ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γ. Γαβρήλος: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι αποτελεί ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος

Κοινοποίηση

Στην Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κρανίδι Ερμιονίδας, παρέστη σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε πως η συγκεκριμένη Γιορτή αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι αγρότες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια εξαιτίας της αυξανόμενης ακρίβειας στα καλλιεργητικά είδη, τις αυξήσεις στην ενέργεια και φυσικά την κλιματική κρίση η οποία επιφέρει αλλεπάλληλες ζημιές στις σοδειές.

 Σε αυτά τα προβλήματα, υπογράμμισε, ο αγροτικός κόσμος όχι μόνο δεν βλέπει ως αρωγό την Κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των συνεχών ανερμάτιστων πολιτικών της στα ζητήματα της Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ωθήσει περαιτέρω τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε μια μεγαλύτερη κρίση επιβίωσης. 

Πρόσφατα, σημείωσε, η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου παραδέχτηκε πως η κάθετη μείωση στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ήταν προϊόν χειρισμού της παρούσας Κυβέρνησης, ενώ κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητάει λύσεις στο μεγάλο θέμα της έλλειψης εργατών γης, οι αρμόδιες υπηρεσίες πετάνε η μια το μπαλάκι στην άλλη, χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι οξύμωρο, συμπλήρωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, από τη μια ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας να έχει την δυναμική ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, και από την άλλη, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών, να είναι άμεσος πια ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα χωράφια, να ερημώσουν τα χωριά μας και οι αγρότες μας να καταλήξουν με εισοδήματα πείνας. 

Άμεσα χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής στα θέματα της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Πολιτικής έτσι ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε φτηνά και φρέσκα προϊόντα και οι παραγωγοί να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον κόπο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Αργολικό ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του στα βραβεία ΠΣΑΠΠ

diktio

Αργολίδα: Θετικά ξεκίνησε το λεμόνι – Καλές οι προβλέψεις για το πορτοκάλι – Μειωμένη παραγωγή στα μανταρίνια

diktio

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

admin

Καταχειροκροτήθηκε ο “Αγαμέμνων” του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

diktio

Όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Άργους Μυκηνών

diktio

Δημήτρης Κουτσούλης: Το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

admin

ΕΝΔΗΕΡ: Πραγματοποιηθήκε με επιτυχία η επίσκεψη του Συνδυασμού ΕΝΔΗΕΡ στην Ερμιόνη

diktio

Στη Γαλλία ο Ν. Δένδιας για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμωνα»

diktio

Έρχεται το ΑrnaSFestival στο Λυγουριό

diktio

“Ναύπλιο Επόμενη Μέρα”: Ο κος Ορφανός θα πρέπει να ντρέπεται που ανέχθηκε τέτοιες ύβρεις για το Ναύπλιο και τους Ναυπλιώτες

diktio

Νέο εφημεριακό καθεστώς για τα δυο Νοσοκομεία της Αργολίδας

diktio

Υπάλληλο αποθήκης και οδηγό διανομής ζητάει εταιρεία στο Άργος

diktio