ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Υπό τη δυσάρεστη εξέλιξη της διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ του κεντρικού αντλιοστασίου Αργολίδας, λόγω των «φουσκωμένων» λογαριασμών που εστάλησαν πριν λίγο καιρό στους ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, διεξήχθη η χθεσινή συνέλευση του ΤΟΕΒ Ιρίων, στην οποία ήταν καλεσμένος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας.

Κοινή αγωνία όλων ήταν το ζήτημα της διακοπής λειτουργίας της δυνατότητας υδροδότησης ενός μεγάλου μέρους του Αργολικού κάμπου (Ίρια, Δρέπανο, Άρια, Λευκάκια, κα) και η ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο οι ΤΟΕΒ όσο και οι ίδιοι οι αγρότες, εξαιτίας του υπέρογκου ενεργειακού κόστους, των υψηλών τιμών στα λιπάσματα αλλά και της διάχυτης αισχροκέρδειας εις βάρος των παραγωγών.

Ο Γιώργος Γαβρήλος σημείωσε πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει του Τοπικούς Οργανισμούς ως κοινούς παραβάτες και προχωρά σε κατασταλτικά μέτρα, αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών και να δώσει λύσεις ανακούφισης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής.

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μέσω σειράς Ερωτήσεων που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του, ζητά όχι μόνο την διαγραφή μεγάλου μέρους των πρόσφατων χρεών της ΔΕΗ, αλλά συνολική διαγραφή- ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Τοπικών Οργανισμών της χώρας, ως μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, τόνισε, έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων (netmetering, προκήρυξη ΠΑΑ, εκμετάλλευση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των αγροτών, κα), που από τη μια αποσκοπούν στο να καταστούν βιώσιμοι οι ΤΟΕΒ και από την άλλη να επανεκκινήσει η παραγωγή και να σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες. Καλούμε την Κυβέρνηση, υπογράμμισε, να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και να σταματήσει να αρνείται την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας.

Τέλος, αναφορικά με την πρόσφατη απαράδεκτη εξέλιξη της διακοπής του ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο, ο Γιώργος Γαβρήλος δήλωσε πως θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση σχετικής Ερώτησης που θα ζητά την χωρίς καθυστέρηση, επανασύνδεση, καθώς πρόκειται για μια πράξη που απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα όλων των αγροτών του Νομού, οδηγεί σε απόλυτη ασφυξία τους παραγωγούς και δίνει την χαριστική βολή για τοn οριστικό θάνατο των καλλιεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αγροτικός Αστέρας Μπόρσα

admin

Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Ερώτησης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βρίσκεται σε κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης

diktio

Ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών στο Δήμο Ερμιονίδας – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

diktio

Βασίλης Γ. Σιδέρης : Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Final Four

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ..

admin

Αρματωμένοι Μωραΐτες: Τιμητική  Εκδήλωση προς όλα τα μέλη μας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΟΙ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

admin

Συνέντευξη Προέδρου ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παναγιώτης Μπουλούκος

AGGELOS DRITSAS

Γ΄ Εθνική Αργολίδα: Μεγάλη νίκη για τον Παναργειακό με χατ τρικ του De Souza – Ήττα για την Ερμιονίδα

diktio

Τα παιδιά και των τριών τμημάτων του 2ου Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Για να παίρνουμε ιδέες: Μόδα στην Αμερική η γιόγκα με μια γίδα στην πλάτη !

AGGELOS DRITSAS