ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος.
Για τις μεγάλες καταστροφές από την νεροποντή

«Το μυαλό μας πρώτα από όλα είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά και σε όλους αυτούς που έχασαν επιχειρήσεις και περιουσίες». Οφείλω να πω ότι και στην περιοχή μου, την Αργολίδα, είχαμε επίσης μεγάλες ζημιές. Ειδικά στον Δήμο Ερμιονίδας και στον Δήμο Επιδαύρου. Αυτές οι περιοχές πρέπει άμεσα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες. Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκατάσταση των υποδομών και φυσικά οι αποζημιώσεις των ιδιοκτησιών».

«Ναι, πράγματι, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, όμως το ερώτημα είναι πόσο έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός και η Πολιτεία. Για μια ακόμη φορά, φάνηκε ότι δεν ήταν. Όπως έγινε και με τις πυρκαγιές, έτσι και τώρα, η Κυβέρνηση αναλώνεται μόνο στην Επικοινωνία. Από τη μια καταστροφή μετά την άλλη, η ΝΔ εξαγγέλλει μέτρα αναδιοργάνωσης, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα. Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να σταματήσει να είναι Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης».

«Η ΝΔ είναι 4,5 χρόνια στην Κυβέρνηση και τι έχουμε; Έναν Νόμο για την πολιτική προστασία, που εδώ και τρία χρόνια δεν εφαρμόζεται επί της ουσίας. Ένα Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, χωρίς οργανόγραμμα. Υπηρεσίες που δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν παρεμβάσεις. Μια ευρωπαϊκή οδηγία για την Εθνική Στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία ενώ κυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει αναπροσαρμόσει τα τοπικά σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων, αν και έπρεπε να το έχει κάνει από το 2021. Έχουμε, τέλος, διατιθέμενους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για πλημμύρες και πυρκαγιές, ύψους 187εκ, και η Κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο 938.000».

Ø Για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σημάδια στην ελληνική κοινωνία, απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Αυτό που συνέβη είναι ένα σοκαριστικό γεγονός αλλά εξίσου σοκαριστική ήταν και η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη. Είδαμε δηλαδή έναν Υπουργό, που θα έπρεπε να διαπαιδαγωγεί και να μιλάει επί της ουσίας, να κάνει αυτή την απαράδεκτη δήλωση, με απίστευτο έλλειμμα ενσυναίσθησης. Εμείς ζητάμε την αποπομπή του και εντέλει, αφού ο ίδιος δεν έχει συναίσθηση για το τι είπε, ας τον κρίνουν οι πολίτες και ο Πρωθυπουργός».

Ø Για τα ελληνοτουρκικά

«Ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, και εμείς επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία. Ωστόσο μετά τις συναντήσεις στη Λιθουανία, όπου ακούσαμε από τα χείλη του Πρωθυπουργού ότι οι διαφορές μας με τη γείτονα είναι «πολιτικές» και μπορούμε να «δούμε και υποχωρήσεις», αλλά και τώρα στην Τουρκία, όπου ακούσαμε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να λέει την επικίνδυνη έκφραση περί «τουρκικής ομογένειας» στην Ελλάδα και να ζητά τη συντήρηση των Οθωμανικών Μνημείων, αλλά να μη γίνεται λόγος, εκ μέρους του Έλληνα εκπροσώπου, για την Αγία Σοφία, είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι. Ζητάμε επίσημη ενημέρωση και θέλουμε να ξέρουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το που έχει σκοπό να φτάσει με αυτόν τον «διάλογο» που ανοίγει».

«Θέση μας είναι, οι κόκκινες γραμμές της χώρας: Κυριαρχία και εθνική άμυνα της χώρας, δεν τα συζητάμε. Τα προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού. Επίσης, δεχόμαστε ως μοναδική διαφορά- νομική- την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Γυμναστική Ένωση Αργολίδας ξεκινάει τις προπονήσεις

AGGELOS DRITSAS

Καιρός – Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ερχονται καταιγίδες την Κυριακή

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται επίδομα θέρμανσης για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος υποδέχτηκε σήμερα,

AGGELOS DRITSAS

Συνεδριάζει στις 31 Μαΐου με 6 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερά εγκαίνια για το 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο 27-4-2024

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθη 48χρονος στην Αργολίδα διωκόμενος με 5 εντάλματα σύλληψης

AGGELOS DRITSAS

Νεκρή η αγνοούμενη που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο

AGGELOS DRITSAS

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο ενισχύει το στόλο του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Αλλάζει ο καιρός – ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

AGGELOS DRITSAS

Κέρκυρα: Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα – Δύο πυροσβέστες ελαφρά τραυματίες

Tv