ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γ. Γαβρήλος: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι αποτελεί ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος

Στην Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κρανίδι Ερμιονίδας, παρέστη σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε πως η συγκεκριμένη Γιορτή αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι αγρότες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια εξαιτίας της αυξανόμενης ακρίβειας στα καλλιεργητικά είδη, τις αυξήσεις στην ενέργεια και φυσικά την κλιματική κρίση η οποία επιφέρει αλλεπάλληλες ζημιές στις σοδειές.

 Σε αυτά τα προβλήματα, υπογράμμισε, ο αγροτικός κόσμος όχι μόνο δεν βλέπει ως αρωγό την Κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των συνεχών ανερμάτιστων πολιτικών της στα ζητήματα της Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ωθήσει περαιτέρω τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε μια μεγαλύτερη κρίση επιβίωσης. 

Πρόσφατα, σημείωσε, η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου παραδέχτηκε πως η κάθετη μείωση στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ήταν προϊόν χειρισμού της παρούσας Κυβέρνησης, ενώ κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητάει λύσεις στο μεγάλο θέμα της έλλειψης εργατών γης, οι αρμόδιες υπηρεσίες πετάνε η μια το μπαλάκι στην άλλη, χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι οξύμωρο, συμπλήρωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, από τη μια ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας να έχει την δυναμική ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, και από την άλλη, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών, να είναι άμεσος πια ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα χωράφια, να ερημώσουν τα χωριά μας και οι αγρότες μας να καταλήξουν με εισοδήματα πείνας. 

Άμεσα χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής στα θέματα της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Πολιτικής έτσι ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε φτηνά και φρέσκα προϊόντα και οι παραγωγοί να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον κόπο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πυρκαγιά σε μηχανουργείο στο Λυγουριό

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Αύξηση στην θετικότητα των rapid tests – Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αργολίδας

Το πανηγύρισε με σαμπάνιες ο Παναργειακός! (+video)

AGGELOS DRITSAS

10 + 1 λόγοι για να επισκεφθείτε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

diktio

Έξαρση Βίας μεταξύ ανηλίκων & παραβατικότητα

AGGELOS DRITSAS

Νέα Επίδαυρος: Τιμές στους γεννήτορες του Ελληνικού Κράτους

diktio

«Λουκέτο» και δημοσιοποίηση στοιχείων για ποτά «μπόμπες»

admin

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα τη Δευτέρα 28/8

admin

Θλίψη στον Επαγγελματικό κόσμο του Ναυπλίου για τον θάνατο του Χρήστου Καραμπινίδη

admin

Ο Πέτρος Τατούλης και η Νέα Πελοπόννησος εγγυόνται ότι η Περιφέρεια θα είναι σε διαρκή διαβούλευση με τους πολίτες

diktio

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ονομαστική ψηφοφορία και τρεις ενστάσεις

admin

ΤΟ ΤΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 14-1-2024 ΒΙΝΤΕΟ DRONE

admin