρουσίαση του Ολιστικού Σχεδίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον Φο.Δ.Σ.Α

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Επιμελητήριο Αργολίδας το 2024

AGGELOS DRITSAS

Ελβετικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Αρχιερατικός Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Χόρεψε, χόρεψε και κάψε ό,τι σε πόνεσε!

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε τμήματα του δήμου Ναυπλίου το βράδυ της Παρασκευής

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Τα 13 θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει την αντοχή και την ενότητα του Έθνους»

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε η γυναίκα που είχε περιλούσει με πετρέλαιο ο σύζυγός της

AGGELOS DRITSAS