Πε. Σεπ 24th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε το πιστολάκι στα κομμωτήρια, πώς δοκιμάζουμε ρούχα

Εντελώς διαφορετική θα είναι η καθημερινότητα όλων μας από την ερχομενη Δευτέρα 4 Μαϊου όταν και έχει προγραμματιστεί το πρώτο κύμα άρσης των μέτρων καραντίνας κορωνοϊού.

Στην εποχή του κορωνοϊού πολλές συνήθειές μας θα πρέπει να αλλάξουν. Και πολλά πράγματα θα γίνονται διαφορετικά. Οπως τονίστηκε και χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των υφυπουργών, μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, περιγράφοντας το περίγραμμα των μέτρων που θα ισχύσουν από Δευτέρα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που θα έχει σχέση με αυτή που ζούσαμε έως το Φεβρουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό η η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο ΑΠΕ σήμερα τονίζει ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε τις νέες οδηγίες που θα συνοδεύουν την νέα μας καθημερινότητα η οποία θα περιλαμβάνει πολύ μάσκα, πολύ αντισηπτικό και κοινωνική απόσταση.
Η κυρία Παγώνη εφιστά την προσοχή και δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να κινούμαστε εφεξής σε κομμωτήρια,

Νοσοκομεία

Σε ότι αφορά στα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη τονίζει ότι η συμμόρφωση είναι ήδη σε σε υψηλό επίπεδο, καθώς τα μέτρα προστασίας είχαν εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι από Δευτέρα ξεκινούν στα νοσοκομεία τα τακτικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία υπογραμμίζει ότι και μέσα στο νοσοκομείο οι ασθενείς θα φοράνε μάσκα και θα τηρούνται οι αποστάσεις. Σχετικά με τα γάντια αναφέρει ότι αν ο ασθενής έχει το περιθώριο να τα αλλάζ

Κομμωτήρια και κορωνοϊός: Προσοχή στο σεσουάρ!
Πελάτες και εργαζόμενοι φοράνε υποχρεωτικά μάσκα. Επιπλέον, απαραίτητο μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δεν θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα- δίπλα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο. Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες.

Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας. Η κ. Παγώνη μάλιστα προτείνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

Τα μέτρα για τα κέντρα αισθητικής στην εποχή του κορωνοϊού
Και στα κέντρα αισθητικής θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου, πελάτες και εργαζόμενοι να φοράνε οπωσδήποτε μάσκα. Η κυρία Παγώνη προτείνει μάλιστα να μπουν διαχωριστικά και θεωρεί δεδομένη την απολύμανση των κεφαλών των μηχανημάτων μετά από κάθε πελάτη.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook