ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας στην Αργολίδα

Κοινοποίηση

Στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος.
Για τις μεγάλες καταστροφές από την νεροποντή

«Το μυαλό μας πρώτα από όλα είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά και σε όλους αυτούς που έχασαν επιχειρήσεις και περιουσίες». Οφείλω να πω ότι και στην περιοχή μου, την Αργολίδα, είχαμε επίσης μεγάλες ζημιές. Ειδικά στον Δήμο Ερμιονίδας και στον Δήμο Επιδαύρου. Αυτές οι περιοχές πρέπει άμεσα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες. Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκατάσταση των υποδομών και φυσικά οι αποζημιώσεις των ιδιοκτησιών».

«Ναι, πράγματι, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, όμως το ερώτημα είναι πόσο έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός και η Πολιτεία. Για μια ακόμη φορά, φάνηκε ότι δεν ήταν. Όπως έγινε και με τις πυρκαγιές, έτσι και τώρα, η Κυβέρνηση αναλώνεται μόνο στην Επικοινωνία. Από τη μια καταστροφή μετά την άλλη, η ΝΔ εξαγγέλλει μέτρα αναδιοργάνωσης, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα. Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να σταματήσει να είναι Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης».

«Η ΝΔ είναι 4,5 χρόνια στην Κυβέρνηση και τι έχουμε; Έναν Νόμο για την πολιτική προστασία, που εδώ και τρία χρόνια δεν εφαρμόζεται επί της ουσίας. Ένα Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, χωρίς οργανόγραμμα. Υπηρεσίες που δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν παρεμβάσεις. Μια ευρωπαϊκή οδηγία για την Εθνική Στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία ενώ κυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει αναπροσαρμόσει τα τοπικά σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων, αν και έπρεπε να το έχει κάνει από το 2021. Έχουμε, τέλος, διατιθέμενους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για πλημμύρες και πυρκαγιές, ύψους 187εκ, και η Κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο 938.000».

Ø Για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σημάδια στην ελληνική κοινωνία, απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Αυτό που συνέβη είναι ένα σοκαριστικό γεγονός αλλά εξίσου σοκαριστική ήταν και η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη. Είδαμε δηλαδή έναν Υπουργό, που θα έπρεπε να διαπαιδαγωγεί και να μιλάει επί της ουσίας, να κάνει αυτή την απαράδεκτη δήλωση, με απίστευτο έλλειμμα ενσυναίσθησης. Εμείς ζητάμε την αποπομπή του και εντέλει, αφού ο ίδιος δεν έχει συναίσθηση για το τι είπε, ας τον κρίνουν οι πολίτες και ο Πρωθυπουργός».

Ø Για τα ελληνοτουρκικά

«Ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, και εμείς επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία. Ωστόσο μετά τις συναντήσεις στη Λιθουανία, όπου ακούσαμε από τα χείλη του Πρωθυπουργού ότι οι διαφορές μας με τη γείτονα είναι «πολιτικές» και μπορούμε να «δούμε και υποχωρήσεις», αλλά και τώρα στην Τουρκία, όπου ακούσαμε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να λέει την επικίνδυνη έκφραση περί «τουρκικής ομογένειας» στην Ελλάδα και να ζητά τη συντήρηση των Οθωμανικών Μνημείων, αλλά να μη γίνεται λόγος, εκ μέρους του Έλληνα εκπροσώπου, για την Αγία Σοφία, είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι. Ζητάμε επίσημη ενημέρωση και θέλουμε να ξέρουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το που έχει σκοπό να φτάσει με αυτόν τον «διάλογο» που ανοίγει».

«Θέση μας είναι, οι κόκκινες γραμμές της χώρας: Κυριαρχία και εθνική άμυνα της χώρας, δεν τα συζητάμε. Τα προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού. Επίσης, δεχόμαστε ως μοναδική διαφορά- νομική- την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

100+ ΕΡΓΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ (Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο)

diktio

Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας: Το έργο του Αναβάλου έχει ανάγκη συστηματικής υποστήριξης, τεχνικής και οικονομικής

admin

Γλέντι με γνήσιες μικρασιάτικες μελωδίες στη Νέα Κίο – Συνεχίζεται το πρόγραμμα των Κιανών 2023

diktio

Ο Γιώργος Καντζάβελος έχει καταγωγή από το Κεφαλάρι και είναι ενεργό μέλος της παράταξής μας.

admin

Εξαιρετική παράσταση της “Μήδειας” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους με εξαίσιες ερμηνείες

diktio

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυργέλας ΑΘΗΝΑ ευχαρίστησε την ΚΕΔΑΜ

diktio

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

diktio

Χρόνια πολλά Ερμιόνη

diktio

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

diktio

Τάσος Χρόνης: Η Νέα Επίδαυρος είναι ο τόπος που γεννήθηκε το Ελληνικό Κράτος!

diktio

ΕΝΔΗΕΡ: Επιτέλους Κρατικές και Δημοτικές υποδομές

diktio

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο: Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

diktio