ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Γαβρήλος: Το Νοσοκομείο Αργολίδας λειτουργεί σε οριακή κατάσταση – Σειρά συναντήσεων με εργαζομένους

Στο πλαίσιο της επίθεσης που δέχεται το Νοσοκομείο Αργολίδας από τις πολιτικές της Κυβέρνησης, σειρά επαφών είχε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την Προϊσταμένη και τους Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το Σωματείο Εργαζομένων και το Σωματείο Γιατρών της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που καταγράφονται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στις πολιτικές των μετακινήσεων γιατρών και της μη πρόληψης προσωπικού, γεγονός που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, στην Μονάδα του Άργους παραιτήθηκε και ο δεύτερος Ακτινολόγος, αναγκάζοντας το Τμήμα να λειτουργεί μόνο με ένα γιατρό, ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκε και η απόφαση του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτες, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά.

Η Παιδιατρική κλινική, ενώ είναι έτοιμη και εξοπλισμένη, δεν λειτουργεί, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να πηγαίνουν τα παιδιά τους για νοσηλεία στην Αθήνα. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε Παιδιάτρους, Παθολόγους, Ουρολόγο, Ορθοπεδικό και Γυναικολόγους, ενώ η Ψυχιατρική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με 2 μόνιμους ειδικούς γιατρούς. Παράλληλα τα ίδια προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και η Νεφρολογική Κλινική, ενώ αποδυναμωμένη είναι και η Ορθοπεδική. Ακόμη, μεγάλο ζήτημα είναι και οι πετσοκομμένοι Οργανισμοί των Μονάδων, οι οποίοι πρέπει να αναθεωρηθούν, ώστε να προσληφθεί άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών. Τέλος, είναι αναγκαία η συνέχιση της σχέσης εργασίας του επικουρικού προσωπικού και των ΣΟΧ, καθώς αυτοί, αυτή τη στιγμή, καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών περίθαλψης.

Ο βουλευτής Αργολίδας, από την πλευρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι πρόσφατα είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προβλήματα του Ακτινολογικού αλλά και το σύνολο των ελλείψεων του Νοσοκομείου, όμως ο αρμόδιος Υφυπουργός, στην απάντησή του αρκέστηκε σε υποσχέσεις, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά, το ΓΝΑ να βρίσκεται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση λειτουργίας. Περαιτέρω δεσμεύτηκε πως από τη θέση του θα προχωρήσει σε σειρά πολυεπίπεδων παρεμβάσεων, έτσι ώστε να γίνει σαφές το αίτημα προς το Υπουργείο πως η κατάσταση με το Νοσοκομείο της Αργολίδας, δεν πάει άλλο και πως απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε πως σαφής στόχος της ΝΔ είναι η αποδυνάμωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και η ιδιωτικοποίηση των σχετικών υπηρεσιών. Η Υγεία στην Αργολίδα είναι πλήρως υποβαθμισμένοι. Οι γιατροί εργάζονται σε καθεστώς burn out και οι πολίτες ζουν στην ανασφάλεια. Προσωπικό και ασθενείς έχουν χορτάσει από την ανούσια επικοινωνία αυτής της Κυβέρνησης, ενώ καθημερινά τα Νοσοκομεία αδειάζουν ή ακυρώνουν ραντεβού και ιατρικές πράξεις. Πρέπει άμεσα να μπει ένα φρένο στις άκρατες νεοφιλεύθερες πολιτικές που πληγώνουν την Υγεία, φτωχοποιούν την κοινωνία και απαξιώνουν τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε 29χρονος στο ΑΤ Ομονοίας

AGGELOS DRITSAS

Ένα πανέμορφο ζώο χάθηκε… και βρέθηκε ο Άρης!

AGGELOS DRITSAS

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ : Δοξολογία & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

Μία τεράστια Ελληνική Σημαία τοποθέτησε πολίτης στην Νέα Κίο Αργολίδας, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Καταπληκτικές στιγμές ζήσαμε σήμερα με όλους εσάς, γιορτάζοντας την τελευταία Κυριακήτης Αποκριάς

AGGELOS DRITSAS

65χρονή είχε “στολίσει” το σπίτι της στην Ερμιονίδα με αμφορείς από αρχαίο ναυάγιο

AGGELOS DRITSAS

ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Δράση ενημέρωσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία

AGGELOS DRITSAS

Ο ηλικιωμένος κύριος Δημήτρης έχει Άνοια κι εχει χαθεί απο τις 17.00 στο Τολο.

AGGELOS DRITSAS

Ανατροπή βυτιοφόρου στον Ισθμό | Επί τόπου στο σημείο ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

28η Οκτωβρίου: Υψηλή επισκεψιμότητα αναμένουν τα καταστήματα εστίασης στο Ναύπλιο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Πληρωμές με POS στα ταξί: Τέρμα οι δικαιολογίες – Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

AGGELOS DRITSAS