ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος για το εργασιακό νομοσχέδιο: Φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων

Ξεκινώντας σήμερα στην Βουλή η διαδικασία ψήφισης του αντεργατικού Νομοσχεδίου του κ. Γεωργιάδη, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση για την επιλογή να φέρει σκληρότερες, όπως είπε, των Μνημονίων ρυθμίσεις, που βάλλουν την Εργασία και αλλάζουν άρδην, προς το χειρότερο, το εργατικό δίκαιο της χώρας. 

Ακόμη κατηγόρησε την ΝΔ για το σύνολο των πολιτικών της που φτωχοποιούν, όπως είπε την κοινωνία και φέρνουν ανασφάλεια και φόβο. 

– Επίθεση για τις κυβερνητικές πολιτικέςπου φτωχοποιούν και φέρνουν ανασφάλεια στην κοινωνία

«Η ελληνική κοινωνία στα χρόνια αυτής της Κυβέρνησης καλείται να ζήσει με μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας, με διαρκή αύξηση της ημιαπασχόλησης, με πραγματική ανεργία που μεταφράζεται σε διψήφιο νούμερο, με συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, με την αισχροκέρδεια να καλπάζει και με τη διαρκή ανασφάλεια ότι η Πολιτεία δεν έχει ως πρώτη μέριμνά της, την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».

«Η ΝΔ κυβερνά μόνο λίγους μήνες. Είναι στο τιμόνι της χώρας 4,5 χρόνια. Οι ευθύνες για τους αρνητικούς δείκτες ποιότητας ζωής των ελλήνων, για την φτωχοποίηση της κοινωνίας, για την τραγική υποστελέχωση του ΕΣΥ, για την ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά Εργασίας, για τα αναπάντητα ερωτήματα που δεν υπάρχει ένα σύγχρονο σχέδιο πολιτικής προστασίας- όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα- για το που πήγαν τα λεφτά που δόθηκαν για τα δήθεν έργα προστασίας στις περιοχές που επλήγησαν, και το γιατί η απορροφησιμότητα των κονδυλίων είναι σχεδόν μηδενική, φέρουν αποκλειστικά το όνομά της».

«Είναι μια Κυβέρνηση μειωμένης ευθύνης, που κρύβεται από τα δύσκολα, που παραποιεί την αλήθεια, που γέμισε ανασφάλεια και φόβο την χώρα, που παίζειμε τους θεσμούς, που καταργεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που θεωρεί τσιφλίκι της τα δημόσια ταμεία, που πιστεύει ότι ο εργαζόμενος πρέπει να είναι κάτι ανάμεσα σε δουλοπάροικο και είλωτα. Είναι μια επικίνδυνη Κυβέρνηση».

– Ψέμα και υποκρισία οι εξαγγελίες για το ξεπάγωμα των τριετιών

«Η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μας έπεισε, ακόμη μια φορά, για το ότι αυτή η Κυβέρνηση παίρνει άριστα στην επικοινωνία και στα κενά λόγια, και μένει μετεξεταστέα στην κοινωνική πολιτική και στην αλήθεια. Πηχυαίοι τίτλοι των εφημερίδων διαφήμιζαν το ξεπάγωμα των τριετιών. Η τροπολογία που σήμερα κατατίθεται, αποδεικνύει το ψέμα και την εξαπάτηση που επιχειρείται από την Κυβέρνηση».

«Το άρθρο ένα της τροπολογίας όμως είναι ξεκάθαρο: Δεν γίνεται καμία αναφορά στην αναδρομικότητα της περιόδου 2012 – 2023, με πολλούς, συνεπώς, εργαζόμενους να δουν την όποια μικρή αύξηση στις αποδοχές τους από το 2027 και όχι από το 2024, όπως άφησε η Κυβέρνηση να πιστεύουμε. Και η κοροϊδία δεν σταματά εδώ: όπως αναφέρεται αν η ανεργία την 1η/1/2027, δεν έχει πέσει κάτω από το 10%, τότε οι τριετίες ξαναπαγώνουν πάλι. Ενώ η Κυβέρνηση στην δήθεν «καθαρή» διάταξη για το ξεπάγωμα των τριετιών, κρατά το δικαίωμα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ανάλογα την πορεία της ανεργίας και του πληθωρισμού, να τις ξαναπαγώσει. Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση διαφήμιζε ξεπάγωμα τριετιών και τελικά ήρθε μια ρύθμιση με ισχύ για το 2027, με τρία ναι μεν αλλά, που ουσιαστικά ακυρώνει εξ ολοκλήρου τις ψεύτικες υποσχέσεις της.Κάηκε η μισή Ελλάδα, πνίγηκαν ολόκληρα χωριά και ο Πρωθυπουργός πήγε στην ΔΕΘ για να ξεπλύνει την κατακραυγή, αλλά τελικά πάλι ψέματα είπε».

– Το Υπουργείο Εργασίας νομιμοποιεί την ζούγκλα της αγοράς Εργασίας και καταλύει δικαιώματα χρόνων

«Η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια σειρά ρυθμίσεων του Νομοσχεδίου που φέρουν έντονα την αντεργατική λογική της Κυβέρνησης και συνεχίζουν την ισοπέδωση του εργατικού δικαίου της χώρας. Αν κοιτάξει κάποιος όμως στο πρόσφατο παρελθόν, στα έργα και στις ημέρες του κ. Χατζηδάκη και στα περίφημα σχέδια Πισσαρίδη, κακώς μας κάνει εντύπωση το Νομοσχέδιο για την ωμή νεοφιλελεύθερη λογική του. Είναι ένα ακόμη βήμα της προσπάθειας της Κυβέρνησης να κρατήσει τους μισθούς σε χαμηλά επίπεδα, να κάνει τους εργαζόμενους ακόμη πιο «ελαστικούς» και ακόμη πιο «αναλώσιμους», να ικανοποιήσει τους εργοδότες βάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν ώρες και μέρες, πέρα από του ότι προβλέπει μέχρι στιγμή η νομοθεσία, να ακυρώσει κάθε πλαίσιο προστασίας. Μπορεί στα Υπουργικά έδρανα να κάθεται άλλος Υπουργός, η ουσία όμως είναι μια: Παρά το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας και την ήδη επιβαρυμένη θέση των εργαζομένων, η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη και με ωμότητα, τις ίδιες πολιτικές απορρύθμισης της Εργασίας».

«Το Νομοσχέδιο που σήμερα έρχεται προς ψήφιση, αποτελεί το οριστικό τέλος στο όποιο πλαίσιο προστασίας είχε απομείνει για τον κόσμο της Εργασίας. Με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/1152, η Κυβέρνηση καταλύει εργασιακά δικαιώματα χρόνων, νομιμοποιεί την μαύρη εργασία και κάθε μέσο που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν οι επιτήδειοι εργοδότες για την εκμετάλλευση των εργαζομένων και φυσικά κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Οι ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου είναι αντεργατικές και απάνθρωπες για το σύνολο των εργαζομένων, ειδικά των νέων, αυτών που θέλουν να μείνουν στη χώρα να δουλέψουν, αλλά η Κυβέρνηση τους εξασφαλίζει μόνο συνθήκες γαλέρας και εκμετάλλευσης. Ζητάμε να έρθει η Οδηγία σε ξεχωριστό Νομοσχέδιο, αυτούσια μεταφρασμένη, ώστε να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός ότι έχετε παραποιήσει και το πνεύμα και το γράμμα του ευρωπαϊκού δικαίου, βρίσκοντας ευκαιρία να περάσετε μέσα σε αυτήν ρυθμίσεις που αλλάζουν επί τα χείρω το εργασιακό τοπίο και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής και εργασίας του συνόλου του εργατικού κόσμου. Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο- κόλαφος για τους εργαζόμενους της χώρας, έστω και τώρα, και να λογοδοτήσει η Κυβέρνηση για την κρυφή ατζέντα που εφαρμόζει, την ώρα που η ελληνική κοινωνία περιμένει λύσεις και μια ανάσα για να ζήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο Ναύπλιο για την ¨4η Λευκή Νύχτα”

diktio

Πυργιώτικα: Ολοκληρώθηκε η σημερινή δράση στην πλατεία του χωριού μας με σκοπό τη δεντροφύτευση

diktio

Στο νοσοκομείο η Δέσποινα Στυλιανοπούλου – Η ανακοίνωση της οικογένειάς της

AGGELOS DRITSAS

Εταιρία στο Άργος επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο γραφείου – λογιστηρίου

diktio

Η Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου στη 2η Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Λαμιέων

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Μαλτέζου με τους προϊστάμενους των υπηρεσιών του Δήμου Άργους-Μυκηνών

admin

Δημήτρης Καμπόσος – ”Αλλαγή Πορείας”: Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Νέας Κίου

diktio

Άργος: Συνάντηση εργασίας με στελέχη της ΔΕΥΑΑΡΜ είχε ο Μαλτέζος – Οι προτεραιότητες

admin

Σημαντικές διακρίσεις στο 9ο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ φού από τους Συλλόγους Choy Lee Fut Ναυπλίου και Άργους

diktio

Άργος: Έναρξη μαθημάτων για τον Χορευτικό Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο “Άνθεμα”

diktio

Βασίλης Γ. Σιδέρης : Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Final Four

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Η Εταιρία Γεώργιος Σταυρόπουλος ELEGO ζητάει Εξωτερικό Πωλητή και Υπάλληλο Γραφείου – Βοηθό Λογιστή

diktio