Γιώργος Διδασκάλου – Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού : Νέα εποχή για το ιστορικό κτήριο “Βίγγα” στο κέντρο του Ναυπλίου

1 μήνα ago
3936 Views

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της τοπικής εφορείας καθώς και στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου θα μεταμορφωθεί το νεότερο μνημείο που αποτελούσε διαχρονικό σημείο συνάντησης των Ναυπλιέων.Με την έγκριση εκτέλεσης εργασιών στις 31/12/2020 για την αποκατάσταση, επισκευή και αναδιαρρύθμιση των χώρων του κτηρίου “Βίγγα” δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες μελέτες που αφορούν στη:1. Ιστορική και Γεωμετρική τεκμηρίωση – Μελέτη σκοπιμότητας2. Αρχιτεκτονική, Στατική και Η/Μ μελέτη3. Μελέτη υλικών επισκευής και συντήρησης του διακόσμου.

Την επίβλεψη των ανωτέρω μελετών και παρακολούθηση των απαραίτητων εργασιών θα έχει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου του ΥΠΠΟΑ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το σύνολο του υπηρεσιακού δυναμικού του και ευθυγραμισμένο στο ιστορικό του καθήκον, δρομολογεί όλες τις διαδικασίες και για αυτό το μνημείο που αποτελεί αναπόστατο κομμάτι της ιστορικής μνήμης της Αργολίδας.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.