ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Γαβρήλος: Το Νοσοκομείο Αργολίδας λειτουργεί σε οριακή κατάσταση – Σειρά συναντήσεων με εργαζομένους

Στο πλαίσιο της επίθεσης που δέχεται το Νοσοκομείο Αργολίδας από τις πολιτικές της Κυβέρνησης, σειρά επαφών είχε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την Προϊσταμένη και τους Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το Σωματείο Εργαζομένων και το Σωματείο Γιατρών της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που καταγράφονται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στις πολιτικές των μετακινήσεων γιατρών και της μη πρόληψης προσωπικού, γεγονός που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, στην Μονάδα του Άργους παραιτήθηκε και ο δεύτερος Ακτινολόγος, αναγκάζοντας το Τμήμα να λειτουργεί μόνο με ένα γιατρό, ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκε και η απόφαση του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτες, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά.

Η Παιδιατρική κλινική, ενώ είναι έτοιμη και εξοπλισμένη, δεν λειτουργεί, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να πηγαίνουν τα παιδιά τους για νοσηλεία στην Αθήνα. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε Παιδιάτρους, Παθολόγους, Ουρολόγο, Ορθοπεδικό και Γυναικολόγους, ενώ η Ψυχιατρική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με 2 μόνιμους ειδικούς γιατρούς. Παράλληλα τα ίδια προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και η Νεφρολογική Κλινική, ενώ αποδυναμωμένη είναι και η Ορθοπεδική. Ακόμη, μεγάλο ζήτημα είναι και οι πετσοκομμένοι Οργανισμοί των Μονάδων, οι οποίοι πρέπει να αναθεωρηθούν, ώστε να προσληφθεί άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών. Τέλος, είναι αναγκαία η συνέχιση της σχέσης εργασίας του επικουρικού προσωπικού και των ΣΟΧ, καθώς αυτοί, αυτή τη στιγμή, καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών περίθαλψης.

Ο βουλευτής Αργολίδας, από την πλευρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι πρόσφατα είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προβλήματα του Ακτινολογικού αλλά και το σύνολο των ελλείψεων του Νοσοκομείου, όμως ο αρμόδιος Υφυπουργός, στην απάντησή του αρκέστηκε σε υποσχέσεις, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά, το ΓΝΑ να βρίσκεται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση λειτουργίας. Περαιτέρω δεσμεύτηκε πως από τη θέση του θα προχωρήσει σε σειρά πολυεπίπεδων παρεμβάσεων, έτσι ώστε να γίνει σαφές το αίτημα προς το Υπουργείο πως η κατάσταση με το Νοσοκομείο της Αργολίδας, δεν πάει άλλο και πως απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε πως σαφής στόχος της ΝΔ είναι η αποδυνάμωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και η ιδιωτικοποίηση των σχετικών υπηρεσιών. Η Υγεία στην Αργολίδα είναι πλήρως υποβαθμισμένοι. Οι γιατροί εργάζονται σε καθεστώς burn out και οι πολίτες ζουν στην ανασφάλεια. Προσωπικό και ασθενείς έχουν χορτάσει από την ανούσια επικοινωνία αυτής της Κυβέρνησης, ενώ καθημερινά τα Νοσοκομεία αδειάζουν ή ακυρώνουν ραντεβού και ιατρικές πράξεις. Πρέπει άμεσα να μπει ένα φρένο στις άκρατες νεοφιλεύθερες πολιτικές που πληγώνουν την Υγεία, φτωχοποιούν την κοινωνία και απαξιώνουν τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαχείριση απορριμμάτων: Αγγίζουν τα 3 εκ ευρώ οι οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

diktio

Τι είναι το κάστρο της Πιάδας στην Νέα Επίδαυρο που αναστηλώθηκε

diktio

Εκλογή νέων οργάνων στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ του δήμου Άργους Μυκηνών

diktio

Oρκωμοσία του Γιάννη Μαλτέζου και της νέας Δημοτικής Αρχής Άργους Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

admin

Χριστουγεννιάτικη Ποδηλατάδα στην πόλη του Άργους

diktio

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός βράβευσε την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

admin

54χρονος στην Κορινθία είχε κάτω από τη σέλα στο μηχανάκι του μισό κιλό κάνναβη

diktio

Το Ναύπλιο θα επισκεφθεί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

admin

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 

admin

Αντιδρούν οι κτηνίατροι στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – «Κινδυνεύουμε να δούμε ακόμη περισσότερα αδέσποτα»

admin

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της εγγονής του – Ξεκίνησε το 2017

admin

”Αλλαγή Πορείας – Δημήτρης Καμπόσος”: Την Παρασκευή εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο

diktio