ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γυμνάσια από Άργος και Ναύπλιο θα επισκεφθούν τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Κοινοποίηση

Με μαθητές και μαθήτριες δύο σχολείων της Μεσσηνίας -των γυμνασίων Μελιγαλά και Θουρίας, συγκεκριμένα- ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων γυμνασιόπαιδων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων -η σειρά των οποίων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου- είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων από τις 5 Π.Ε. να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ήταν παρών κατά τη σημερινή επίσκεψη των δύο σχολείων της Μεσσηνίας στην μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη, στη συνάντηση που είχε με τους μαθητές αναφέρθηκε στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας γενικότερα, καλώντας τους “να διαδώσουν στους μεγαλύτερους το μήνυμα σχετικά με την μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση”.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων από τις 5 Π.Ε. στη μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης, που διοργανώνει η Περιφέρεια, αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου θα μεταβούν εκεί το Γυμνάσιο Βλαχιώτη από τη Λακωνία και το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, μεθαύριο Τετάρτη 15 του μήνα το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, την ερχόμενη Δευτέρα 20 του μήνα το 1ο Γυμνάσιο Αργους και ο κύκλος των επισκέψεων σχολείων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, την μονάδα στην Παλαιόχουνη θα επισκεφθούν μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών ο Γιώργος Σαρρής

diktio

Πέτρος Κωτσοβός: Την Κυριακή συνεχίζουμε σε πορεία ανάπτυξης

diktio

Ψήφισμά του Πε.Συ. Πελοποννήσου για τα αγροτικά θέματα

diktio

ΕΝΔΗΕΡ: Επίσκεψη σήμερα στην Δημοτική Κοινότητα Φούρνων

diktio

100+ ΕΡΓΑ : Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου

diktio

Στο ετήσιο συνέδριο Microsoft Ignite, κυριαρχεί το Copilot AI

diktio

Η Microsoft υπόσχεται να προστατεύσει τους χρήστες του Copilot AI από αγωγές για πνευματικά δικαιώματα

diktio

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

diktio

Κύπελλο Eλλάδος: Ήττα στα πέναλτι για τον Παναργειακό από τον ΠΑΟ Βάρδας

diktio

Γ. Γαβρήλος: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι αποτελεί ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος

diktio

5ο Τουρνουά Σπύρος Μπαλάσκας από τη Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου

diktio